Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за пистолет за самозащита?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Мнение за пистолет за самозащита?

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
    Предстой ми покупка на оръжие за самозащита, но много труден стана избора ми.
    Заради изискванията ми към оръжието, а именно:
    1. Да бъде с полигонална цев
    2. Да бъде възможно най-лек
    3. Да бъде в калибър с достатъчен стоп ефект
    4. Да бъде добре балансиран
    5. Да има възможно по-малко части
    Патроните не са от значение, на мен лично повече от 3 не ми трябват. Но се оказа голям проблем това, повечето пистолети са балансирани с пълен пълнител!
    И така както знаете пълно щастие няма!
    Избора ми за момента е сведен до две конкретни оръжия:

Пистолет Glock 32 кал. 357 SIG

Пистолет H&K P2000 кал. 9х19
    Дано не съм сгрешил като се включих с ненужни мнения , но като се говори за Пистолети и .... не се сдържам!!! Даже много се въздържах !!!
    Наистина ти е труден избора !!! И двата модела са перфектни !!! За целта която гониш са идеални !!! Все пак изказах свои аргументи , но май така не ти помагам !
    Когато тренирах Стрелба си правихме ( не сами , а майстори ) собствена ръкохватка с цел по - добро пасване на оръжието в ръката !!! Това е предпоставка за по-добри резултати !!!
    Следвайки тази логика - кой пистолет ти пасва по добре в ръката ???
    Вземи него !!!Няма да сгрешиш !!! Успех !!!
    Хубава тема !!! Начеса крастата на всички ни !!! Благодаря !!!
    Последно редактирано от bgbul; 21-01-09, 18:20.

Коментар

Само да отбележа, че човека пуснал темата, вече писа, че отдавана си е купил оръжие... Смит и Уестън, въпреки че не се похвали с конкретния модел.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

За артериите в крайниците е ясно, но за да се умре от кръвозагуба, трябва много сериозна артерия, стрелбата в бедро затова е и по-рискова, а именно шанса да се целне артерия е голям. Ти си имал подобен казус ли че все това повтаряш? Стрелбата в краката е за предпочитане и не е проблем, но зависи от разстоянието. Ако ти изкочи банда на дистанция метър 2, ваденето на пищов е крайна и отчаяна постъпка. Време за предупредителен истрел може и да има, може и да няма, но ако е възможно е препоръчителен, може и само с него да се размине. Аз не намирам много логика в пистолет за самозащита и реално смятам, че условията за употребата му с тази цел не са много. Принципно най-добрата защита е нападението. Незнам и защо се хванахте за дрогираните малдежи. Ако не знаете, да ви кажа, хероиновият бум от 90-те поотмина, та абстинентните не са толкова много и така безрасъдни. Сега на мода е амфетата, а продаваните масово са с ужасно качество и завидно ниски цени. Нападението от озверели наркомани /то ако не познавате наркотиците и въздействието им, може всеки да ви се струва наркоман/ е малко вероятно за България. Пияни наркомани /алкохолът е наркотик за тези, които си попийват не мога да не уточня, щото отказват да го възприемат/ са много по-опасни от примерно наркомани на тютюн, като 1-вите са драстично по-агерсивни от 2-рите. Същото важи за наркомани на кафе, ако и да са по-нервнички, то съзнанието им не е достатъчно размътено за да създават проблеми. Марихуанестите няма да коментирам, те за да скачат на бой трябва да са смесили марихуаната поне с доволно количество алкохол. Кокаинът създава илюзия за недосегаемост и колосални сили, такъв противник е по-опасен. Той би следвало да има и финансови възможности предвид високите цени. Та той би ви нападнал за друго, но не и за пари. Примерно, засичате някое лъскаво возило и ви се изсипват 1-5 накокаинчени бабаити с оръжие, пари самочувствие и т.н. Дали ще ви спаси пищова зависи от много фактори, но не и дали е малък или голям, 22ка или 9 мм... Тумба цигани се сплашва и с газов. Крадец може и с голи ръце, може и с палка, а може и да не може да го стигнеш, повечето са бързобЕгащи. Та за да си купя пищов за самозащита би следвало да си дам ясна сметка за какво ще го ползвам и дали мога да си позволя да стрелям с него толкова, колкото е нужно за да съм във форма... Като с "джипките". После следва да ти е удобен и лесен за боравене, да е здрав и надежден, безопасен, точен, а не на последно място и да ти допада цялостното му излъчване, да му се кефиш. Тук, както и с машините за офроуд, смятам нагласата и уменията са по-важни. Ако искаш да размахваш пищов, най-добре е да си носиш кобура достатъчно видим. Не сте ли срещали Стефан в гората? Вижда си се, човек в камофлаж, пищов на кръста, кротко си добрува. Защо да го закачаш. Ако ви е страх да не станете жертва на случаен уличен пиратлък, не мисля, че пищова е правилното оръжие. Учете се да сте невидими и практикувайте бойно изкуство, потдържайте се в добра физическа форма. Ако пък питането е какъв пищов да си купя за стрелбището, то е друга песен. Ако имате подозрения, че имате вргове, които ви готвят нещо, то полицията ако не помага, а частните дедективи не са начина, то тогаз не е зле да се мисли за охрана, а не само за пищов. Отплеснах се, но мисълта ми е, че ако не се даде дефиниция, що е то самозащита и от какво точно, то няма подходящ нито един пистолет, трябва да се носят поне 3 + палка/и, нож/ове, пушка/и, нещо автоматично и едно РПГ за по-сериозни цели, както и няколко гранати. А за безшумни действия в тила на врага е добре да се мисли за арбалет или лък. Може да тълкуваме последното, като самозащита при липса на армия. То НАТО и ЕС ни пазят, но за последна инстанция, така де ако нещо стане
        Последно редактирано от Насов; 21-01-09, 17:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Само да отбележа, че човека пуснал темата, вече писа, че отдавана си е купил оръжие... Смит и Уестън, въпреки че не се похвали с конкретния модел.
          Това се вижда ако се чете внимателно. А щом още не е заключена, аз си мисля вече сме извън конкретиката на темата с анкета и даваме мнения за пистолет за самозащита. А моето е, че самозащитата не се базира само на дадено оръжие.

