Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове - видове, предимства и недостатъци...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мда. Абе ...
    Ресорите да не са лоша стомана? И по-кисело грозде има))

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
      Мда. Абе ...
      Ресорите да не са лоша стомана? И по-кисело грозде има))
      Мдаааа...

Малко по-добра от ATS 34. Малко само

Коментар

Да бе, малко ... Няма по-добра от нея. Нали е без пари. Не знам как се рисува тъжна усмивка.

Коментар

Две думи за ножа Глок

Освен да прибиеш някой човек с него, или да си ровкаш в земята, за друго не става.

Дебело и нефункционално острие.

Здрав до момента, в който насилиш дръжката. Метала стига само до средата и поради глупавата идея да оставят място за кибрит и други простотии стил Рамбо Силек.
          Да не би да става въпрос за друг нож? Този Glock:

Няма никакво място за нищо в дръжката си...
          VPetrov.photography

Коментар

Има едни сървайвъл-мървайвал на Глок. Опищяха света с реклами. И в детските градини масово оргазмират от тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
              Две думи за ножа Глок

Освен да прибиеш някой човек с него, или да си ровкаш в земята, за друго не става.

Здрав до момента, в който насилиш дръжката. Метала стига само до средата и поради глупавата идея да оставят място за кибрит и други простотии стил Рамбо Силек.
              Да не би да става въпрос за друг нож? Този Glock:

Няма никакво място за нищо в дръжката си...
              Точно за него.

Има.

Ти си технологичен човек. Ще откриеш как се отваря

Коментар

Явно имаме различна дефиниция по отношение на тапата отзад на ножа. Не мисля че е възможно използването и за прибиране на разни неща в дръжката. Ваденето и е трудно поне не и без друг нож. Според мен това е просто технологично решение... Но е добра идея все пак може и за нещо да стане...

Две думи за ножа Глок

Не в вярно че стоманата стига до средата на дръжката. Тя е под цялата дръжка като в нея е стругован отвор. Според мен (и разни експерти по ножове) за да се балансира ножа от гледна точка хвърляне... Всъщност пластмасата на дръжката е с дебелина ~3-4мм и служи за удобен хват и не е носещ детайл...

Според мен всичко зависи какво се разбира под нож за оцеляване. И при ножовете няма "най-добрия нож"... Моето лично мнение което съм си изградил през годините е следното. Задължително два ножа. Единия Victorinox Multitul:

а втория Glock-a. Защото оцеляване в гората (според мен) значи освен отваряне на консерви, рязане на салам и наличие на боен нож който да служи за самоотбрана и нападение срещу големи животни. В това отношение (според мен) Glock-а е идеален.
                VPetrov.photography

Коментар

Идеален?)) Пет секунди след началото на кашата няма да имаш представа къде е. И ще си пляскаш с голи ръце като в операта. В кръчмата като се бият с ножове ги премятат от ръка в ръка. Там това е много важно. С животно не можеш да се разправяш така, нито в ръкопашен бой. Глупости са това, за гланцовите списания. Нито животното нито озверелия кашик разбират от тънки пируети и финтове. Два пъти писах - няма сиджимка, и без другото значи не става. Всичко което не е здраво вързано за тебе просто го нямаш.

Коментар

Стефане това определено е най-важния аргумент А случайно да си забелязал че този нож има една от най-умно измислените кании която позволява хем да няма никакъв шанс да го загубиш хем можеш да го извадиш за части от секундата...(и се връзва плюс това)... А като го извадиш или го държиш или го хвърляш и бягаш...Според мен де... При теб явно другояче стоят нещата...
                    VPetrov.photography

Коментар

Явно имаме различна дефиниция по отношение на тапата отзад на ножа. Не мисля че е възможно използването и за прибиране на разни неща в дръжката. Ваденето и е трудно поне не и без друг нож. Според мен това е просто технологично решение... Но е добра идея все пак може и за нещо да стане...

....

а втория Glock-a. Защото оцеляване в гората (според мен) значи освен отваряне на консерви, рязане на салам и наличие на боен нож който да служи за самоотбрана и нападение срещу големи животни. В това отношение (според мен) Glock-а е идеален.
                      Тъй, като съм поклонник на следните слова:

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
                      Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
                      Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."

Спирам със спора.

