До: Ножове - видове, предимства и недостатъци...
Тънкото острие не може да се ползва като лост и за сечене.За рязане е много по-добро,ако ъгълът на заточване е малък.Няма нож, който да се харесва на всички и затова съществува разнообразието от дизайнерски решения.
Едни ножове режат много добре месо и зеленчуци, други режат въжета, а трети тънка ламарина и дебела гума,пластмаси и други,четвърти секат и цепят дърва за лагерния огън.
Универсалните ножове правят всичко, но не така добре както го правят специализираните.
Пример:
Фолкнивен А-1 е много добър,здрав и функционален нож, но на мен не ми харесва.Харесах си по-евтин и не толкова здрав нож само заради дизайна
Всеки сам трябва да прецени какво му трябва и с какво му е удобно да работи.
Първоначално публикуван от bat Dian
Преглед на мнение
Едни ножове режат много добре месо и зеленчуци, други режат въжета, а трети тънка ламарина и дебела гума,пластмаси и други,четвърти секат и цепят дърва за лагерния огън.
Универсалните ножове правят всичко, но не така добре както го правят специализираните.
Пример:
Фолкнивен А-1 е много добър,здрав и функционален нож, но на мен не ми харесва.Харесах си по-евтин и не толкова здрав нож само заради дизайна

Всеки сам трябва да прецени какво му трябва и с какво му е удобно да работи.
ръката ви свободно се движи покрай тялото, не се вижда да държите нещо, а ако недай си боже се наложи да го ползвате, имате добър контрол върху острието.
Коментар