Коментар

Няма нищо !!! Ние да се наприказваме и да си начешем крастата !!!
            Вчера си я начесах на стрелбището !!! СУПЕР беше !!!
            Започвам често да го посещавам и да си припомням младостта !!!
            Като си простреляте оръжията и им свикнете - да си спретнем една сбирка и да се покефим със стрелба !!!
            А който си няма оръжие ( като мен ) ще си наема от стрелбището и ....пак ще се включи в надпреварата !!! Успех на стрелците !!!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              ...си правихме ( не сами , а майстори ) собствена ръкохватка с цел по - добро пасване на оръжието в ръката !!! Това е предпоставка за по-добри резултати !!!...
              Да допълня, че другият му пистолет е точно с такава ръкохватка... ръчна изработка...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Тук възниква въпроса, кое е по-смъртоносно - храшок в ребрата или хирдашок в бедрото?... Не съм експерт, но си мисля, че един такъв партон би спрял в ребрата без да засегне важните органи зад тях... а в бедрото би разкъсал де що има артерии и кръвоносни съдове.. и ситуацията няма да е особено приятна...

А за стрелба в коляното, говорим за доказване на това дали въобще е имало нужда да се стреля, а не къде е стреляно.
                Значи човешките ребра при определени условия, даже на по-силна въздушна пушка не могат да се опрат! А пък за куршумите с повишено поразяващо действие вече коментирахме дали са законни или не, така че нека коментираме законна самоотбрана със законни средства - FMJ!
                Понеже (според мене) трите най-важни изисквания на закона: 1) Неизбежна самоотбрана; 2) Щадене максимално живота и здравето на нападателя при употреба на оръжие при неизбежна самоотбрана; 3) Незабавно прекратяване на употребата на оръжие при отпаднала необходимост от неизбежна самоотбрана - е много трудно да се изпълнят на 100%. Та ми се струва че е по-добре да ме съдят за причиняване на телесна повреда, отколкото за убийство! Сега ако оня е извадил пистолет срещу мене и гърми, много ясно че няма да го целя по краката я!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Моето скромно мнение е,че пистолетът е само за хора дето няма кво друго да си мерят но не и за самозащита/за това си има газови/,изключвам от това число само тези които го носят по служба и колекционерите.
                  За да не ми скачат неподготвени колеги,имал съм за 10-те години офицерство няколко пистолета и пак рано осъзнах,че единственната им разумна употреба е да си гръмнеш прасето в кочината,обаче вече няма кой да ми гледа и прасе и го продадох през 1998.
                  TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                  Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                  Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                  Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Значи човешките ребра при определени условия, даже на по-силна въздушна пушка не могат да се опрат! А пък за куршумите с повишено поразяващо действие вече коментирахме дали са законни или не, така че нека коментираме законна самоотбрана със законни средства - FMJ!
                    Понеже (според мене) трите най-важни изисквания на закона: 1) Неизбежна самоотбрана; 2) Щадене максимално живота и здравето на нападателя при употреба на оръжие при неизбежна самоотбрана; 3) Незабавно прекратяване на употребата на оръжие при отпаднала необходимост от неизбежна самоотбрана - е много трудно да се изпълнят на 100%. Та ми се струва че е по-добре да ме съдят за причиняване на телесна повреда, отколкото за убийство! Сега ако оня е извадил пистолет срещу мене и гърми, много ясно че няма да го целя по краката я!
