Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВРЪЩАТ ВОЕННОТО ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВРЪЩАТ ВОЕННОТО ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ ?

Гледам по телевизията тече разгорещен дебат "ЗА" и "ПРОТИВ" въвеждането на задължително военно обучение в училище. И се изненадах от дружния истеричен хор против такова обучение.Струва ми се, че ако не се формализира, това обучение може да бъде добра основа за масова подготовка на хората за действие в кризисна ситуация.

От: ВРЪЩАТ ВОЕННОТО ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ

Кое му е военното при действие при кризи? Съвсем други умения са нужни от това да можеш да сглобяваш калашник със затворени очи.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сглобяването на калашник е пренебрежимо малка част от това обучение. Разбира се, зависи от програмата, по която ще се провежда такова обучение. Но за мен тази форма / ранно задължително и масово обучение/ е верния път. Продължавам да съм убедена, че единици подготвени за оцеляване е по-неподходящ вариант от масова подготовка на цялото население.

Коментар

Грешна им беше дефиницията изначало. Тъпо е в днешно време да кажеш че връщаш военното в училище. В почти всички цивилизовани държави под една или друга форма това обучение го има, и за да няма теми като, " Как да оцелеем...", това е и пътят според мен. Боравенето с оръжие е само една малка част от това. Пъра помощ, дори и на елементарно ниво, действия при бедствия и аварии, оцеляване сред природата, и тн., поднесени по подходящ начин са верният път според мен.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Е теб на военното кво те учеха? Освен калашника и песни за великия братски съвеЦки съюз?
          Обучение за действия при кризи трябва, но то е друго.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Е теб на военното кво те учеха? Освен калашника и песни за великия братски съвеЦки съюз?
            Обучение за действия при кризи трябва, но то е друго.
            Ами точно това ми е мисълта, че е тъпо да се връщаме в онова изкривено нещо наречено Военно обучение. И АК-то го знаех преди това, и братският съюз не ми беше приоритет. Виж пиячката нелегално и по тъмно и прескачането до дамските спални по време на лагера
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Грешна им беше дефиницията изначало. Тъпо е в днешно време да кажеш че връщаш военното в училище. В почти всички цивилизовани държави под една или друга форма това обучение го има, и за да няма теми като, " Как да оцелеем...", това е и пътят според мен. Боравенето с оръжие е само една малка част от това. Пъра помощ, дори и на елементарно ниво, действия при бедствия и аварии, оцеляване сред природата, и тн., поднесени по подходящ начин са верният път според мен.
              Именно! Формулировката не е съвсем актуална, важно е какво ще се включи в това обучение. И най-важна е идеята през такова обучение да минават всички. Всички да имат практически приложима минимална подготовка за действия в различни кризисни ситуации.
              Последно редактирано от cveta68; 04-06-11, 09:57.

Коментар

За какво ни е Военно обучение? Я, колко си беше хубаво в Ню Орлийнс- хаос, паника, глад, кражби, изнасилвания, убийства, мародерство...Кеф отвсекъде!
                Накрая обаче се домъкнаха едни пичове в униформи и развалиха купона.
                Къф е тоя Калашникоф? Мен, Азис по-ме кефи.
                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                No wahalla.

Коментар

А на нас даже ни даваха да стреляме с флоберка.
                  Всъщност малко дисциплина няма да навреди на тийновете.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

По същество за темата подобни обучения: абсолютно подкрепям обучението в училище за действия при различни кризисни ситуации и оказване на първа помощ. (Макар че проблемът с кадрите ще бъде сериозен.) От друга страна, категорично не приемам названието "военно обучение". Названието на даден учебен предмет е нещо много съществено и до голяма степен определя както основната му насоченост, така и отношението към него.
                    Само че в случая според мен изобщо не е ясно нито кой какво е предложил, нито какво се очаква от този предмет, нито кой ще го провежда или по каква програма. Изобщо май още го няма в който и да било законопроект. Поредната новина "бомба", пусната в медийното пространство без никакво позоваване на сериозни източници. Разни хора - журналисти, политици и пр. - си коментират и размишляват, но така и до момента не стана ясно кой какво точно е предложил, в кой законопроект евентуално ще залегне, пък после е ясно колко още промени ще настъпят...
                    Последно редактирано от eager; 04-06-11, 10:13.

Коментар

Всъщност, проектозакона вече е в Парламента и предстои гласуване...

Коментар

Подобен тип обучение е част от задължителната подготвка в средния курс в Канада и Швейцария, и двете са неутрални страни но това съвсем не пречи да обучават възпитаниците си на действия при кризи.
                        Обучението им включва действия при пожар, наводнения, водно и планинско спасяване и действия при война - само че там се нарича с политически коректния термин - действия при терористично напедение от трети страни.
                        Всичко това се облича по подходящ начин с патриотично надъхване, че родината е най-святото и ценно нещо и т.н.
                        Дано да го въведат и тук без да изхабят идеята.
                        Поздрави,
                        С.

Коментар

А може ли линк в такъв случай, защото не само аз не мога да го открия?

Коментар

Трябва да се предвидят и опреснителни курсове за отдавна преминалите Военно обучение. Повечето от нас, нямаме никаква идея, как да действаме правилно при пробив на силиконов имплант.
                            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                            No wahalla.

Коментар

НВО-то, във вида, който си спомняме, е абсолютно безпредметно, излишно и дори смешно. Освен да разглобяваме "Калашник" усилено марширувахме - а това си е умение от първостепенна важност при кризисни ситуации, кой смее да спори...
                              В някаква друга тема, освен всичко друго, бях споделил, че дъщеря ми е шести клас и четири (от пет) дни в седмицата, има по седем часа. Нека въведат не само НВО, а и Вероучение; История на БКП/ГЕРБ/СДС; Диамат и пр. - След това, направо да слагат легла в стаите и децата може съвсем да не се прибират вкъщи!
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X