Обява

Свий
Няма добавени обяви.

9 mm - Smith&Wesson M&P или Jericho 941 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 9 mm - Smith&Wesson M&P или Jericho 941 ?

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
    Бях на 200% сигурен, че точно това ще кажеш
    Имат и красавец у метален блясък,килце парчето,да не ритка.
    Нещосъм с 2 на ум към пласмасови неща които стрелят и неща които трябва да гърмят без значени какво им причиняваш или такива които не са били на война или не са мислени за нея.От там и странните ми избори на плякалки.

Канадците па къси пищови не им дават,да не си избодат окото с цевта

Ще следя темата макар,че ако е 9 мм аз бих заложил на 226 с котвичката и Е2 чирени.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Босе, ти си с по-викок ранг от мен - полагат ти се по-лЮксозни пукала. Аз съм бикновен гражданин
      Ако везната надделее .. и тук има един матиран стоманен Джерико .. може и само мен да ме чака. След 20 - 30 хиляди изстрела с него- може да реша и истинско ЧЗ да си взема.

А тук не дават къси цеви .. да не си ги завират някъде където е трудно за намиране .. или ако все пак го направиш - да се знае какво е.

Коментар

Не луксозни,а по-военни един вид,че да става за дупчене на хартия както и на друго,а не да е мислено за забавление само.

Цената на ЧЗто не е кой знае колко по-различна от тая на Смита,вече дали го има и какъв модел и как можеш да го купиш ти си знаеш,аз ги скубя по нета,че първо са по-евтини и второ ги има без да се налага да чакам с месеци.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
          То имало и подобна тема във форума - признавам - сега я видях
          къде ли не гледах .. тук не погледнах .. вярно вехтичка е но ..

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46149

и още ...

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=42994
          Краси, виждам че си стигнал до мойта тема, нека ти споделя впечатления след 4 години носене и бая стреляне. Аз стрелям с него спортно, динамична стрелба, нищо че ми е за носене и самоотбрана и който ти е казал, че нещо не му е наред, бърка. Но гледай за МР, да не вземеш по-евтиния, дето е нещо като SP, за граждански цели. На вид са почти едни и същи, но има големи разлики и 30% в цената. Аз със моя съм изтрелял над 7000 ратрона, не го чистя редовно и пак няма проблеми, единствено понякога е капризен на патрони, не иска соц или нискокачествени сръбски. Има си налични пълни набори с части за ремонт, с точни тайминги кога какво да се смени и струват евтино, тук са по 300 лева, но всичко нужно и с по 2 резервни части.
          Повтарям, говоря от 100% личен опит, какво пише по форумите е друго, и наши топ стрелци са с ЧЗ-та, ма нямат нищо общо с гражданските варианти. А по моя Смит нищо не съм правил и още повече си ме кефи с времето.
          Последно редактирано от zzlatev; 09-01-14, 23:00.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Бягай от Смит и Уесън!Казвам го от горчив опит.
            Избери между Глок,Зиг,Колт 1911 ако щеш.В САЩ има много хубави разновидности на 1911.
            СиУ не става.Спусъка е толкова твърд, че докато произведеш изстрел забравяш какво си тръгнал да правиш.Имам забележки и към изработката.

Коментар

Избива ръжда понякога по тия МП на СиУ

Коментар

Глок и Зиг , далече от Смита , личен горив опит , и ЧЗ не е много марка напоследък. Аз съм с лично - Глок и е наистина вярно пищовче.
                VW Passat 2.0 TDI 4motion
                Mercedes B 220 4matic
                Toyota Land Cruiser 150 3.0 D-4D
                Ford Fiesta RS-1.6

