До: Мнение за пистолет за самозащита?
Ами не. То веднъж се налага. Ако се наложи въобще. Роми в нашия квартал не виреят много много, виж наркомани дал господ... А само не разбрах, ти как разбираш дали ще те накълцат или само така си говорят (бедните младежи)? Бих един такъв младеж - наркоман на времето, надрусан до козирката. Както и да ти го разкажа - няма да ме разбереш. Липса на всякакви чувства и особенно за самосъхранение. Ти го млатиш с все сила а той ти се хили с каквото му е останало в устата и се опитва да те уцели... Та едва ли ще можеш да му обясниш квото и да било...
А иначе прав си-има начин. Не излизаш вечер, като чуеш лай на куче хукваш към най-близкия вход с молитва да е отключен, заключваш си апартамента с 10 ключалки, пускаш сота и с паник бутона в ръце си лягаш да спиш. Караш внимателно и се усмихваш нежно на всеки. Ако някой те удари, му казваш извинете и т.н. само дето не става ясно кога и къде живееш.... а и пак нямаш 100% сигурност...
Но с едно съм съгласен. Ако нямаш отношение към оръжието - по добре не го взимай. Смисъла да ти виси в касата е нулев. Отговорността и неудобствата са много повече в ежедневието.
Първоначално публикуван от Насов
Преглед на мнение
А иначе прав си-има начин. Не излизаш вечер, като чуеш лай на куче хукваш към най-близкия вход с молитва да е отключен, заключваш си апартамента с 10 ключалки, пускаш сота и с паник бутона в ръце си лягаш да спиш. Караш внимателно и се усмихваш нежно на всеки. Ако някой те удари, му казваш извинете и т.н. само дето не става ясно кога и къде живееш.... а и пак нямаш 100% сигурност...
Но с едно съм съгласен. Ако нямаш отношение към оръжието - по добре не го взимай. Смисъла да ти виси в касата е нулев. Отговорността и неудобствата са много повече в ежедневието.
и искам да си взема, но още не е назряло да се случи явно. Какво не съм разбрал, набил си го значи не ти е трябвал пищов. Те гамените /това определение е много по-подходящо от наркоман, който ако не друго си е болен и се нуждае от лечение/ налитат на по-малки от тях или около тяхната възраст, не се закачат много-много с хора, които са големи. Та аз съм брал доста ядове израствайки през 90-те. За един ученик улиците са 2-ри дом, постоянно си напред назад, сам и невъоражен, наплно безобиден за една тумба неприятници. Та оцеляването в градски условия няма как да е базирано на притежанието на пищов за самозащита. Нито на нож, палка, спрейче и ала бала. Прашка съм имал ловна, е трябва ти бая дистанция за да се приготвиш за стрелба ако просто си на улицата, прашката къде се носи?

Коментар