                    Това ми хареса и е много вярно !!!
                    Във форума имаме и адвокати , та те ще кажат точно ,но ... има един параграф ли , член ли - не знам ,който е нещо от този род :
                    Когато единия е с" превъзходство по оръжие"- та много е трудно да докажеш нуждата от защита !!!
                    Казано по нашему - ако той ( врагът) е с нож , а ти си с голи ръце - млати до смърт - ти си в защитната позиция !!! Той те превъзхожда по оръжие !!!
                    Но ако той ( пикльото ) е с нож , а ТИ си с патлак ГОЛЯМ и го "смелиш" по твой си начин - ти си подсъден ( превъзхождаш го по оръжие) !!!
                    Не съм много точен , но ме разбрахте предполагам !!!

Коментар

Честно казано бях решил да не пиша повече в тази тема заради "Разбирачите".
                      Но мисля, че ще е от полза за всички да прочетат закона и то тази му част за НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА.
                      Последно редактирано от giorgio; 08-01-10, 09:30.
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Но ако той ( пикльото ) е с нож , а ТИ си с патлак ГОЛЯМ и го "смелиш" по твой си начин - ти си подсъден ( превъзхождаш го по оръжие) !!!
                        Именно! За подобен случай говоря в последното си изречение. Щото пък нещо не ми уйдисва да му легна под ножа или да се боря с него с голи ръце!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                          Честно казано бях решил да не пиша повече в тази тема заради "Разбирачите".
                          Но мисля, че ще е от полза за всички да прочетат закона и то тази му част за НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА, ето линк към него:
                          http://www.offroad-friends.com/ftp/vlazarov/zakon.doc
                          Много полезно четиво !!!
                          На мен ми хареса , че може и да си с превъзходство ( с оръжие ) а той с нож и пак ти си в правото си !!!
                          Добре , че вече е така !!! Така е справедливо !!!
                          Ако всички знаят за този закон ( незнанието си е моя грешка ) ще се чустваме доста по-спокойно, като се защитаваме при нужда ,и случаите с "осъден защото е застрелял взломаджия на апартамента му " трябва да изчезнат !!! ДАНО !!!

Коментар

Грешка... Празен пост. Трийте ако го видите

Коментар

И аз не рабирам за какво спорите...

По добре трима да ме съдят, отколкото един да ме опява...!

Законно, незаконно, като ме нападнат 3ма наркомана в парка до нас, няма да си говориме много много... или глутница кучета... или каквото е там на ред...

И вервайте ми - няма и да се сетя за закона и к'во пишело там. А иначе го прочетох внимателно пак, но то е по скоро от интерес...

Абе и аз и загубих смисъла на тази тема....

Коментар

Има си смисъл. Пак ще кажа, стига с тея наркОмани. По-вероятно е да те нападнат банда мангали отколкото тумба недоносчета щото им не стига пара за дозата. Случва се банди тинейджъри да се правят на бабаити из парковете, но не са много опасни, поне не и за да бъдат застреляни. Пищова е сериозна отговорност и изисква много сериозна ситуация застрашаваща живот/и на 100% сигурно. Почвам да се чудя, колко пъти наистина на някой от вас му се е налагало да има пистолет за да оцелее? Аз нямам и явно не ми се е налагало щом пиша тук, но може би съм изключението, което потвърждава правилото?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X