Коментар

Какво не му харесвате на твърдия спусък? За мен това е огромно предимство. С нищо не заменям твърдия спусък на моя Глок. Като казахме Глок, на него спусъка да не е много мек? Сега Слав да каже разликата в спусъците между Глок-а и Зиг-а ми. При Г-то натискаш и стреляш. И олигофрен да си ще гръмне. Че и ще уцелиш даже. Независимо с коя част на пръста натискаш спусъка. Със Зиг-а не е така. Натискаш, натискаш, хода не свършва а изстрел няма. А ако си с дълги пръсти като моите? Тогава трябва да натискаш само с една точно определена част на пръста (върха) и да движиш показалеца усоредно на хода на спусъка. Иначе изстрел няма, колкото и да натискаш, понеже сгъвката на пръста свършва а ход на спусъка има още. Не че ми е проблем, но иска свикване, тренировка, навик. Докато при сейф екшъна с твърд спусък е просто - натискаш и стреля.
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Колега, или говорим за различни модели Смитове, или този с който вие или аз стреляме, са фабрично недоправени, поне единия. Стрелял съм доста и с Глок, при фабричните варианти разликата в тежеста на спусака между Глок 17 и МР почти не се усеща. Но за по-стария модел Смит Тактикал съм напълно съгласен, спусъка е като на тежка пушка.

А за забележките за изработката , моля да ги споделите тук, че да сравним опита си с това оръжие и кусурите, които сте му открли, че аз нещо явно съм пристрастен.

LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ми и аз това казвам, спусъка и при Г-то и при МП-то е кажи речи еднакъв. Говоря за фабричните.

Коментар

Имах СиУ Сигма и спусъкът ме беше усезаему много по-тежък от този на Глок.
                        За изработката.Мушката на Сигмата все едно беше закрепена със запалка за блока.От долна страна на мушката се виждаше едно размазано петно пластмаса все едно аз съм я закрепвал в полеви условия.Ергономиката на въпросното оръжие изобщо не смятам да я сравнявам с Глок.

Коментар

Мушката на Сигмата все едно беше закрепена със запалка за блока.
                          Абе да си призная, точно на един МП9, служебен, чисто нов, носен няколко пъти и стреяно 1-2 пъти вадя го да стрелям.....мушката паднала....някъде....

Коментар

Глог тук се намира, но на доста по-висока цена. Има 17-ки, но 3-та генерация и ако не се лъжа беше компенсиран. (Това освен на мърля повече оръжието, за гърми повече и да заслепява май друго не прави - по единодушни коментари от потребители) - отката намалява до 8-10% .
                            Освен това Глог според мен е за по-напреднали потребители...и донякъде до изграждането на навик за правилна безопасна употреба.
                            При МиП-то - Има индикатор за патрон в цевта, допълнително сейфти и на ръкохватката , не само на спусъка както при Глог - затова питам точно за него а не за негови братчеди.
                            Останалите качества които са важни за мен съм ги изброил по-горе.

Коментар

Хм, аз не съм съгласен с горе казаното относно Глок. Аз съм със 17-ка 3-то поколение, компенсиран. Трето поколение е по-добро от четвърто (демек поколение за мъже, не за женчовци). Компенсатора не свети кой знае колко. Не пречи. Откат, ми каквоо да кажа, при мен не се усеща, но това е от хвата и стойката, не от пистолета, т.е. независимо от пистолета, нямаш ли праилен хват и стойка и навици за работа с оръжие, ни компенсатор, ни индикатор за наличието на патрон в патронника ще ти помогне. И Глок няма само един предпазител а цели три. МП-то е един чудесен пистолет. Поне така мисля аз.

П.П. А помислил ли си за една тежка и желязна Берета 92? При вас трябва да са доса тевтини.

Коментар

В спора се ражда истината !
                                А за поколенията на Глок - това ме радва, дажи ми връща Глога в класацията - бях го отписал честно казано. Останалите изброени - за сейфти и прочие са предимно защото освен на стрелбището се предвижда да седи и у дома ...

Извинявам се за лаишкото изказване за сейфтито на Глога. Нямах предвид пин блокер или друго а по-скоро като "външен" предпазител, освен този на спусъка.

За Берета съм мислил и гледал (за съжаление дотам). Тук по незнайна причина има МНОГО по-добри отзиви и суперлативи за турския Гирсан Явуз (Girsan Yavuz ) (предименуван на Гирсан Компакт МС) - точно копие на 92Ф.
                                За ефтини .. Беретата не са много по- от останалите които съм споменал. Само Гирсан е малко надолу. Иначе определено изглежда много сериозно оръжие. Има си разни там одобрения от НАТО и прочие. На въоръжение е в турската армия - доколкото е писано вярно.
                                Последно редактирано от Slick; 10-01-14, 00:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X