Обява

Свий
Няма добавени обяви.

9 mm - Smith&Wesson M&P или Jericho 941 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 9 mm - Smith&Wesson M&P или Jericho 941 ?

На всички изказали мнения дотук. (Без значение за или против) За мен е много полезно и съм благодарен на всеки един писал.

Темата си върви - за тези на които не им е досадно вече - да чете или пише.

Ще докладвам своевременно. Надявам се съвсем скоро да имам окончателния резултат под формата на надупчена мишена.

Определено след дискусията се разрових и намерих нови дилъри с налични Г17 ..17С както и ЧЗ СР 01.

Коментар

Въпрос та да те вкарам в размисъл.

Защо не скочиш на правилния калибър след като искаш такъв?Каква е цената на 9мм патрони при теб и каква на 45ти?Сиг220 се намира и за по 800 кинта.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Що не си вземе Т-72, със сдвоена с оръдието 7,62мм картечница ПКТ и куполна 12,7 мм картечница НСВТ? Може и с активни екрани за защита от комулативни снаряди. Танка си идва в комплект с три пистолета, автомати, сандък гранати, инструмент, прибори за нощно виждане, лазерен далекомер, стабилизатор....че и резервен силикагел има за оптико - електронните прибори.

Та по темата, всички калибри са правилни. Стига с това отричане на калибрите и признаване само на .45 или .357 или на всичко що е задокеанско. Може и 5.7 да вземе. Кое му е лошото?
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Имам известен минал опит с 9 мм.
          За мен това е добър баланс - както като стопираща сила, така и като тренировъчен, без да се налага да обирам банка или да връщам шишета (аз не че не ги връщам и сега де, ама това е друг въпрос) за да ида да пострелям без да ми се реве от сумата и в крайна сметка да си имам паметник в касата.
          Ако толкова ми се подпали фишека - второто ще е вероятно .45.

Ето ориентировъчно - без претенции за представителност
          .45 АСП - 50 патрона - +-25 - 30$
          9мм - 50 патрона - 15 -16$
          Последно редактирано от Slick; 10-01-14, 21:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
            kuzdov, Дали поради незнание или поради факта, че съм стрелял предимно с пистолет .. револвера нещо не ми е на сърце. Може и сериозно да бъркам по тази точка. За съжаление нява как да го установя на практика.

Boss-e - 1 и 2 са малко извън ценовата ми граница за първо оръжие ... боеприпаса при пищовите е ограничен до 10.
            При условие, че няма да се носи и се търси максимална простота в боравенето и безотказност, револвер с дабъл екшън спусък е несравним с кой да е пистолет. Просто насочваш и дърпаш спусъка. Ако не гръмне, дърпаш пак. Няма шанс за лош хват, "мека китка", дабъл фийд и прочее. Да не говорим, че поне половината от ползващите стандартен полуавтоматичен пистолет в критичен момент няма да успеят въобще да вкарат патрон в патронника, не да възпроизведат изстрел. Пресен пример отскоро - един "юнак" не могъл да натисне паник бутона на дистанционно с ... 2 бутона. Относно калибъра - един стар лаф: "По-добре един точен с .22, отколкото 10 неточни с .45 ...."
            Последно редактирано от kuzdov; 10-01-14, 22:31.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Стреса не е за подценяване. Не се знае кой как ще реагира. Куздов е много прав за вкарването на патрон в патронника и последващия го изстрел.

Пресен пример отскоро - един "юнак" не могъл да натисне паник бутона на дистанционно с ... 2 бутона.
              А така, слагайте още паник бутони с пластмасова предпазна капачка, на която и да скачаш отгоре ако не я повдигнеш, няма да се включи

Коментар

Най-голямата драма е, че нямаше предпазна капачка... Просто мъжагата толкова се беше гипсирал, че натискал до болка другия бутон. СОТ-а дойде 10-15 минути след нас, а ние получихме сигнала от 112 и минахме 4 километра до адреса.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

За това с оръжието трябват тренировки, и сухи и стрелби. И малко тактика. Това не дава гаранция, че в стресова ситуация човек ще има успех, но пак е повече от нищо.

