Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
    човечеството ще се самозатрие единственно и изцяло вследствие най-вече на собствените си алчност, мързел и его.
    Или вследствие на алчността, мързела и егото на една не много голяма част от човечеството, обсебила огромна част от ресурсите на Земята

Коментар

От: Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

А ако не го затрие гореописаното - със сигурност ще го затрие тюхкането и хленцането на по-добрата му част.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Едва ли. Няма да цитирам точно Ален Бомбар, понеже не помня изречението, но идеята беше "Корабокрушенци, вие умирате не от студа и жегата, не от глада и жаждата. Вие умирате от ужаса, когато стигнете родния бряг, и чуете гласа на родните чайки".
        Одеве чух разговора по радиото, и ми беше неловко от това че ти се опитваше да спасяваш опонентката си. Хем и двамата с една теза, но горката женица не успяваше да обясни дори каквото знае. Глупостта батка ...
        Страх ме е. Стреляли са ме - толкова не съм се страхувал. Тогава другите хора също умееха нещо - и да ме улучат - чудо голямо, ако съм жив - ще ме излекуват. Сега никой не стреля, а мене ме е страх.
        Заеби.

Коментар

Ален Бомбар е полудял по време на пътуването си самотен - когато е пристигнал, даже не е могъл да се прибере в къщи при близките си, а е отишъл на хотел.

Обаче защо сега го сравняваш със себе си? Нито си сам, нито може да се оплачеш, че нямаш проблеми за решаване.
          Show must go on!
          LZ1VES

Коментар

Към мене пък какво отношение има? Или аз към него, освен че също предпочитам тишината пред купона?
            Колкото до сам - очевидно не съм. Но решаването на реални проблеми - очевидно е самостоятелна дейност, воплите за "работа в екип" са технология за нерешаване. Някога мислех че била за проста безотговорност, сега знам повече

Коментар

Вероятността от катастрофично бедствие, е била константна през годините.
              Ако нещо се променя с голяма скорост, това е съдъранието в определението за " катастрофично " .
              Ако приемем, че определение за " катастрофично бедствие " е: Катаклизъм с един или друг произход, който довежда до дълбоко социално разстройство, свързано с разрушаване на основни връзки и закономерности в обществото, както и деградация на личностния морал до ниво на безнаказаност за престъпления.
              Тогава ще забележим, че в 19 век, катастрофично бедствие, е могла да се нарече една болестна епидемия, в 20 век война или революция, а в свръхкомуникирания 21 век, едно спиране на тока или отпадане на мобилна връзка.
              Като цяло хората сме толкоз неподготвени да оцелеем няколко дни без ток или комуникации, без мелници, хлебопекарни, заводи за полуготови храни, без витамини, лекарства наречени животоспасяващи, а всъщност насадени ни от медицината като наркотик.
              Паниката ще започне още до края на първата седмица. Процесите ще станат необратими, не поради някакви тежки атмосферни условия, а поради елементарна издънка в жизнената организация. Като спусък може да послужи съвсем безобидна неточност в системата.

Колкото по-технологизиран и изпълнен с удобства е животът ни, толкоз повече зависи от случайни фактори , следователно е по-уязвим.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                едно спиране на тока или отпадане на мобилна връзка.
                ...чак пък толкоз?! Много се вживяваш ми се струва. Според мен пък точно обратното, т.е. засилването на медийното влияние върху хората, може да бъде причина да се провокират масови безредици и обществото да се самоунищожи много бързо и ефикасно. Виж младите хора по света - те имат нужда да протестират и да излеят гнева си, много не им пука за каква кауза го правят. И особено лесно е сега със тези социални мрежи да ги надъхаш и организираш и най-важното НЕПРОСЛЕДИМО И НЕДОКАЗУЕМО. Виждал ли си лавина?
                Правило номер 8: Никога не си въобразявай!

Коментар

Първоначално публикуван от gagan3 Преглед на мнение
                  ... чак пък толкоз?! Много се вживяваш ми се струва. ...
                  Никак даже не се вживява. Едно по-продължително спиране на тока за населението в големите градове ще си е направо катастрофа. Няма осветление, няма отопление, няма течаща вода, няма на какво да се приготви храна (с изключение на тези, които ползват газ), не може да се зареди гориво, не могат да се теглят пари, от големите магазини просто няма да може да се пазарува (а запасите на малките ще се изчерпят бързо), пълна липса на комуникации, болниците изпадат в невъзможност да работят ...

