Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествата на танк Т-34

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Качествата на танк Т-34

    В казармата бях инструктор-механик водач на Т34 ,познавам всички агрегати и детайли на танка до болка ,смятам че за времето си машината е била уникална. Всички нещата който изброи колегата Г Василев отлятия купол,неговата заоблена форма дебелина от над 50мм и на корпуса в предната част са спасили доста хора от директни попадения с бронебоен снаряд.Колко до катечницата смятам че е засичала заради пълнитела.
    [/SIGPIC][/SIGPIC]

    Коментар


    • #32
      До: Качествата на танк Т-34

      Не е работата само в калибъра, нито в дължината на цевта. Нито само колко голяма е кофата барут в гилзата. Оръдието само на пръв поглед е една тръба от битова Ст 45. Всичките тия 88 милиметра, са цялата зенитка. Руското 85 мм не е зенитка, 100 мм им зенитка е тръгнала от там, но 100 мм танково не е тя. А 100 мм им САУ изобщо са корабни оръдия, но те пък не са слагани в танкове.
      Това беше нарочно, за да мирясат спецовете по ОТК. Понеже не е много умно да се оценява нищо, от което човекът видимо няма и бегла представа.
      Не става дума за уважение, нито пък точно мене някой може да обвини тъкмо пък в неуважение към загинали войници. Все едно чии. Но е крайно противно, постоянно да се забъркват идиотични американски класации с неясни критерии, и то навсякъде. Щото тогава може например да обявим за свръхасове цялата 21-ва танкова бригада, която през зимата на 41-ва е спряла за три дни половината Вермахт при Калинин, и е отървала Москва. И в тоя рейд е разгромила такава колона, че и до сега никой не знае колко войска и техника всъщност е затрила.

      Коментар


      • #33
        До: Трактор Сталинец

        Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
        Аз съм сигурен, че ако се разровя ще намеря съветски танкови асове. Нали не смяташ, че танковите дивизии на Вермахта са се унищожили сами!? А за асове-летци веднага се сещам за Кожедуб, Покришкин, Речкалов, Сафонов.....
        Относно руските авиаторски 'асове" доста може да се поспори. При тях пропагандата е била само и единствен фактор.Малко хора знаят, че още през '38 г. по лично разпореждане на "Дебелия Херман" всички немски изстребители са оборудвани с фотоапарати, свързани директно със спусъчният механизъм на картечниците, и с достатъчно добра калибровка на скороста на снимане, за да заснимат попадение или пропуск. Германски асове с по 100 и нагоре доказани свалени машини са близо 200, а има и немалка група от суперзверове с доказани/ и от наземните части/ 500+ свалени машини.Верно, че в това число влизат от По-2 до бомбандировачи, но все пак....
        А за танковите асове......трудна работа да станеш такъв, особеннокогато естеството на службата предполага работа в група, особенно за руската концепция за използване на бронетанковите съединения през СВ2.Единици са били танковите асове и от двете страни, и обикновенно са ставали такива в дозорно-разузнавателни рейдове или единични поддържащи пехотата задачи.
        Т-34 си е супер машина за времето си-достатъчно здрава да издържи 1-2-3 попадения от леки калибри, проста като управление и поддръжка, за да могат Алибухал Салибашиев от Бимбинистанския автонимен район за 2-3 седмици да бъде обучен да борави с нея, и МАСОВА!!!!Колкото повече, толкова повече, както цялата тактика на руснаците през войната-хвърляй хора и тенекии срещу фашагата-първо ще им прегреят оръжията, после ще обезумеят от безкрайното избиване на нашите селяци, накрая ще ги залеем с тела.
        Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

        Коментар


        • #34
          До: Трактор Сталинец

          Първоначално публикуван от Giraz Преглед на мнение
          Относно руските авиаторски 'асове" доста може да се поспори. При тях пропагандата е била само и единствен фактор.Малко хора знаят, че още през '38 г. по лично разпореждане на "Дебелия Херман" всички немски изстребители са оборудвани с фотоапарати, свързани директно със спусъчният механизъм на картечниците, и с достатъчно добра калибровка на скороста на снимане, за да заснимат попадение или пропуск. Германски асове с по 100 и нагоре доказани свалени машини са близо 200, а има и немалка група от суперзверове с доказани/ и от наземните части/ 500+ свалени машини.Верно, че в това число влизат от По-2 до бомбандировачи, но все пак...
          Моля, поправете ме ако се бъркам, но световният рекорд за най-много свалени машини от летец все още се държи от Ерик Хартман - 352 доказани. Доколкото знам 500+ имат само няколко зенитни разчета.
          А за руските въздушни асове - при тях се е записвала въздушна победа не само като свалят самолет, а и като свали звеното, в което летят. Както каза колегата Giraz - пропагандата е била много на ниво
          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

          Коментар


          • #35
            До: Качествата на танк Т-34

            О, да. И никой друг на света, никога, не е използвал пропаганда.
            Айде сега, специалисторите, да светнете нас тъпанарите, за критериите за тия свалени. Пък за точките за повредени, пък за многомоторни, пък за ... И кво стана?
            А ако вземем да броим например по относителните тегла? Брой излитания/брой свалени? А свалените небойни? А тия в група? Щото например руснаците не са зачитали на никого свален, ако единия го е повредил, а другия го е довършил. Тогава кво стана?
            Оная война е свършила преди повече от 60 години. А нечия пропаганда още не пуска някого. Противно е даже за слушане.

