Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за пистолет за самозащита?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнение за пистолет за самозащита?

Абе Глока е S-класата който не е стрелял с него не го е харесал...Най-добрия от най-добрите

Коментар

тъкмо взех да си записвам и да взема акъла на всички при следващото състезание с умопомрачителна интуитивна стрелба направо със затворени очи, ама на - спряхте да издавате пинизите. аз се чудех в оупън защо слагат бързомерци, а те били за красота и да им тежат пищовите с още 100-тина грама. на това видео още в началото след първата сцена със състезателя се симулира самозащита, стреля се ниско с отстъпване до позиция в която можеш да построиш мерна линия, т.е. до около 1-1,5 м. http://www.youtube.com/watch?v=cAy-HyEFHC8 надявам се и аз да съм бил полезен. за анкетата по същество от посочените- глог, но не в този калибър а в 9х19 или .40 S&W.

Коментар

Интересна гледна точка, с големия калибър... Представете си счетоводител, изкарал формално курса и въоръжен с голям калибър. Става някаква патаклама на улицата... В Бургас, преди година имаше подобен случай, при това "стрелеца" не беше счетовдител (да ме извинят счетоводителите за примера), а по-скоро мутра... Резултатът, няколко ранени случайни минувачи...
        Относно стрелбата от ниско, преди няколко месеца, ми предложиха да опитам това на стрелбището, от 5-6 метра. Трябваше да стрелям по гръдна мишена, в главата... уцелих го по-скоро в стомаха... Просто и за това си трябват тренировки.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Просто исках да кажа, че съществува и инстинктивна стрелба, без прицелване.Не знам защо ме затрупахте с примери от динамичната.Ако говорим за спортна стрелба пак ли ще кажете, че такова нещо няма, защото при динамичната не се целят десятки от 25метра?
          http://youtube.com/watch?v=Z9AJzv8gb2A&feature=related
          http://youtube.com/watch?v=0iK2ndUyKE8
          Благодарности на Фюрера за клипчетата

Коментар

кой каза че не се стреля център на 25??? мишените могат да бъдат разположени до 40 м., зависи от курса на стрелба и от полигона . тенекетата (попърите) се стрелят от минимум 7 м. разтояние (по правилник) и се бият в главата инъче не падат. я постреляй по това от 15 м. "интуитивно" за време и после се изкажи пак. двете кафяви са наказателни. стрелят се плейтовете на първа линия (ако не се уцели центъра на плейта не пада) и двете бели на втора. хартиените (белите) са с 2 не големи алфа зони - една на главата и една на гърдите http://www.youtube.com/watch?v=okMXGnwQz-U всичко е въпрос на натренираност, независимо за какво боравене с оръжие става дума и с тренировките намалява вероятноста за издънки в каквато и да е ситуация
            Последно редактирано от DeSiMiL; 20-01-09, 20:34.

Коментар

Попари хартиени как да е ами интуитивно по нещо дето се движи(махало например или пък пеперуда малиииии) DeSiMil ,аз какво ти казах бе батко тече, течееее....
              "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Колеги, моля, преди да си напишете компетентните мнения, погледнете за какво се отнася темата!
                Иначе е ясно, тука в нета, всички сме стрелци и специалисти...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                  Попари хартиени как да е ами интуитивно по нещо дето се движи(махало например или пък пеперуда малиииии) DeSiMil ,аз какво ти казах бе батко тече, течееее....
                  аз вече си водя записки, на следващото състезание ще ви скъсам от мурафети научени тука

Коментар

То е ясно,че някои са спецове и качват много линкове от Ю-туб!Много хъс и стремеж да се докажат,като компетентни.Само че не осмислиха разликата в реална ситуация и спорт!Ако щеш на динамичната да си номер едно...в ситуация на свада,която живота поднесе прекомерната самоувереност е осакатяваща.!!!Ако те нападат няколко души с хладно оръжие,нож или стъкло или каквото им попадне и са на два метра или метър или въобще не виждаш ножа......
                    То е ясно че без мерене не става!Всичко зависи от ситуацията.
                    Пак ще кажа-да не дава Господ такива неща да се случват.
                    Клиповете ми харесаха....

Коментар

• До: Мнение за пистолет за самозащита?

Знае ли някой каде в центъра на София освен ВИП Ст. Васил Левски и бул. Сливница има стрелбище? Тренировка ми е необходима

Коментар

Първоначално публикуван от Sapfir Преглед на мнение
                        Знае ли някой каде в центъра на София освен ВИП Ст. Васил Левски и бул. Сливница има стрелбище? Тренировка ми е необходима
                        Адрес:ул."Гео Милев" 65 (не знам дали е преименувана). Водеше се ЦШПК-центр. школа за подготовка на кадри. Другото стрелбище където се събирахме беше на ЦСКА-на Панчарево,но то е по-далече. Сигурно има доста нови ???