На село ще е друго, но в големите градове само дръпни шалтера и наистина ще настане бедствие.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Странно но все си мисля, че утопичната визия за Селото май вече не е вярна... Иначе защо от един нормален сняг се стига до там че ако не се закарат хляб и мляко по селата, както и лекарства от Градът, ще започнат да умират от глад хора там...? Скорошни примери има... май...
                    Последно редактирано от Венцислав Петров; 22-01-12, 23:10.
                    VPetrov.photography

Коментар

• От: Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Странно ни все си мисля, че утопичната визия за Селото май вече не е вярна... Иначе защо от един нормален сняг се стига до там че ако не се закарат хляб и мляко по селата, както и лекарства от Градът, ще започнат да умират от глад хора там...? Скорошни примери има... май...
                      Напълно съм съгласен.Мой колега заживя в едно село на 5 километра от Добрич и започна да гледа кокошки за собствена консумация.Много се изненадал, че всичките му комшии(живеещи там отдавна) започнали да купуват яйца от него.Аз имам подобни наблюдения в моето село.

Коментар

• От: Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Странно но все си мисля, че утопичната визия за Селото май вече не е вярна... Иначе защо от един нормален сняг се стига до там че ако не се закарат хляб и мляко по селата, както и лекарства от Градът, ще започнат да умират от глад хора там...? Скорошни примери има... май...
                        Не ги е налегнал както трябва гладният. Иначе набързо ще си спомнят как се меси хляб, дето иначе им го карат от града. И за разлика от гражданите, може и да има на какво да го изпекат.

А сърцераздирателните репортажи на невръстни журналистки за това как еди-коя си жена била принудена (о, ужас) да омеси и изпече хляб за децата си са вече съвсем отделна история ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Не ги е налегнал както трябва гладният. Иначе набързо ще си спомнят как се меси хляб, дето иначе им го карат от града. И за разлика от гражданите, може и да има на какво да го изпекат.

А сърцераздирателните репортажи на невръстни журналистки за това как еди-коя си жена била принудена (о, ужас) да омеси и изпече хляб за децата си са вече съвсем отделна история ...
                          Това е вярно, но трябва и да има от какво да го изпекат. Съвременните селяни са отделени от земята и нямат пълен хамбар и каруца(шейна) теглена от жива сила, които да ги правят самодостатъчни.
                          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Почти всички си имат брашно за подобни случаи.
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Хм, селото, че не е това което е било е така, ама то и няма как да е. Като цяло сме със застаряващо население, а по доста от селата живеещите са възрастни хора, мудно придвижващи, много от тях лека полека са се отказали да гледат разни домашни животни поради натрупаните годинки и усилията които трябва да положат не са много по силиците им.
                              За запаси какво да говорим, те едва събират за лекарства с мизерните пенсии, младите отдавна са избягали къде по градовете, къде в чужбина. Като пример, аз съм си почти като на село, то и градчето е съставено от две села , ама като гледам баба и дядо силно се съмнявам да се оправят добре без синовете си, пък и внуците (демек Аз и другите ) Това ток. вода от години не са плащали, в последно време дори им готвим, че бабето вече ич не може. Ама да не задълбавам, това само като пример.

Та като цяло има доста фактори които трябва да се вземат под внимание, и пак не може да се определи, понеже най-съществения фактор, а именно бедствието, никой не знае какво ще е и с какво още ще е съпътствано, че почти винаги за капак има по още нещо.
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Нещата са сериозни, но малцина са склонни да си признаят, че дори утре всичко може да се обърне с главата надолу. Магнитното поле е така отслабнало на места, че изобщо го няма! Учените говорят за магнитни дупки. Примерно де, щото има още куп щуротии от този род, но магнитното поле е подходящ пример, щото би могло да се обърне, като спре за ден или два. Това означава липса на ток на Планетата, за ден или 2, дори повече, щото нали се сещате, какво ще настане ако няма ток и нищо, ама нищо не работи!? Не е като да се умира от липсата на ток, не го ядем и пием директно, но всичко ни е закачено към него. Цялата цивилизация функционира само щото има ток.

Ето и една снимчица за разведряване, хем е забавно, хем е реално, жалко че промивката по темата е в такъв мащаб при нас, но това е било в миналото силата на индустрията, малко по малко си проправя път обратно, макар и не достатъчно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:408750_149773518472042_100003181856359_201953_1110516362_n.jpg
Прегледи:1
Размер:39.7 КБ
ID:5338727

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X