Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

Съжалявам, че колегата си е изтрил поста. Не толкова бедствията, а промишлените аварии, недалновидните инвестиции и ежедневните катастрофи са най-голямата съвременна заплаха. В състояние на "криза" никой не мисли за последствията от ежедневните "рационализации" в живота, науката и техниката. Практически вече не мислим за последствията от действията си. "Ефтините" решения и инвестиции разрушават не само инфраструктурата, но обезсмислят желанията, мечтите, в крайна сметка живота ни.

Трябва да се мисли преди, а не след катастрофата.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

От: Какво мислите относно вероятността от катастрофично бедствие което да Ви засяга?

И аз прочетох мнението снощи във другия му вид. Явно е имало сериозна авария в началото на месеца, а покрай злободневието, информацията за това е останала на заден план. А снимките са много красноречиви.

п п Интересно ми е, да не би редакцията да е продиктувана от някаква вътрешна конфиденциалност.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Колко подготвени бяхме да преживеем режима на тока, някъде придружен по необходимост и от режим на водата? Ами преживяхме го.
        А опашките за кисело мляко, хляб, хумана? И през тях оцеляхме... После бензин нямаше, дойде хипер-инфлация, каквато не бяхме и сънували. Живи сме

Може да се подготвяш, но трябва да си с ясното съзнание, че това, което ще се случи, ще е отвъд твоите представи. Което доста обезсмисля подготовката
        Оцеляването днес е добър начин да се подготвиш за утре. Така мисля.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Колко подготвени бяхме да преживеем режима на тока, някъде придружен по необходимост и от режим на водата? Ами преживяхме го.
          А опашките за кисело мляко, хляб, хумана? И през тях оцеляхме... После бензин нямаше, дойде хипер-инфлация, каквато не бяхме и сънували. Живи сме.
          ... Не забравяйте, че много не са живи, а още повече не са и здрави...
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ....Периодично някой повдига идеята да се криминализира увреждането на инфраструктура - при това, понякога този въпрос го повдига някой собственик на инфраструктурни съоръжения. Познай защо това НИКАК не се придвижва напред.
            Никой не повдига. Увреждането на инфраструктура е криминализирано, като почнеш от пътните знаци и стигнеш до телефонните жици, че и не е малко затвора, ама пак опираме до оная моята любима система за Лъвовете

А за катастрофите: Е преди година, тук мисля, някой писа за "над 9-та степен в Япония" като за апокалипсис някакъв. Да, оказа се,за моя изненада, че Чили е по-подготвено от Япония.

Ако е писано да те ритне кон, няма да те ритне магаре , което не пречи в аптечката да имаш гипсиращ бинт и аналгетик с антипухмелин
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              С тези ел.схеми по вратите, предполагам, че това е изгорелият трафопост на ТЕЦ София.
              Много удачен пример.
              Точно така ще изглеждат трафопостовете след една слънчева буря. Възстановяването на единичен случай отнема месеци, да не говорим за масово поражение.
              За съжаление се притеснявам да коментирам във форума,дори бих помолил модераторите да изтрият и снимките.
              Тома Томов
              Вече с Kia Sportage.

Коментар

Тук спря тока за 20 часа преди около 3 месеца и стана напечено,а не ми се мисли ако е нещо по-сериозно.Майтап за някой,но тук им спряха бензиностанциите,задрьствания с колиметри,училища и банки не работеха,мобилните телефони на 0..................сателитния работеше,дизел мога да намеря с тонове,станциите си работеха естествено,пьлен с батерии и храна и единственото което ни липсваше бяха орьжия.Сьседа се оказа инструктор на Тюлените тук та набьрзо се напипахме