Единствената ми молба е, да отвориш капачката, да премериш дупката и после да ми кажеш до къде е желязото. Нека да говорим с факти

Коментар

Сеа кво, да си спрем децата от училище ли?
                        Я ме подсети за кания на щик без същите тия пружини. Това го има всеки военен нож откак свят светува. И чисто щиковете и всякаквите просто байонети. Стига с тия комедии. За рекламиста това може да е екстра. И за който не е чувал за кво става дума. За всички прости хора е съвсем обикновенно нещо. Имат го и военните и водолазните и спасителните ножове. И чукчетата за чупене на стъкла в автобусите даже.
                        Според мене ... Стига с тия дивотии и занимаването с мене. Аз не съм ви виновен че не знаете и чувате нещо за пръв път от мене. Според простия здрав разум. Работата е не да го вадиш и хвърляш. За хвърляне има други пластини, за страхливците има памперси. Работата е да не го изтървеш като те удари нещо или като паднеш. Щото като не си виждал как си играят големите, на първото занятие ще идеш да миеш кенефа един път повече. Кат те шибне старшината отдалече с дългата сопа с парцалите по пълната с реклами тиква. Щото той е прост, не е чел гланцови списания, и просто те халосва с колкото има сила. И с ангелска усмивка казва Близко избухнала граната. Строй се! Оооо, градски, а ножчето де го бе? Ти да не си нешто от Софето, а?
                        И простото улично куче ти скача в краката и те блъсва. И пак го испускаш. И кво да е друго.
                        А па щом си опрял до оцеляване, и това като загубиш, хептен си я втасал. Гаргите и чакалите само ще намажат. Нали няма вече и с кво да изровиш дупка да се закопаеш за последно.

Коментар

Стефане хайде сега моля да не вземем да си вадим биографиите че да не останеш много учуден, а и ще поискам и твоята...

Спирам със спора.

Единствената ми молба е, да отвориш капачката, да премериш дупката и после да ми кажеш до къде е желязото. Нека да говорим с факти Wink
                          Направено е и е точно до края както съм написал, ако нямаме доверие да взема да го снимам?
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                            Сеа кво, да си спрем децата от училище ли?
                            Я ме подсети за кания на щик без същите тия пружини. Това го има всеки военен нож откак свят светува. И чисто щиковете и всякаквите просто байонети. Стига с тия комедии. За рекламиста това може да е екстра. И за който не е чувал за кво става дума. За всички прости хора е съвсем обикновенно нещо. Имат го и военните и водолазните и спасителните ножове. И чукчетата за чупене на стъкла в автобусите даже.
                            Според мене ... Стига с тия дивотии и занимаването с мене. Аз не съм ви виновен че не знаете и чувате нещо за пръв път от мене. Според простия здрав разум. Работата е не да го вадиш и хвърляш. За хвърляне има други пластини, за страхливците има памперси. Работата е да не го изтървеш като те удари нещо или като паднеш. Щото като не си виждал как си играят големите, на първото занятие ще идеш да миеш кенефа един път повече. Кат те шибне старшината отдалече с дългата сопа с парцалите по пълната с реклами тиква. Щото той е прост, не е чел гланцови списания, и просто те халосва с колкото има сила. И с ангелска усмивка казва Близко избухнала граната. Строй се! Оооо, градски, а ножчето де го бе? Ти да не си нешто от Софето, а?
                            И простото улично куче ти скача в краката и те блъсва. И пак го испускаш. И кво да е друго.
                            А па щом си опрял до оцеляване, и това като загубиш, хептен си я втасал. Гаргите и чакалите само ще намажат. Нали няма вече и с кво да изровиш дупка да се закопаеш за последно.
                            Мдаааа

Съгласен.

Ножа е Нож. Неговата функция е да реже.

А не да чепка въла или да сече дървета. Там има други тулове

Коментар

Стефане хайде сега моля да не вземем да си вадим биографиите че да не останеш много учуден, а и ще поискам и твоята...

Спирам със спора.

Единствената ми молба е, да отвориш капачката, да премериш дупката и после да ми кажеш до къде е желязото. Нека да говорим с факти Wink
                              Направено е и е точно до края както съм написал, ако нямаме доверие да взема да го снимам?
                              Давай.

Ще ме изненадаш прятно. Моя ша се окаже тесла

Коментар

Ето:

VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X