Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за пистолет за самозащита?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнение за пистолет за самозащита?

Влади, то е ясно че накрая ще си избереш каквото ти на теб харесва но все пак да напиша каквото мисля може пък да ти е от полза...

Та на въпроса: Само за самозащита и удобно носене револвера няма алтернатива... Няма пистолет който да тежи ~300гр. и при това да стреля с .357 магнум с 1000джаула дулна енергия... няма такъв... Няма и като размери такъв пистолет... тези револвери можеш да ги носиш все едно ги няма...

А ако говорим за пистолети то аз след дълго проучване смятам че в момента няма по-подходящ от S&W М&P. Защо? Защото в него са вкарани всички възможни съвременни технологии, напълно безопасен е, има го в три размера като и трите идват с по три дръжки за точно напасване... освен това и трите размера ги има в три различни калибъра 9х19, .45ACP, .357ауто, Тежи под 700 грама, пистолет е на годината за миналата година и при това няма (поне аз не съм намерил) сериозен специалист който да твърди че има сериозни недостатъци... заявеният му ресурс (доколкото това има значение и носи някаква смислена информация) е ~60000 изстрела...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
      Не, определено не ми трябва револвер. Защото е неудобен за носене!
      Напротив. Много по-удобен е от пистолет в подобен смислен калибър. Както сам си отбелязал, от 9 мм нагоре, общо взето няма какво да взмеш без да е с голям пълнител. По-късата дръжка е голяма благина, а 5 зарядния барабан не се усеща чак толкова. Съвета ми е да помислиш още по този въпрос. В първия си пост описваш точно револвер.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Владе, що не идеш да постреляш с ей тоя. Има го във ВИП-а. Ааа, и няма как да е забранено да го носиш с патрон в цевта, пардон барабана.
        Последно редактирано от Lazar; 30-10-08, 11:35.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Та на въпроса: Само за самозащита и удобно носене револвера няма алтернатива... Няма пистолет който да тежи ~300гр. и при това да стреля с .357 магнум с 1000джаула дулна енергия... няма такъв... Няма и като размери такъв пистолет... тези револвери можеш да ги носиш все едно ги няма...
          Венци, кой револвер стреля с 357 магнум и тежи 300гр?
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Предполагам този:
            http://www.isd-bg.com/product.php?product=337

Коментар

Венци, кой револвер стреля с 357 магнум и тежи 300гр?
              Ето Влади един пример:

M&P 360

Калибър: .357MAG/.38+P
              Капацитет на барабана: 5 заряден
              Дължина на цевта: 4.8 см
              Нощен мерен прибор с тритий.
              Ръкохватка с лазерен целеуказател.
              Цялостна дължина: 16 см
              Тегло (незареден): 378 гр
              Рама от скандиева сплав / Барабан от неръждаема стомана
              Покритие: черен мат
              Размер на рамата: малка
              Спусък: единично и двойно действие.
              Заключващ механизъм на УСМ с ключе.

Със 70 грама повече е но си заслужава според мен... Има и по-леки но този определено си заслужава...
              VPetrov.photography

Коментар

Може би има леки револвери, стрелящи с мощни патрони... Проблемът обаче е в отката, колкото по-мощен е патрона, толкова по-неприятно би било да се стреля с лек револвер.
                П.П. Не съм гласувал, защото и двата пистолета не са моите... еле пък шумно рекламираната пластмаса!
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Предполагам този:
                  http://www.isd-bg.com/product.php?product=337
                  Стига де, аз не искам ключодържател.
                  Все пак ръцете са ми големи, може с този да го изгубя в ръце и...
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Рюгера е 750 грама незареден.

Коментар

Горното предложение ми харесва защото е с рама от скандий но барабана му е от стомана и определено ще има повече ресурс а ти ще си пострелваш доколкото те познавам... Иначе има и оръжия с барабан от титан които са още по-леки... Въобще като мощност към тегло няма никакво сравнение между револвер и пистолет... Преди няколко дни пробвах .44 с дулна енергия на проектила ~1300джаула който тежи 780 грама... Само за сравнение типичният 9x19 пара има дулна енергия ~550джаула...
                      VPetrov.photography

Коментар

Като не искаш ключодържател, що ти натежа Джерикото!?

П.П. Ако пък търсиш мощен заряд, пробвай Дезърт ийгъл, калибър 50...

Коментар

Е нали искаш нещо удобно за носене...? По-удобно от това здраве му кажи... Ако искаш по-голямо и несравнимо по-мощно ето:

780 грама... .44 - шест заряден... дулна енергия ~1300джаула... калибъра в мм. е ~11
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Може би има леки револвери, стрелящи с мощни патрони... Проблемът обаче е в отката, колкото по-мощен е патрона, толкова по-неприятно би било да се стреля с лек револвер.
                            П.П. Не съм гласувал, защото и двата пистолета не са моите... еле пък шумно рекламираната пластмаса!
                            По принцип си прав ама когато се отнася за използването на оръжието често и като нападателно... Само и единствено за самоотбрана където се стреля обичайно на няколко метра въобще какво значение има дали и какъв откат има оръжието... да не говорим че Влади е сериозен мъж... няма толкова лесно да го събори отката...
                            VPetrov.photography

Коментар

С дулна енергия над 1000 джаула, можеш да се отбранваш, дори от недобронамерени джипки...

Коментар

Абсолютно си прав... при .44 е гарантирано чупенето на блока на двигателя при изстрел в него...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X