Това от единия куц ток,за по-сериозно не ми се и мисли.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнение
                  За съжаление се притеснявам да коментирам във форума,дори бих помолил модераторите да изтрият и снимките.
                  Изтрих ги, разбирам те. Аз също съм обвързан със служебна и търговска тайна и зная какво е. А жалко - бяха добър нагледен пример. Ако решиш, че е изтекла някаква давност и няма опасност за теб или работодателя ти, обади се да ги върнем.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Изтрих ги, разбирам те. Аз също съм обвързан със служебна и търговска тайна и зная какво е. А жалко - бяха добър нагледен пример. Ако решиш, че е изтекла някаква давност и няма опасност за теб или работодателя ти, обади се да ги върнем.
                    Благодаря за разбирането.Дано настъпи и такъв ден.Ако някой се интересува може да коментирам на л.с.
                    Тома Томов
                    Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Тук спря тока за 20 часа преди около 3 месеца и стана напечено,а не ми се мисли ако е нещо по-сериозно.Майтап за някой,но тук им спряха бензиностанциите,задрьствания с колиметри,училища и банки не работеха,мобилните телефони на 0..................сателитния работеше,дизел мога да намеря с тонове,станциите си работеха естествено,пьлен с батерии и храна и единственото което ни липсваше бяха орьжия.....
                      А нафтата от къде ? От лодката ли точихте ? С маркуч и смуч... ?
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Преди два дни падна системата на Глобул и видяхте каква истерия настана
                        Така са ни психясали че за момент да сме дори само без телефони и изкукваме...
                        А едно време с наземните линии със седмици не сме се чували с близките си и никой не се притесняваше а сега като не ми дигне жена ми и си мисля какво ли не ...
                        При нещо по-сериозно чак не ми се мисли какво ще стане !
                        Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                        :D

Коментар

Какво да посъветвам - ако връзката е толкова важна за спокойствието - станете радиолюбители. Там може по всяко време да си комуникирате, да се чувате и да ви чува който трябва. Не е сложно и трудно. Има материали, има клубове, курсове, тук даваме консултации по всички въпроси. Има и много евтини портативни станции.
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                            Глобалистки локуми...никакви съществени климатични промени няма и няма да има. Достатъчно сериозни учени включително и български /на които вярвам защото съвпада с моите наблюдения около 50 год./ се изказаха по въпроса. Последното беше за търговията с квотата на парниковите газове от която имат полза само богатите държави.
                            Остава само заплахата от космическа катастрофа, астероид, комета, но съвременната наука не дава такива индикации в обозримо бъдеще. Според мен единствената реална заплаха би била силна, катастрофална вулканична дейност, но там е както казва циганката - или ще има или няма да има...
                            По-серизен е въпроса с изхранването на бързо нарастващото световно население. Според едно изследване критичното население на земята е 14 милиарда.
                            За жалост колега изследването, което сте чели е прекалено оптимистично !
                            По мои лични преценки е някъде между 7,5 и 8 милиарда.
                            При годишен прираст 72-73 милиона максимума на допустимо население ще се достигне след между 7 и 14 год. .
                            Що се отнася до това, което наричаш "глобалистки локуми" ще кажа само, че колко маймуни ще паднат от клона не зависи само от силата на вятъра, а и от броя на маймуните, тоест никакви "съществени климатични промени" не са необходими при огромно население за да предизвикат недостиг на храни.
                            Не падай духом където ти падне !

Коментар

Първоначално публикуван от Гемето Преглед на мнение
                              За жалост колега изследването, което сте чели е прекалено оптимистично !
                              По мои лични преценки е някъде между 7,5 и 8 милиарда.
                              При годишен прираст 72-73 милиона максимума на допустимо население ще се достигне след между 7 и 14 год. .
                              Що се отнася до това, което наричаш "глобалистки локуми" ще кажа само, че колко маймуни ще паднат от клона не зависи само от силата на вятъра, а и от броя на маймуните, тоест никакви "съществени климатични промени" не са необходими при огромно население за да предизвикат недостиг на храни.
                              Надявам се да изкарам още 30-40 години, не бързам за никъде
                              Така, че...ще видим. Затопляне ли ще бъде, миниледникова епоха ли, свръхнаселение, световен глад или свръхпечалби...
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Че голямо бедствие за човечеството ще има, то е ясно. Че е много вероятно това бедствие да засегне абсолютно всеки на тази планета също. По интересното е, дали това бедствие ще е природен катаклизъм, извънземно нашествие или някакъв друг външен фактор, на който не може да му влияем или пък няма да е вътрешен.....Лично моето мнение, е че човечеството ще се самозатрие единственно и изцяло вследствие най-вече на собствените си алчност, мързел и его.
                                WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X