Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как оценявате Вашата подготовка за оцеляване при бедствия и катастрофи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как оценявате Вашата подготовка за оцеляване при бедствия и катастрофи?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Най-голям шанс за оцеляване имат хората живеещи близо до природата (забравените племена по африка и т.н.).
    Зависи от естеството на катастрофата. Може да излезе, че единственият шанс ти е в технологията.

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    В анкетата няма отговор "не съм параноик"
    Никой от отговорите не е предвиден за параноиците.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Зависи от естеството на катастрофата. Може да излезе, че единственият шанс ти е в технологията.
      Да. Това си мислех и аз. При наличието на силна радиация в големи райони - водата, дивеча, запасите, ловните умения, оръжието и пр. са безсмислени. Подготовката се изчерпва с редовни документи, достатъчно парични средства и възможност за емиграция.
      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
        Да. Това си мислех и аз. При наличието на силна радиация в големи райони - водата, дивеча, запасите, ловните умения, оръжието и пр. са безсмислени. Подготовката се изчерпва с редовни документи, достатъчно парични средства и възможност за емиграция.
        Къде??? В епицентъра или в периферията?
        Ако някой знае къде ще бъде следващия катаклизъм - да казва! Ще почерпим
        Дискусията е полезна, спор няма, поне да се замислим за някои рискове, но ми заприличва на народната приказка "Нероден Петко..."
        Има ситуации които може да предвидим донякъде, да тушираме или преодолеем с умения и ресурси.
        Има и други...дай Боже да не се случват...
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          Добре започна, ама това с ловната дружинка е насериозно. Поне аз не съм виждал такива, дето да има 50 души, на които може да се разчита за нещо различно от ракийка с лакърдийка...то ако има 5 на едно място, вече си е постижение.

Ако стане нещо изведнъж, най-много жертви ще вземе паниката. Нагледал съм се на катастрови, имах лошия късмет да наблюдавам една незначителна война отблизо, наблюдавал съм на няколко пъти реакции при земетресение - кофти гледка.

Започва да бучи. След няколк осекунди започва да друса. Млада майка изхвърча като тапа от къщата, а детенце си спи кротичко вътре. Друго място, пак земетресение: всички изскачат дружно от блока ... в междублоковото пространство на 4 16-етажни блока. Наоколо парк, обаче всички стоят скупчени между блоковете, над 1000 души. Див късмет, че не падна нищо.

Чудя се, ако наистина стане някоя мизерия, колко ли от хората ще си умрат по къщите и апартаментите, чакайки "нещо да стане" и си мисля, че ще са много. Ужасно много.
          Колега,я влез в моя профил във фейсбук,поискай приятелство и ще ти го дам,виж снимките и тогава ще говорим,събира ме се всяка събота по-възможност,когато не е сезон,кара ме само джипките.Тази събота ще сме на Манастирище.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Колега,я влез в моя профил във фейсбук,поискай приятелство и ще ти го дам,виж снимките и тогава ще говорим,събира ме се всяка събота по-възможност,когато не е сезон,кара ме само джипките.Тази събота ще сме на Манастирище.
            Фейсбук не ползувам, но благодаря за поканата.
            50 души, въоръжени и с някаква подготовка, ако си имат и нужното доверие, досега не само да сте започнали революцията, но и да сте я завършили. Все пак, заради вярата в хората, се надявам да греша, като не го приемам на доверие. Не се заяждам.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И така, гласуващите едва ли ще се увеличат много повече от сегашното положение. Обобщението е следното: Най-много са хората напълно незаинтересовани, те дори не са си направили труда да гласуват... Т.е. както се и очакваше ~95% от хората тук не проявяват какъвто и да е интерес. Следващата най-голяма група са отговорили с:

Нямам сериозна материална подготовка и запаси за оцеляване, но имам нужните знания и подготовка за да реагирам адекватно в различни ситуации.

Следващите по големина като група са:

Имам материални запаси (храна, вода, гориво, отопление и др.) за автономно съществуване до няколко дни. Имам и добра подготовка като знания и умения за оцеляване в различни обстановки.

И на трето място хората които смятат че:

Нямам никаква подготовка за оцеляване но намирам за полезно в бъдеще да се поинтересувам от въпроса.

От което най-явен е изводът, че мнозинството от участвалите в анкетата смятат за себе си, че са подготвени и притежават необходимите знания... Интересно, даже много. А дали е така всъщност? Ето и място за новата анкета, за която настояваха колегите в началото. Аз и затова бях на мнение, че едва след първите две ще и дойде времето... Сядам да пиша предложение...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                ...Обобщението е следното: Най-много са хората напълно незаинтересовани, те дори не са си направили труда да гласуват...

Не знам какъв е критерият и има ли дименсия, но аз се чувствам заинтересован (поне в разумна степен) - Обаче съм точно от тези, които не са гласували - защото не намерих моя отговор в иначе пространния въпросник. А смятам гласуването заради самото гласуване, или за да се потвърди заинтересованост за неправилно, понеже смятам, че така ще се изкриви статистиката и ще е предпоставка за неверни изводи.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имам, според мене, добра подготовка за оцеляване, имам и доволно запаси от оръжие и боеприпаси, понякога имам запаси даже и от храна. Обаче всичките тия запаси са в къщата ми та ако стане някое земетресение като кресненското навремето, най-вероятно и аз барабар със знанията си (в най-лошия случай), и запасите ми ще си останем погребани под купища бетон и тухли! Сандански е град с високи къщи и тесни улици, така че бягство от къщата няма да помогне, пък за бягство от града едва ли ще има време при такъв катаклизъм. Та от земетресение ме е страх и от радиация, от всичко друго имам добри шансове за оцеляване.
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Не знам какъв е критерият и има ли дименсия, но аз се чувствам заинтересован (поне в разумна степен) - Обаче съм точно от тези, които не са гласували - защото не намерих моя отговор в иначе пространния въпросник. А смятам гласуването заради самото гласуване, или за да се потвърди заинтересованост за неправилно, понеже смятам, че така ще се изкриви статистиката и ще е предпоставка за неверни изводи.
                    Доста време го обсъждахме този въпросник, всеки можеше да си даде предложението... Както и да е, вече има нова идея за анкета, тъй че е време за предложения да не стане пак същото...
                    VPetrov.photography

Коментар

Интерес има но явно повечето потребители са като мен - предпочитат да четат.
                      Това го казвам за протокола, иначе нямаше да коментирам в темата въпреки че я следя с голям интерес. Причината за това е, че просто едва ли бих казал нещо полезно имайки предвид бедната ми подготовка.

Коментар

За Вашият случай също имаше отговор в анкетата... все още има, можете и сега да гласувате...
                        VPetrov.photography

Коментар

Гласувах още когато темата беше открита.
                          Отговор N 2 : )

Коментар

Е защо тогава се включвате в числото на не взелите отношение... Всеки който е гласувал е взел някакво отношение... (няма значение какво)... Негласувалите са от порядъка на 20 000 хиляди... тях имах предвид...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Е защо тогава се включвате в числото на не взелите отношение... Всеки който е гласувал е взел някакво отношение... (няма значение какво)... Негласувалите са от порядъка на 20 000 хиляди... тях имах предвид...
                              Това са търговците. Хич да не ти пука. Като не е купува продава и като не са нещо на зор не влизат.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                                Това са търговците.
                                Може ли, по-малко от тях да оцелеят?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X