Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експертен съвет за избор на пистолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Експертен съвет за избор на пистолет

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    [

Малокалибреният го купих преди два месеца, в една друга тема се похвалих и го показах на снимка.От 11години нося деветмилиметрови.

А на другите въпроси - 9 години са доста ?
    И видях "Марголина " ! Супер е !
    Колко патрони съм потрошил с такъв .....А колко "суха " съм вдигал ....
    И с този баланс отпред - няма изтърване на деветката !!!
    Като дойда в Добрич ще те провокирам на една среща .... на кафе !
    Последно редактирано от bgbul; 12-02-09, 23:11.

Коментар

Първоначално публикуван от batko_benny Преглед на мнение
      Предлагам ви да разлаем сериозно кучетата и да се опитаме да дадем отговор по темата! Нека посочим марки пистолети и револвери, за които всеки има впечатления- лични по възможност, с техните добри и лоши страни. Защото предполагам всички сте наясно, че специализираните списания се издържат от реклама и аз лично не съм прочел нещо лошо за нито един пистолет. А е много неприятно след големия зор за издаване на разрешително да си купиш някой боклук, който ще се наложи да носиш поне 3 години. Мисля си, че би било полезно за всички, които по един или друг повод ще си купуват КНО (както е модерно)
      И веднага подемам хорото с една от най-несполучливите марки за мен- щайер
      И сръбско CZ
      В този спор аз не участвам !
      Според мен - няма лош пистолет ! Ама аз не нося оръжие , така че ...стрелям с каквото ми дадат !
      Влез в темата " спортна стрелба " .Е те с това съм стрелял 7 години нон стоп ! ТОЗ-35
      Последно редактирано от bgbul; 12-02-09, 23:14.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Стрелях с макаров по диво прасе ! От 10 м .
        Не изпита никакъв шок , грухна и си замина ( жив и здрав )
        Улучих ( единствен път ) заек с макаров - от 15 м. Не умря на място , (та малко жестокост проявих) и като го транжирах - задната холка му беше на ситни парченца . Нямаха почистване .
        Щом заека не се шокира - та дрогирания ли ?
        Така , че доста " престрелки " с пистолет съм имал ! Ха,ха,ха...
        Следващият път пробвай някоя по-реална за самозащита дистанция. Примерно от 2 метра срещу челно атакуващ глиган...

Шок ефект е не само болката. При изпомпване на голямо количество кръв към мозъка, той блокира. От там нататък се оръщаме към физиката. По-голямо бутало на помпата, повече изпомпана кръв.

Да, и аз съм съгласен с всичко, което пишеш за .22 калибър. Обаче темата е за самозащита.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Следващият път пробвай някоя по-реална за самозащита дистанция. Примерно от 2 метра срещу челно атакуващ глиган...

Шок ефект е не само болката. При изпомпване на голямо количество кръв към мозъка, той блокира. От там нататък се оръщаме към физиката. По-голямо бутало на помпата, повече изпомпана кръв.

Да, и аз съм съгласен с всичко, което пишеш за .22 калибър. Обаче темата е за самозащита.

Личи си - не си срещал глиган на живо от близо ( както ми препоръчваш ).
          Аз съм срещал - не знам как останах .... сух и чист ? ....Не ми беше смешно !
          За последен път пиша ( от уважение - четете темата , а не само последния пост )- не оспорвам силата и значението на по-големия калибър.
          Има зададени въпроси - моля за отговор ?
          В колко престрелки си участвал ?
          Защо препоръчваш по-големия калибър ( заради бъдещо участие в престрелка ) или заради чувство на несигурност , че с малкия няма да се защитите !
          Аз все още доказателства на живо във Форума не видях и не чух !
          Има колеги с пистолети от 10 - 12 години и ..... още не им се е налагало да участват в престрелки .
          Май престрелките са повече в нашите глави и по филмите , а ?
          Препоръчвам 22 калибър - заради евтини , леснодостъпни патрони- предпоставка за научаване на стрелкови умения и придобиване на самочувствие ! После идва избора на по-голям калибър .