Коментар

Ще поразваля сладките препирни с отговор по темата.
                          1. При самоотбрана извадиш ли оръжие, трябва да е респектиращо и внушително. Това е единственият ти шанс да избегнеш употребата му. В този момент от "разпрата" всякакви балистични, механични и прочие фактори отиват на кино.
                          2. Ако си стигнал до вадене на оръжие "много важен психологичен момент" и то прилича на газова играчка, задължително трябва да е в последния момент и да се употреби по най- бързия и болезнен начин. Видът на гърчещият се хашлак, прострелян в коляното би стреснал останалите. Ако го убиеш, обаче, нещата отиват в друга полоса. Зависи колко са дрогирани останалите.
                          Извод : Малкият пистолет го носиш, за да го използуваш !! С големия можеш да охладиш мераците на нападателите в начална фаза и нещата да се разминат без кръв. Оттук нататък следват особености по лентоването на пълнителя (примерно два стоп- патрона и оттам нататък бойни), това е въпрос на личен избор. Ако, обаче, някъде в стратегията се предвиждат газови патрони, спорът револвер или пистолет са в полза на пистолета, определено.
                          Пожелавам ти да си купиш нещо, което да те кефи, да ти дава вътрешно спокойствие и чувство за алтернатива. Това последното е много важно в сложна ситуация. Пожелавам ти и никога да не го ползуваш в реална обстановка.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            Ще поразваля сладките препирни с отговор по темата.
                            1. При самоотбрана извадиш ли оръжие, трябва да е респектиращо и внушително. Това е единственият ти шанс да избегнеш употребата му. В този момент от "разпрата" всякакви балистични, механични и прочие фактори отиват на кино.
                            2. Ако си стигнал до вадене на оръжие "много важен психологичен момент" и то прилича на газова играчка, задължително трябва да е в последния момент и да се употреби по най- бързия и болезнен начин. Видът на гърчещият се хашлак, прострелян в коляното би стреснал останалите. Ако го убиеш, обаче, нещата отиват в друга полоса. Зависи колко са дрогирани останалите.
                            Извод : Малкият пистолет го носиш, за да го използуваш !! С големия можеш да охладиш мераците на нападателите в начална фаза и нещата да се разминат без кръв. Оттук нататък следват особености по лентоването на пълнителя (примерно два стоп- патрона и оттам нататък бойни), това е въпрос на личен избор. Ако, обаче, някъде в стратегията се предвиждат газови патрони, спорът револвер или пистолет са в полза на пистолета, определено.
                            Пожелавам ти да си купиш нещо, което да те кефи, да ти дава вътрешно спокойствие и чувство за алтернатива. Това последното е много важно в сложна ситуация. Пожелавам ти и никога да не го ползуваш в реална обстановка.
                            Ъ?!

1. Респектиране с оръжие?! - ако го извадиш и го размахваш, всеки е напълно в правото си да те гръмне, заколи и т.н. на място и най-вероятно ще му се размине...
                            2. Огнестрелното оръжие се води "смъртоносна сила", можеш да го използваш само при непосредствена заплаха за живота. Ако си имал време да гърмиш някого в колената, доста е вероятно адвокатите му после да докажат, че не се е налагало да стигаш чак до там и ще изгориш зверски.

Коментара за газови партони в боен пистолет, съвсем не знам как да го разбирам. Той просто няма да презареди след изстрел с тях, ако нямаш навита отпред муфа... с която пък не можеш да ползваш бойни... т.е. съвсем отпада като избор, ако искаш да можеш да ползваш газови или халостни.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Респектиране с оръжие си е в реда на нещата, но трябва да се прави в точен момент и се предполага, че трябва да произведеш предупредителен изстрел във въздуха, примерно 1-во зареждаш халостни или го носиш с него в цевта/ако знаеш, че отиваш на опасно място/, следват 1-2 стоп и после каквото мооже с максимален стопиращ ефект. Аз знам, че оръжие се вади за да се ползва, тоест самоцелното му размахване е признак за "балъщина". Ползването на оръжието без предупреждние със стрелба в коляното може да се оправдае само в инфарктна ситуаци и при наличието на секунди за реакция. Добре е ако ще се води престрелка да се знае, че седенето на едно място като паметник е равнозначно на самоубийство, демек подсигурете и тила, проверете за достъпно близко прикритие от огневата страна и не на последно място е добре да има място за кълбо в дадена посока. Може да звучи налудничево за някои, но да не можеш да направиш кълбо/било от страх, килца и обездвижване, теснотия или липса на опит/ е предпоставка за попадения в собственото ви тяло. Как, защо и прочее за кълбетата в друга тема. Самозащитата наистина не може да бъде базирана само на едното оръжие. Било то палка, пистолет и/или револвер. Не веднъж съм бил свидетел, как някои хора сами си търсят белята и в съвършенно безобидна ситуация са в състояние да си навлекат големи неприятности. Егото е основен фактор виняги. Ако искате да оцелеете в трудни ситуации и опасни, то не трябва да има и 1% от решенията. Хладнокръвието и способността да се разсъждава бързо и трезво спасява. Та дали с блага дума и усмивка ще покажете уж случайно, че имате желязо на колана или просто ще си го носите да се вижда, респект не се получава само с размахване на чифте.

П.П. Добре де, а това възможно ли е да струва толкова или нещо аз съм в грешка? Много удобно се закачат на едната ръка и висят леко отзад, но с едно леко движение и е в ръката. Респект фактора е значителен, 30 патрона, автоматична трелба, даже в Диското се сещам каде да го държа удобно.

Коментар

И ти пропускаш факта, че пистолета не презарежда след халостни патрон... та ситуацията - вадиш, гърмиш, презареждаш - може да бъде прекъстана от ответен изстрел в главата и на противника ти да му се размине напълно.

Коляното е трудна мишена. Обикновено за добър адвокат не е проблем да докаже, че щом си имал време да стреляш там, значи не си бил под непосредствена за живота опастност и въобще си нямал право да използваш огнестрелното оръжие.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X