Коментар

kuzdov, съвсем сериозно се отнасям към казаното от теб.
                    Проблем при мен се явява невъзможността да опитам кое от двете системи все пак за мен ще е по-удобно.
                    Досега съм стрелял само и единствено с пистолети и затова залагам на тях. Със сигурност преди покупката ще търся възможност и да пробвам поне веднъж и револвер.
                    Останалото е въпрос а практика, сухи и мокри тренировки и преиграване на различни сценариии. - както The Back bone пише по-горе. Предполага се, че доколкото има стресова ситуация (спиш - чуваш шум, ставаш да провериш .. ще имаш време и за дръпнеш затвора при ставането от леглото) все пак ще имаш възможност и да отреагираш адекватно. Да се надяваме, че няма да се стигне дотам, че да се усетиш едва когато ти намърдат нещо в 4-буквеника, тогава ще е късно и за револвер

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                      Що не си вземе Т-72, със сдвоена с оръдието 7,62мм картечница ПКТ и куполна 12,7 мм картечница НСВТ? Може и с активни екрани за защита от комулативни снаряди. Танка си идва в комплект с три пистолета, автомати, сандък гранати, инструмент, прибори за нощно виждане, лазерен далекомер, стабилизатор....че и резервен силикагел има за оптико - електронните прибори.

Та по темата, всички калибри са правилни. Стига с това отричане на калибрите и признаване само на .45 или .357 или на всичко що е задокеанско. Може и 5.7 да вземе. Кое му е лошото?
                      Бе да ти кажа и аз това му се чудя,аз ако съм точно това ще взема еле ако са легални ма на,не са.Като ще взима 45 за следващо що не си вземе първо такова та да се почеше,а после 9 та да се начеше?Това имах в предвид па калибрите ги оставям на друг,че пак стигнахме до стрелбата и пак ще трябва да си мълча.

Имат и ограничение 10 бонбона,не е като да събереш 16.

Та така.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

На кое да е стрелбище има на разположение пистолети и револвери в масовите калибри. Иди и пробвай за да си изясниш приоритетите. Според личните ми наблюдения повечето жени и голяма част от мъжете без специална подготовка не биха се справили с пистолет в напрегната ситуация.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Стрелбище -няма! Не се шегувам. Има, но няма под наем както в БГ, само с лично.
                          Иначе това отдавна да съм го направил и въпросите щяха да са по-малко.
                          Най-близкото стрелбище ми е на 100 км от които 60 по вода и на около 200 долара разход.
                          Логиката ми е, да се спра на пистолет, на модел който се търси и е лесно конвертируем на по-късен етап ... (а що па не и второто да е револвер).

Ситуацията е смешна - дотолко, че за да мога спокойно за разгледам в магазина един пистолет дори се иска да имаш разрешително ... Може да е смешно, но е така - бетер комунизъм. Изпита ми е след два дни.
                          Последно редактирано от Slick; 11-01-14, 00:06.

Коментар

Баси, после кажете, че в БГ сме изостанали и ограничени.... В такъв случай не бих препоръчал марка и модел, щото си в друг свят. Относно концепцията, отново давам идея за револвер за "домашен любимец".
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

S&W 686 PC
                              S&W 627 PC - е аз на тоя се спрях за първо чифте за дома,сега като ми дойде голям ще си взема и по-малкия.Ма може и несериозен да изляза и да си купя Калашник

Краси аз те разбирам,при положение,че пищова е 750 кинта то да дадеш 200 за да го пробваш па още 200 за да има с какво да сравниш.....и на финала пак засичаш между тоя и ония......то по-добре си ги купи па като не ти паснат ги продай.Аз имам стрелбище на една трътка място ма това което търся го няма на стрелбището,но пък го има по интернет.Е за рова те съветвам да не пестиш там 100-200 долара ми да си вземеш възможно най-доброто пък после винаги може да си вземеш още един или да дебнеш за добра сделка.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Интересното е че никой не каза една добра дума за Джерико-то ... инак от револверите 627 ... пък и ПЦ .. ма там сложно - с поръчка и неясен срок. (аз па големия разбирач - просто четох фнимателно другите теми)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X