Коментар

Личи си - не си срещал глиган на живо от близо ( както ми препоръчваш ).
            Аз съм срещал - не знам как останах .... сух и чист ? ....Не ми беше смешно !
            За последен път пиша ( от уважение - четете темата , а не само последния пост )- не оспорвам силата и значението на по-големия калибър.
            Има зададени въпроси - моля за отговор ?
            В колко престрелки си участвал ?
            Защо препоръчваш по-големия калибър ( заради бъдещо участие в престрелка ) или заради чувство на несигурност , че с малкия няма да се защитите !
            Аз все още доказателства на живо във Форума не видях и не чух !
            Има колеги с пистолети от 10 - 12 години и ..... още не им се е налагало да участват в престрелки .
            Май престрелките са повече в нашите глави и по филмите , а ?
            Препоръчвам 22 калибър - заради евтини , леснодостъпни патрони- предпоставка за научаване на стрелкови умения и придобиване на самочувствие ! После идва избора на по-голям калибър .
            Аз съм ти отговорил на всички въпроси. Още преди 2-3 страници. Всъщност още преди да питаш. Просто чети.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Уважаеми колеги, темата зацикли... Пишете за различни неща и най-вече обсъждате несъпоставими величини... Никой не може да отмени законите на физиката... те са си такива каквито са и ще продължат да действат още известно време... и размерът има значение... Самоотбрана с .22 е несъстоятелна като идея... подготовка за убийство да..., калибърът е безкрайно подходящ за целта и има много преимущества... но за самоотбрана е несъстоятелен... И моля да не изтъкваме аргументи, кой в колко престрелки е участвал... защото е малко комично... Може и пожари да не сте гасили, но предполагам че това няма да е причина, да си купите за в къщи 200 грамов пожарогасител нали...? Вярно е, че е удобен и евтин, но за гасене на пожар в къщи не става и това следва да е ясно и на такива дето не са гасили пожари...

Отново ще се потретя сигурно, но моля никой да не остава с грешни впечатления. Употребата на КНО в реална обстановка, НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ НА СТРЕЛБИЩЕ! Мишени, които не стрелят, дърпят, хапят, удрят и прочие, могат да ви научат на всичко друго, само не и на това което обсъждате...

Препоръчвам на всички, ако искат поне малко доближаване до реалността да идат на игрището за пейнтбол... той не случайно е създаден като средство за обучение на полицаите... и понеже все удар от топче лекичко наболва, ще получите и по-реалистична представа какво се случва, когато срещу вас има човек който стреля... и ще забележите разликата...

Стрелбата с .22 е много хубаво и полезно нещо, само дето няма съвършено никакъв практически аспект, освен в случаите за подготовка за убийство или трениране за чистене на оръжие...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Уважаеми колеги, темата зацикли... Пишете за различни неща и най-вече обсъждате несъпоставими величини... Никой не може да отмени законите на физиката... те са си такива каквито са и на пожар в къщи не става и това следва да е ясно и на такива дето не са гасили пожари...

Отново ще се потретя сигурно, но моля никой да не остава с грешни впечатления. Употребата на КНО в реална обстановка, НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ НА СТРЕЛБИЩЕ! Мишени, които не стрелят, дърпят, хапят, удрят и прочие, могат да ви научат на всичко друго, само не и на това което обсъждате...

Препоръчвам на всички, ако искат поне малко доближаване до реалността да идат на игрището за пейнтбол... той не случайно е създаден като средство за обучение на полицаите... и понеже все удар от топче лекичко наболва, ще получите и по-реалистична представа какво се случва, когато срещу вас има човек който стреля... и ще забележите разликата...

Стрелбата с .22 е много хубаво и полезно нещо, само дето няма съвършено никакъв практически аспект, освен в случаите за подготовка за убийство или трениране за чистене на оръжие...
                ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ ІІІІІІІІІІ

Изводите за мен :
                Купете си голям калибър 9 мм,357 SIG, или 45 GAP . Така , ако участвате в престрелка ще победите със шок и много енергия .
                ( ако преди това сте се подготвили с Пеинтбол)
                Съгласен съм с всички доводи !

А за практическия аспект - на мен ми стига , че имаме Световни и Олимпийски шампиони ! И европейски ! Всички с 22 калибър !
                Как на бялото да кажеш черно ? Не си прав !

За престрелките - само търсихме Личен опит някой да сподели .Той щеше да е в подкрепа на Големия калибър !

И да - темата се изчерпи !
                Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 13-02-09, 12:31.

Коментар

Моите адмирации към нашите олимпийски и световни шампиони... към техният труд и резултати. Дано повече хора са по стрелбищата отколкото по разни други места... В тази връзка сме на едно мнение... Аз писах по въпроса за калибъра само що се отнася до използването му за самоотбрана... Иначе имаме и олимпийски шампиони по мятане на копие, диск и прочие но това не прави тези инструменти непременно подходящи за самоотбрана... Колкото до шока сте прав. Изстрел от голям калибър дори и като звук предизвиква сериозен шок (най-вече у неподготвени люде), а изстрел от такъв калибър на закрито обикновено причинява временна или постоянна глухота... И под голям калибър уважаеми колега въобще не разбирам 9х19... който по-скоро бих определил като практичен... не като голям...
                  VPetrov.photography

Коментар

Има много оръжия на база 22-ката, доста странни - например велосипедна помпа..., бастун и каквото се сетите от Джеймс Бонд...

С друг патрон - не става...

