Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за пистолет за самозащита?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнение за пистолет за самозащита?

Първоначално публикуван от rumaneza77 Преглед на мнение
    Конкретно!Що си достатъшно вещ за безкомпромисен критикЗначи си компетентен да назовеш даден модел.
    Пример: пистолет,Глок, Макаров,
    Автомат:Калашников,МП-5
    Картечен пистолет:Шипка
    Другото са много снаипери!
    Това за мен са качествени оръжия!На които се доверявам напълно!
    За теб кое е качествено и добро?Кое?Марка?
    На базата на тонове прочетена литература ми остава само напълно да се съглася с колегата. Само бих уточнил така:
    Пистолет - Глок, за Макаров не съм сигурен
    Автомат - Клашников 7,62, МП-5 големия
    Картечен пистолет - МП-5 компакт с къса цев, новата Шипка
    След година-две като пострелям, може и да коригирам списъка
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
      На базата на тонове прочетена литература ми остава само напълно да се съглася с колегата. Само бих уточнил така:
      Пистолет - Глок, за Макаров не съм сигурен
      Автомат - Клашников 7,62, МП-5 големия
      Картечен пистолет - МП-5 компакт с къса цев, новата Шипка
      След година-две като пострелям, може и да коригирам списъка
      Ох извиняваи Но това е конкретен въпрос към СТЕФАН!
      Дадените марки са пример.И между другото почти не съм чел за тях, а ги скъсвам от стрелба и съм доволенЧакам конкретен одговор!
      zzlatev да ме извинява нищо лично към него!
      Последно редактирано от rumaneza77; 30-10-08, 20:46.
      Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Практика и теоритика сме с единно мнение. Айде да чуем другите.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Колеги, ако можеше да се направи един списък с поредни номера за това кое оръжие е по и най щеше да е по-лесно ама реалността не е такава... всяко оръжие си има предимства и недостатъци и за дадени хора и обстоятелства може и да е подходящо за други съвсем не... тъй че недейте абсолютизирайте нищо... не за друго ама е безсмислено... Макаров съм носил много години, още от зората на "демокрацията"... много добро оръжие но в никакъв случай не единственото... в момента не бих го носил... имам си съображения...

Колкото до количеството изстреляни патрони то това не носи особено дълбоки познания... поне аз доста съм изстрелял но познанията си имам по други канали...

Тъй че нека си пишем кой каквото знае, пък кой какво ще носи да си решава сам... аз не обичам нито да абсолютизирам нито да давам готови рецепти...
          VPetrov.photography

Коментар

Злати, не му се връзвай на Ромънеца, до преди година, ако го беше чул какво говори за Глог... тогава за него Джерико беше N1. След година, ако смени пистолета, ще забрави за Глог... За Макаров да не говорим, че ми става смешно...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Аз по принцип съм забелязал че всяко крайно изказване почти винаги е грешка... Абсолютизирането на едно оръжие, е като абсолютизирането на един модел и марка автомобил..., е да, ама ако нямаше нужда от другите, то никой нямаше да ги произвежда, още по-малко купува нали...? Случайно имам причини да съм наясно с процеса по избор на комплекс оръжия, от организации които имат твърде професионални интереси и съм наясно колко много и разностранни фактори имат значение... и как две почти еднакви по параметри оръжия са съвършени антагонисти в различни ситуации... Нека гледаме малко по-професионално и просто споделяме това което знаем без да учим другите как да "живеят"...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                А като стана въпрос за маниащини ето едно интересно предложение от Performance center на S&W... (За който не знае този център произвежда и тунингова серийните оръжия на S&W до уникални образци, всичко се прави ръчно и в много малко бройки...)

357 магнум - 8 заряден...:
                Привет!
                Да си дойдем на думата...
                М...да...много харен...
                Ма си отивам при раздела за макарените...
                Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                .................................................................................................
                Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение

Аз по принцип съм забелязал че всяко крайно изказване почти винаги е грешка... Абсолютизирането на едно оръжие, е като абсолютизирането на един модел и марка автомобил..., е да, ама ако нямаше нужда от другите, то никой нямаше да ги произвежда, още по-малко купува нали...? Случайно имам причини да съм наясно с процеса по избор на комплекс оръжия, от организации които имат твърде професионални интереси и съм наясно колко много и разностранни фактори имат значение... и как две почти еднакви по параметри оръжия са съвършени антагонисти в различни ситуации... Нека гледаме малко по-професионално и просто споделяме това което знаем без да учим другите как да "живеят"...
                  ОК! До тук бях спирам категорично да пиша извън моите теми!Живеите си с фантазиите на спокоиствие

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    Злати, не му се връзвай на Ромънеца, до преди година, ако го беше чул какво говори за Глог... тогава за него Джерико беше N1. След година, ако смени пистолета, ще забрави за Глог... За Макаров да не говорим, че ми става смешно...
                    Година ! Нека да са 3.Да бъдем по точниевулюция му викам на това...

Коментар

Мисля,че ще сме по полезни в случай като този,когато колега се двуоми между 2 или 3 пистолета да пишем за дефектите и проблемите с които лично сме се сблъсквали с някой от изброените пистолети. Така помагаме,иначе всеки си хвали своето и объркваме колегата.

Коментар

Когато се дава съвет при избор на оръжие за самозащита често се поставя твърде голямо ударение върху техническите детайли.

Истината е, че почти всички съвременни пистолети и револвери в класическите калибри са достатъчно надеждни за (предполагаемата) ограничена употреба от цивилни лица.

Към оръжията, предназначени за армия и полиция има специфични изисквания, често неадекватни и ненужни за един цивилен.

Същевременно, твърде малко се разисква нуждата от добра практическа подготовка с вече избраното и закупено оръжие.

Като всеки инструмент, то трябва да бъде овладяно на поне едно начално ниво, което ще гарантира възникването на правилните навици и мускулна памет.

Идеята, че зареден пистолет на кръста е достатъчен, за да гарантира навременното му и адекватно използване е погрешна и дори опасна.

Нужни са чести посещения на стрелбището, съпроводени поне в началото от наблюдение от квалифициран инструктор.

Ваденето, зареждането, насочването и употребата на оръжието е не лек процес, ако трябва да се прави под стрес от нетренирал човек.

В светлината на горните мисли, ми се струва, че значително по-важно от марката и модела на оръжето е честотата и качеството на тренировките с него.

Стрелковите умения, както и повечето други, деградират ако не се поддържат редовно.

И макар, че няма нужда всеки притежател на законно огнестрелно оръжие да бъде заслужил майстор на спорта, то добре е всеки такъв да има поне основна оръжейна грамотност и тренираност.

Някой ден това може да се окаже животоспасяващо.

Разбира се, убеден съм че пишещите колеги в тази тема са съвсем наясно с изложеното дотук.

И за да не бъде мнението ми съвсем офф-топик:
                        При така ограниченият избор, Глок точно в .357 Зиг ми се струва по-неподходящия вариант.
                        Последно редактирано от Vimpel; 31-10-08, 21:18.

Коментар

.........и накрая всеки си купува Макаров........

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                            Не е съвсем така.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...70&postcount=5

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                              Не е съвсем така.
                              И твоето не е!
                              Ние сме трима аз и
                              LZ1HKW
                              Реглаж на преден и заден мост
                              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                                Защо пък не "Макаров", я ме светни, че не разбирам- нали темата е "Пистолет за самозащита"?
                                "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X