Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествата на танк Т-34

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Качествата на танк Т-34

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    ...Ходил съм в казарма,и имам спомен сутрин в автопарка,как "прословутата" техника все я дърпаха,бутаха,трещяха машини и т.н...
    За набор 84 голяма казарма си видял.
    За неизлезли машини преди 89-та е работело ВКР за установяване на причините... И са хвърчали наказания и пагони. Особено в "бойните" поделения по южните направления.
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Абе и там имаше брак ( аради акумулатори и окрадено гориво) ама поне бяха натренирани екипажите Щатна стрелба всеки месец,всяка седмица учебни стрелби.Имаше едно учение зимата ) денонощно) помня беше към 2 месеца в най голямия студ и кал. Никога не стрелях с кумулативен,а вие ( бях мерач на 55-ца ) ?
      Use since:
      OpenBSD 3.x
      FreeBSD 4.x
      Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
        За неизлезли машини преди 89-та е работело ВКР за установяване на причините... И са хвърчали наказания и пагони. Особено в "бойните" поделения по южните направления.
        Нещо подобно щях да напиша.
        72-73 г. бях фазан в бойния артилерийски полк в Разлог. Танкове нямахме, но всички видове армийски автомобили и верижни влекачи за 152 мм гаубици. Повече от половината ми наряди са били "Дежурен по парк". Не помня машина да е бутана или теглена, а се изкарваха ежедневно за занятия на "Бетоловото".
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
          И това не е съвсем така.За здравината на една машина можеш да съдиш тогава,когато я з@ебеш без поддръжка(точно както беше през последните години на наборната армия поради липса на достатъчно финансиране).В тоя ред на мисли (като изключим сутрешното палене и мембраните на спирачките) не сме имали никакви проблеми с техниката(основно съветски камиони),като пак подсещам-въпреки нечовешките вандализми.Малък пример-масово сутрин(през зимата) палехме камионите преди да налеем вода в двигателя(така палеха по-лесно-водогрейката естествено не работеше) с ясното съзнание до какво може да доведе това...
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
            И това не е съвсем така.За здравината на една машина можеш да съдиш тогава,когато я з@ебеш без поддръжка(точно както беше през последните години на наборната армия поради липса на достатъчно финансиране).В тоя ред на мисли (като изключим сутрешното палене и мембраните на спирачките) не сме имали никакви проблеми с техниката(основно съветски камиони),като пак подсещам-въпреки нечовешките вандализми.Малък пример-масово сутрин(през зимата) палехме камионите преди да налеем вода в двигателя(така палеха по-лесно-водогрейката естествено не работеше) с ясното съзнание до какво може да доведе това...
            Така се пали зимата . Палиш и веднага наливаш водата . Това е така защото ако не запали най вероятно няма да имаш време да източиш водата преди да замръзне . Когато двигателя е изстинал на - 15 нищо му няма да работи половин минута без вода . Проблема с водогрейката имаше когато дежурните по парк са градски момчета и печка през живота си не са палили . Поддръжката на техниката беше пряка функция от нивото на поделението и най вече от командира . В поделенията на първа линия Елхово ; Грудово ; Звездец и Болярово нещата винаги са били на ниво .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да,така се палеше,но не би трябвало.Сега не бих го направил.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                Да,така се палеше,но не би трябвало.Сега не бих го направил.
                А запитвал ли си се защо техниката е с вода а не с антифриз, и защо и е водогрейка?

Някои техники палят и зима и лете без да им се налага да ги стопляш, наливайки им гореща вода. А на някои техники и вградените печки изкарваха технически изправни повече от няколко месеца, след като излязат от завода.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами, защото изписването на антифриза е доста сложно в армията. А водата е без пари.
                  HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

• Re: От: Качествата на танк Т-34

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    А запитвал ли си се защо техниката е с вода а не с антифриз, и защо и е водогрейка?

Някои техники палят и зима и лете без да им се налага да ги стопляш, наливайки им гореща вода. А на някои техники и вградените печки изкарваха технически изправни повече от няколко месеца, след като излязат от завода.
                    Спарки това какво общо има с качествата на танковете, които между другото са си с антифриз. Кои техники палят без грижа зиме и лете в 42 година примерно ?

Коментар

Бе тука се споменаваха по-скорошни техники, които явно не са мръднали технологично от великата отечествена.

Коментар

• Re: От: Качествата на танк Т-34

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                        Бе тука се споменаваха по-скорошни техники, които явно не са мръднали технологично от великата отечествена.
                        Какво по точно имаш предвид. Танковете са мръднали и то много. Както в двигатели така и в защита и въоръжение. За камиони и ужаски не се наемам да коментирам.

Коментар

У Елхово 1976-1978 антифриз нямаше.

Коментар

Няма сила в този свят която да удържи антифриза в охладителната система на 50 годишен ЗиЛ 157 който се пали примерно веднъж на 3 - 4 месеца . Иначе за по новите проблеми няма ама както писа колегата антифриза трудно се изписва а водата и чанча са безплатни . По мое време антифриза на пролетното СТО се източваше и се сдаваше в ГСМа . Или се правеше протокол че примерно камиона е скъсал маркуч и антифриза е изтекъл . Простотията в армията край няма . По темата един съвременен обзор на машините от онова време . Т 34 https://www.youtube.com/watch?v=Tqzh0ouBq40 Тигър https://www.youtube.com/watch?v=dYQyi14ZmWc&t=119s Пантера https://www.youtube.com/watch?v=50Xp-6nXWWg М 3 Гарант https://www.youtube.com/watch?v=xoVvnwTdN_M Шърман https://www.youtube.com/watch?v=Sy5BHE4kMLg
                            Последно редактирано от sek.1; 09-04-17, 19:30.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              ...Палиш и веднага наливаш водата . Това е така защото ако не запали най вероятно няма да имаш време да източиш водата преди да замръзне . Когато двигателя е изстинал на - 15 нищо му няма да работи половин минута без вода...
                              Не точно. При -15 -20 градуса водата замръзва още докато я наливаш в незапаления двигател. А тежък руский дизел може да си тропа и десетина-двайсет минути на минимални обороти без вода, без това да му се отрази негативно (пробвано на булдозер Т-100).

А запитвал ли си се защо техниката е с вода а не с антифриз...
                              По традиция, щото по него време антифризът е бил метанол. Броня крепка и танки наши быстры, и спирт залит в канистры, эгей, эгей...
                              And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• От: Re: От: Качествата на танк Т-34

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                                Какво по точно имаш предвид. Танковете са мръднали и то много. Както в двигатели така и в защита и въоръжение. За камиони и ужаски не се наемам да коментирам.
                                Щом не могат една охладителна система да херметизират...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X