Коментар

• До: Експертен съвет за избор на пистолет

И да не забравя да добавя... Самоотбраната има много аспекти, в съвременният свят не винаги, или по-скоро е по-вероятно търсеният ефект, да бъде не поражение на човек, а повреда и спиране на функционирането на определено техническо средство примерно автомобил... Там с .22 евентуално можете да счупите фара... при точно попадение разбира се... то и с пейнбол топчета се постига същият ефект... справка счупените огледала и стопове на последната "Голяма война"...
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                        Има много оръжия на база 22-ката, доста странни - например велосипедна помпа..., бастун и каквото се сетите от Джеймс Бонд...

С друг патрон - не става...
                        Калибърът има много преимущества и е незаменим за редица дейности... Освен цитата включващ всякакви "скрити" оръжия да не забравяме че изстрелът с този калибър до голяма степен за външният наблюдател е като пляскане с ръце и то ако е близо... Тъй че за сериозно бракониерство, убийства, тренировки и прочие е единственият правилен избор...
                        VPetrov.photography

Коментар

А за практическия аспект - на мен ми стига , че имаме Световни и Олимпийски шампиони ! И европейски ! Всички с 22 калибър !
                          Как на бялото да кажеш черно ? Не си прав !
                          Ако искам да се състезавам във Формула 1 ще ми трябва болид, ако искам да се състезавам в офроуд шампионата - подготвен джип. Ако пък просто искам да си пренаса хладилника и пералнята - някакво камьонче. Когато искам да си пренеса покъщнината, какво от това, че Шумахер печели с болид на Ферари, а на траял състезанията карат Самурайчета, след като не събират едни прост хладилник? Не омешвай нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Ако искам да се състезавам във Формула 1 ще ми трябва болид, ако искам да се състезавам в офроуд шампионата - подготвен джип. Ако пък просто искам да си пренаса хладилника и пералнята - някакво камьонче. Когато искам да си пренеса покъщнината, какво от това, че Шумахер печели с болид на Ферари, а на траял състезанията карат Самурайчета, след като не събират едни прост хладилник? Не омешвай нещата.
                            Колега - аз казах , че темата е изчерпана ( друг го каза по-рано ).
                            Помолих да не говорим повече за размера - той е неоспорим !

Ти ще си пренесеш хладилника САМО ако си минал обучението на учебен автомобил - 22 калибър !
                            Като се научиш да шофираш и ти дойде самочувствието - си избираш джип или ..... каквото си поискаш !
                            Простичко , нагледно и последно !
                            Успех в стрелбата и дано да не попадате в престрелка по лоша от тукашната !
                            Надявам се да сте усмихнати - рядко толкова детаилно и противоположни мнения стигат до общ извод !
                            Ще е хубаво някой експерт в големите калибри( а не като мен ) да обобщи изводите !

Коментар

Ти ще си пренесеш хладилника САМО ако си минал обучението на учебен автомобил - 22 калибър !
                              Първо. Ти когато караше шофьорски курс, купи ли си учебен автомобил или просто нае инструктур с негов такъв? Защото говорим за притежаване, а не за използване за обучение...

Второ. Доста хора са изкарали шофьорски книжки в школите за предказармена подготовка, на камьон, без да са помирисвали учебен автомобил преди това. Сега много от тях превозват хладилници по цял ден...

Но не е това темата, за която говорим. Тя е самозащита, а не обучение. Предполага се, че щом носиш оръжие вече трябва да си се научил да боравиш с него. Отделен е въросът, до каква степен трябва да си се научил. Не е нужно да си в Топ 10 пилоти от Формула 1, за да ходиш на работа с колата. Условията и изискванията са съвсем различни. Също както самозащита и стрелбата на 10, 20 и повече метра.
                              Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 13-02-09, 13:13.

Коментар

Не съм играл пейнтбол.Според мен сценариите и тактиките, които се разиграват там са по скоро военни отколкото полицейски и имат още по-малко общо с близката самоотбрана с КНО.
                                В единият случай влизаш в играта със зареден маркер, очакваш и търсиш враговете си.Естествено през това време се прикриваш.Няма го елемента на изненадата.
                                В другия случай единственото преимущество е носенето на пистолета в кобур под дрехите.
                                Тренировките, които трябва да се правят, уменията и рефлексите, които трябва да се създадат за пейнтбол и за самоотбрана с оръжие са съвсем различни.
                                Ако пейнтбола беше достатъчен нямаше да се създават сложни и скъпи стрелкови полигони, в които да се обучават спецчасти и т.н.Въпросните спецчасти освен това тренират със симулативни патрони и какви ли не електронни системи, които са подобни на пейнтбола, но полигона и стрелбата си остават.
                                А, който иска мнение от участници в престрелки...Има достатъчно тренировъчни книги и DVDта издадени от такива хора в интернет.Трябва само кредитна карта и английски език

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X