            Коментар


            • #36
              До: Качествата на танк Т-34

              Неможах да разбера , защо така вмирисахте темата.....та нали тук трябваше да се обсъждат качествата на танка , не кой е бил по-по-най преди 60 години.То от танкове минахме на оръдия , после на самолети , та даже най-накрая с тела ще се целиме...някой май много пъти е чел "Опълченците на Шипка"
              Ама както и да е войната са я спечелили братушките , така че колкото и да плюете по танка , той си остава номер 1 по каквито и да е критерии за онова време...било то мощтност , далекобойност , ремонтопригодност , защита и най вече многобройност.

              Коментар


              • #37
                До: Качествата на танк Т-34

                Първоначално публикуван от nachev7 Преглед на мнение
                Неможах да разбера , защо така вмирисахте темата.....
                Обичайната практика, след като неможеш да кажеш нещо смислено изсипваш една камара несвързани приказки, позоваваш се на несъществуващи източници и прочие

                Коментар


                • #38
                  До: Трактор Сталинец

                  Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  Разликата в унищожените машини се дължи не на ниското качество на съветската техника, а в по-добрата организация и тактика на немците(поне до 1944г). Руснаците са платили скъпо докато се научат да воюват успешно.
                  Естествено, както и разликите по отношение цената на войнишкия живот.

                  Коментар


                  • #39
                    До: Качествата на танк Т-34

                    Още един мъдрец.
                    Я бе, красавецо, на базата на САМО тая философия, тогава обясни съществуването на КВ и ИС. По времето на появата на всяка от модификациите на съветските танкове от Т-34 до ИС-3, всеки от тях е бил практически непоразяем от всички други танкове и противотанкови средства, на която и да било армия.
                    Давай.

                    Коментар


                    • #40
                      До: Качествата на танк Т-34

                      Стефане, кой дава най-много жертви през тази война? А защо? Щото ценят човешкия живот ли? Или?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                      Коментар


                      • #41
                        До: Качествата на танк Т-34

                        http://zamunda.net/details.php?id=183484&hit=1
                        за непросветените....гледайте, съобразявайте...
                        понеже се смята, че пишещите тук имат поне някакви понятия по двигатели...въпросче: какво ще кажете за технологичното ниво на производител на танкове с дизелов двигател с четириклапанна технология - 1939 г???
                        00359893488603

                        ....нямам си вече LR...

                        Коментар


                        • #42
                          До: Качествата на танк Т-34

                          По два разпределителни вала в главите и по четири клапана на цилиндърТия неща се появиха в дизелите в последните години се се считат за много модерна технология.А руснаците са го направили тогава......Като го видях за първи път, чак не повярвах.
                          Наистина качеството на детайлите е малко грубо, ама е война все пак, не бал с маскиКой ти гледа тия работи.
                          Прикачени файлове
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

                          Коментар


                          • #43
                            До: Качествата на танк Т-34

                            Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Стефане, кой дава най-много жертви през тази война? А защо? Щото ценят човешкия живот ли? Или?
                            Какво значение има кой, колко жертви е дал? Да не би жертвите да са танкисти?

                            Очаквам критериите за качествата на танковете от Втората световна война!
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

                            Коментар


                            • #44
                              До: Качествата на танк Т-34

                              Прочетете и книгата на М. Катуков "На острие главного удара"
                              мисля, че беше мемоарна.

                              Колкото и да не вярвате мисля, че Т34 се е доказал и че е една от основните причини за успеха на Съветската армия във Втората св. война.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                              "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                              Коментар


                              • #45
                                До: Качествата на танк Т-34

                                До призляване мразя тъпите въпроси.
                                Виж историята на освобождаването на Крим от СА, или работата с Квантунгската армия. Там руснаците не са давали жертви. Във втория случай войната за тях е била свършила и не им се е разправяло, а първият по оценката на всякакви и всички историци, е бил просто отмъщение. Собствено население там не е било останало, и наземните войски са седели, прали са се, кърпели са акордеоните и са играели карти, докато авиацията и артилерията просто са изтребвали всичко което мърда пред тях. Може би е трябвало по същия начин да си връщат Киев, Харков, хилядите села и градове?
                                Момче, хубаво е да имаш мнение. Не е хубаво обаче да имаш убежденията на безумец. Нормалната армия сама загива, за да спаси населението което защитава. Ти искаш да изгори и оцелялото от душманите, за да отърве себе си. Мисли преди да съдиш. Тия хора са воювали на собствената си територия, и са спасявали както са могли народа си. Не себе си.
                                Аман от кухненски историци и самодейни съдници.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X