Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за пистолет за самозащита?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнение за пистолет за самозащита?

Нямам нищо против смита,хубав,лек и тн.,но когато го разглобих първия път и видях как възвратната му пружина се подпира в цевта като на пистолет от сергия ,с пласмасови топчета хич не ми хареса.Още повече на стрелбата с такова дърво според мнението на повечето разбирачи,като Аркуса,който на една и съща дистанция чупеше огнеопорната плоча а Смита само я пукаше.С едни и същи патрони.Но всеки си има право да си харесва каквото иска.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Нямам нищо против смита,хубав,лек и тн.,но когато го разглобих първия път и видях как възвратната му пружина се подпира в цевта като на пистолет от сергия ,с пласмасови топчета хич не ми хареса.Още повече на стрелбата с такова дърво според мнението на повечето разбирачи,като Аркуса,който на една и съща дистанция чупеше огнеопорната плоча а Смита само я пукаше.С едни и същи патрони.Но всеки си има право да си харесва каквото иска.
      Нещо не те разбрах, какво й има на пружината?
      Между Glock и S&W-M&P9 няма никаква разлика в пружините, а така като гледам и на ТТ пружината стои по подобен начин!
      LZ1HKW
      Реглаж на преден и заден мост
      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Говорите май за различни пистолети... S&W произвеждат много модели... с полимерна рама също и имат доста евтин модел за който според мен иде реч...
        VPetrov.photography

Коментар

Виждам, че темата се посъбуди и мисля да спомена последния си опит с тест на 3 модела. А именно Зиг 232 - 9x17; Глок 33 - 357 сиг и Валтер PPS - 9x19

И трите варианта са малки по размер и съответно удобни за носене. като в тази насока Валтера е на пъро място поради факта, че е доста тесен в горната си част. Другото интересно е система, която показва кога точно ще се възпроизведе изстрела и дали има патрон в цефта.

Относно Глок 33, ще бъда кратък. Това е моя избор и понеже съм пристрастен няма да навлизам в подробностти.

Най-негативно, беше мнението ми за прехваления Зиг. Въпреки малкия калибър, това "нещо" рита в ръцете ми като галубица. И двамата с моя приятел (съучасник в теста) си тръгнахме от стрелбището с рани на десните ръце, на кокалчетата на палците. Странно но при стрелбата със Зиг-а получаваш натъртване + рана на въпросното място.

Моята лична класация, стигна до:

1място Глог (малък, удобен, стабилен, балансиран, мощен)
          2място Валтер (малък, стабилен, допълнителни екстри)
          3място Зиг (малък)...!

А ето ги и самите модели:
          Прикачени файлове

Коментар

На времето и аз имах същата дилема Глок или H&K. Чух добри неща и за двата и остана стрелбището. И тогава ръцете направиха избора , както казва колегата ''големи са ми ръцете'' , избрах Глок , доволен съм .

Коментар

Има ли гумени боеприпаси за 9мм? Плюсове и минуси при употребата им при самозащита.
              Възможно ли е вместо боен, да се използва въздушен пистолет, и ако да, това означава ли, че може да се стрелян поне 5 пътти преди да се зарежда?
              Оръжията са като фотоапаратите, за да си купиш трябва да си го държал и да ти е "лепнал".

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                Има ли гумени боеприпаси за 9мм? Плюсове и минуси при употребата им при самозащита.
                Възможно ли е вместо боен, да се използва въздушен пистолет, и ако да, това означава ли, че може да се стрелян поне 5 пътти преди да се зарежда?
                Оръжията са като фотоапаратите, за да си купиш трябва да си го държал и да ти е "лепнал".
                След дълбоко проучване на въздушните варианти, стигнах до следното:

Проблемът при въздушните "аналози" не е в броя на чашките а в бутилката сгъстен въздух. Има варианти с до 18 броя съчми в пълнителя, които можеш да изстрелваш доста бързо една след друга и които гарантирано биха били доста полезни, ако уцелиш незащитени от дрехите части на тялото.

Това се постига посредством бутилка с въздух която се "завинтва" на мястото на пълнителя и позволява до 200 изстрела (в някои модели) с една бутилка.

Проблема е, че веднъж завинтена, тя трябва да се използва до 2 дена след това, понеже изпуска по малко от налягането и на практика след 2-3 дни е напълно празна.

От тази гледна точка смисъла на самоотбраната изчезва мигновенно. В случай на необходимост, трябва първо да завиеш бутилката и едва след това да откриеш "огън" което би било свързано с много време.

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                  Защо пък не "Макаров", я ме светни, че не разбирам- нали темата е "Пистолет за самозащита"?
                  Не съм казал НЕ на Макаров, колега, казах, че накрая (т.е. в края на краищата) всеки си купува Макаров.

Коментар

Аааааа не съм разбрал SORRY
                    "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

анкетата е грешна господа. пистолет с бутилковиден патрон не може да се нарича оръжие за самозащита. това си е чиста проба щурмови пистолет, какъвто е примерно ТТ. балистиката на .357 Sig според някои автори има по-добри характеристики от револверен .357 Mag изтрелян от 6 инчова цев. за самозащита един 9х19 с експанзивни 13 грамови боеприпаси би имал по голям стопиращ ефект от тази убийствена скорост на 357 Sig която минава през тялото като остава съвсем малка част от кинетичната си енергия. ако се търси поразителната сила на по-далечна дистанция със сигурност .357 печели, освен това този калибър с по-настилната си траектория създава условия за по-прецизна стрелба при далечни мишени

Коментар

А защо не обсъдим Хеклер РЗ0! Аз лично се спрях на него,като се има в пред вид ,че смятах да взимам Глок 17.В момента пазарната цена на този пистолет е много прилична.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от teototi; 17-01-09, 13:20.

Коментар

защо не щаер м-серията в калибър 9х19- към 900 лв е новичък, освен това ще си имаш уникални мерни прибори. ето линк да го разгледаш.
                          http://www.steyr-aug.com/m_series_pistols.htm

Коментар

Точно мерните прибори са последното нещо, което касае пистолет за самозащита...
                            Не съм гласувал в тази анкета, защото самозащитата е много общо понятие... Най-малко зависи от вида на пистолета, по-скоро основното е степента на подготвеност на човека, който ще го ползва, личните му качества и т.н. Въпросът е прекалено обширен, за да се побере в избора между два модела.

П.П. Друг е въпросът, че дори и перфекно обучени хора, като Венци (rumaneza77), в екстремна ситуация, първо посягат не мъм пистолета(ите) си, а към палката...
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

това, че мерните прибори нямат значение не е съвсем така, но ще се затлачи темата. имах предвид алтернатива на оръжие което да е лекичко за носене, освен това мерниците са много приятни. аз лично ползвам и за състезателни цели и като лично оръжие CZ 75 SP-01 Shadow- целия метален с 3 броя 18 зарядни пълнители.

Коментар

цитат:
                                Точно мерните прибори са последното нещо, което касае пистолет за самозащита...
                                Напълно подкрепям това мнение.Моята философия е простичка-два вида стрелба-прецизна и динамична.Самозащитата бива нападателна и отбранителна.В близки разстояния в които се асимилира опастността -например от 1,2 до 9-10 метра мерника не е водещ фактор.Няма много време за мерене.Смятам това е рефлекса,интуицията и реалната оценка за ситуацията,което е субективен фактор.Да не дава Господ такива моменти!Най-добрата самозащита е превенцията т.е. избягване на конфликт водещ до лоши последици и за двете страни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X