Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за пистолет за самозащита?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнение за пистолет за самозащита?

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    Е нали искаш нещо удобно за носене...? По-удобно от това здраве му кажи... Ако искаш по-голямо и несравнимо по-мощно ето:

780 грама... .44 - шест заряден... дулна енергия ~1300джаула... калибъра в мм. е ~11
    Между другото този и подобните му револвери са с основно предназначение като резервно оръжие при лов на мечки (гризли), лъвове и подобни... в България това е забранено но в САЩ и много други страни не е... И револвери като тези се носят ако нещо засече пушката ловеца да има шанс... С този калибър и енергия мечката се сваля със сигурност... не съм пробвал обаче... така разправят тези дето са пробвали...
    VPetrov.photography

Коментар

Пистолета Smith & Wesson М&P е с усилие на спусъка 3кг.В САЩ такъв тип спускови системи по закон трябва да се произвеждат с много тежък спусък с цел намаляване на опасността от нежелан изстрел.Имах Smith & Wesson Сигма и това най много ме дразнеше.Ако оръжието е само за самоотбрана може и да няма проблем, там дистанциите на стрелба са малки и няма нужда от прецизен изстрел.

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
        Стига де, аз не искам ключодържател.
        Все пак ръцете са ми големи, може с този да го изгубя в ръце и...
        Виж за загубването си прав... предполагам няма да е трудно при тези размери и тегло... може би трябва да се носи с верижка...

Но пък си е бая мощен ключо държател... без малко два пъти по-мощен от 9х19 пара...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
          Пистолета Smith & Wesson М&P е с усилие на спусъка 3кг.В САЩ такъв тип спускови системи по закон трябва да се произвеждат с много тежък спусък с цел намаляване на опасността от нежелан изстрел.Имах Smith & Wesson Сигма и това най много ме дразнеше.Ако оръжието е само за самоотбрана може и да няма проблем, там дистанциите на стрелба са малки и няма нужда от прецизен изстрел.
          Да, така е в стандартната си заводска комплектация... Но за познавачи има заводска инструкция как усилието на спусъка да бъде намалено колкото е необходимо... включително до нива подходящи за спортна стрелба... Подчертавам инструкцията е заводска и не предполага повреждане на оръжието...
          VPetrov.photography

Коментар

В Сигмата ме дразнеха и други неща затова не си направих труда да превеждам инструкцията, продадох го при първа възможност.Дано Smith & Wesson М&P не е Сигма с козметични промени.

Коментар

Нищо общо уважаеми колега... и като клас и като цена за съжаление
              VPetrov.photography

Коментар

Бе, ще стигнете до деринджърите накрая ... По-малки няма накъде. Но са нещо към 1 000 лева.
                Виж Томкет-а на Берета, писля че има 9 Пара. Също е скъп.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Може би има леки револвери, стрелящи с мощни патрони... Проблемът обаче е в отката, колкото по-мощен е патрона, толкова по-неприятно би било да се стреля с лек револвер.
                  П.П. Не съм гласувал, защото и двата пистолета не са моите... еле пък шумно рекламираната пластмаса!
                  Този револвер с 357маг. при стрелба ти изтръпват пръстите.Спусковата скоба бие безмилостно по тях!Подскача като заклан петел!Изключително неприятно усещане .Само за мазохистиИ които го има стреля с патрон 38спе.И кел фаида като е 357маг.
                  П.П.САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....ТОИ Е НАИ ЖЕЛЕЗНИЯ ПИСТОЛЕТ!giorgio ПЛАСТМАСИ НЕ ОБИЧА
                  Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Бе, ще стигнете до деринджърите накрая ... По-малки няма накъде. Но са нещо към 1 000 лева.
                    Виж Томкет-а на Берета, писля че има 9 Пара. Също е скъп.
                    Стефане ти остави ама според статистиката най-много убийства в САЩ са извършени... точно с този смешен деринджер... не е майтап...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от rumaneza77 Преглед на мнение
                      Този револвер с 357маг. при стрелба ти изтръпват пръстите.Спусковата скоба бие безмилостно по тях!Подскача като заклан петел!Изключително неприятно усещане .Само за мазохистиИ които го има стреля с патрон 38спе.И кел фаида като е 357маг.
                      П.П.САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....САМО ЖЕЛЕЗНИЯ П-22....ТОИ Е НАИ ЖЕЛЕЗНИЯ ПИСТОЛЕТ!giorgio ПЛАСТМАСИ НЕ ОБИЧА
                      Уважаеми колега, аз изрично подчертах че това е револвер за САМОЗАЩИТА... а това означава в 99% от случаите стрелба от дистанция под 3 метра... от упор... Изтръпвали пръстите... е и...? То с него се стреля в случаи в които иначе изтръпва ама главата... Който иска спортна стрелба си купува други револвери... не толкова удобни за носене...
                      VPetrov.photography

Коментар

Уважаеми колега, аз изрично подчертах че това е револвер за САМОЗАЩИТА... а това означава в 99% от случаите стрелба от дистанция под 3 метра... от упор... Изтръпвали пръстите... е и...? То с него се стреля в случаи в които иначе изтръпва ама главата... Който иска спортна стрелба си купува други револвери... не толкова удобни за носене...
                        А извинявам се !!!То тука се говорело за пистолети с рязани патронници.А по моя стандарт такива се бракуватСе едно нищо не съм казал(задна и да ме няма в мишата дупка)

Коментар

Влади, то е ясно че накрая ще си избереш каквото ти на теб харесва но все пак да напиша каквото мисля може пък да ти е от полза...

Та на въпроса: Само за самозащита и удобно носене револвера няма алтернатива... Няма пистолет който да тежи ~300гр. и при това да стреля с .357 магнум с 1000джаула дулна енергия... няма такъв... Няма и като размери такъв пистолет... тези револвери можеш да ги носиш все едно ги няма...

А ако говорим за пистолети то аз след дълго проучване смятам че в момента няма по-подходящ от S&W М&P. Защо? Защото в него са вкарани всички възможни съвременни технологии, напълно безопасен е, има го в три размера като и трите идват с по три дръжки за точно напасване... освен това и трите размера ги има в три различни калибъра 9х19, .45ACP, .357ауто, Тежи под 700 грама, пистолет е на годината за миналата година и при това няма (поне аз не съм намерил) сериозен специалист който да твърди че има сериозни недостатъци... заявеният му ресурс (доколкото това има значение и носи някаква смислена информация) е ~60000 изстрела...
                          Венци, в официалния сайт не мога да намеря визията на 9х19 във версия компакт. Ако можеш, дай линк точно за този модел.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                            Венци, в официалния сайт не мога да намеря визията на 9х19 във версия компакт. Ако можеш, дай линк точно за този модел.
                            http://www.smith-wesson.com/webapp/w...category=15708

Данни за средният:
                            Калибър: 9 мм (9х19)
                            Капацитет на пълнителя: минимално 17
                            Цвят: антибликово покритие
                            Металните компоненти да са от неръждаема стомана.
                            Универсална релса за монтаж на тактически фенерчета и лазерен целеуказател.
                            Дължина на цевта: ~100 мм.
                            Тегло (незареден): макс 700 гр.
                            Сменяеми (регулируеми) ръкохватки.
                            Системи за сигурност: пасивен спусък, система за заключване на оръжието, вътрешен предпазител – блокиране на ударника, невъзможност да се произведе изстрел без пълнител.
                            Мерни прибори регулируеми; възможност за нощни светещи

Стават и за лява и за дясна ръка...
                            VPetrov.photography

Коментар

А като стана въпрос за маниащини ето едно интересно предложение от Performance center на S&W... (За който не знае този център произвежда и тунингова серийните оръжия на S&W до уникални образци, всичко се прави ръчно и в много малко бройки...)

357 магнум - 8 заряден...:
                              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                За мене - каквото за мене. Това не може да важи за никой друг. Индивидуални особености. Нещо като конете и жените. Общите съображения ги изложих по-горе.
                                Тъкмо на Влади не му трябва никакъв бърз служебен пистолет. Доколкото го познавам. Трябва му нещо несмъртоносно. Газови балони в праговете, или там шокови гранати. Той все едно няма да утрепе никого, даже и да трябва.
                                Конкретно!Що си достатъшно вещ за безкомпромисен критикЗначи си компетентен да назовеш даден модел.
                                Пример: пистолет,Глок, Макаров,
                                Автомат:Калашников,МП-5
                                Картечен пистолет:Шипка
                                Другото са много снаипери!
                                Това за мен са качествени оръжия!На които се доверявам напълно!
                                За теб кое е качествено и добро?Кое?Марка?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X