Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушка за дома

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пушка за дома

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Така мили хора- май забравихте нещо. А именно - аз притежавам едно такова:
    [ATTACH=CONFIG]619199[/ATTACH]
    Фабарм САТ8- 8 патрона в пълнител, полуавтомат, отката му е като на АК-47 (с 12х76 Магнум) не знам цената му в САЩ - тук е над 2 к. По обозрими причини ако бях решил че за мен Бенели М4 е по -добро - щях да съм с Бенели М4.
    Защо не считам, че полуавтомата е подходящ за домашна употреба:
    1. Повечете полуавтомати имат шантъв цикъл на подкачване на патрони. При моя се налага да познаваш точната последователност на натискане на отсекателя, бутона за задържане на затвора и прочие. Не е стресоустойчиво за цивилни от никъде.
    2. Защото НЕ презареждат с абсолютно всякакви боеприпаси- пробите с Дрконовия дъх го доказаха удачно.
    3. Защото трябва да се чистят и разглобяват много повече. Фабарма се чисти за около 20 минути- средно статистическа помпа за 5.
    Защо не ми допадат полуватоматичните гладкоцевни пушки с пълнител.
    1. Изпълнението на т.нар. "комбат релоуд" е практически невъзможно. Да поясня- комбат релоуда е упражнение при което преминаваш от един боеприпас кал. 12 на друг- примерно - от едри на дребни съчми или от дребни на куршум.
    2. Допълването на пълнителите в движение .... хъммм искам да го видя.
    3. От Сайга ( извинявай Симеоне) по некачествено направен Калашникоид не съм виждал. Да бих пробвал с Вепър ама пак отиваме на едни цени дето ако ще ги плащаш- вземаш Бенелка и не се чудиш.
    Тия легенди с трудното презареждане на помпите- ай спрете се. То човек с квото и да стреля ако няма навици ще запече . Принципа е много прост- полуложата се държи с напрежение назад- така хем пушката стои по стабилно- хем като натистнеш спусъка от самият отката полуложата барабар с ръката тръгва надзад. В края на цикъла просто трябва да се сетиш, че ръката трябва да отиде пак напред. Отработване на навика- 100 патрона.
    Ами Бясно куче пак не съм съгласен с тебе !
    Ако Сайгата беше лоша нямаше да я купят американскити милиционери... Там знаеш много добре че купуват най хубавото...... Значи амриканците според тебе са направили грешка че са купили Бенели М4 20 000 броя за пехотата

При мене помпи са ми правили проблеми безброй ! И това че били безпроблемни при зареждане е ала бала ....

Коментар

Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
      .. Там знаеш много добре че купуват най хубавото......
      Навсякъде по света се купува не най-хубавото, а най-изгодното. Със сигурност от моделите съдържащи нужните им критерии са взели най-евтиното.
      И от подаръците и бонусите също зависи...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

[QUOTE=CAESAR;2387772]Навсякъде по света се купува не най-хубавото, а най-изгодното. Със сигурност от моделите съдържащи нужните им критерии са взели най-евтиното.

Значи викаш пред Фабарма като на Бясното куче ... другите гладки трева да пасът

Коментар

[QUOTE=snap;2387848]
          Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Навсякъде по света се купува не най-хубавото, а най-изгодното. Със сигурност от моделите съдържащи нужните им критерии са взели най-евтиното.

Значи викаш пред Фабарма като на Бясното куче ... другите гладки трева да пасът
          Ама само ние тука си казваме "само Мецедес са коли, останалото са боклуци" например. Светът не е черно-бял. Например любимите ми гладки Вепр (да не се бъркат с украинските джипки) се продават именно зад океана и в магазини и на служби. Това прави ли ги най-доброто? - Не. Прави ги оптимално ползваеми - безотказни и евтини. И за този влак си има пътници. А зад океана мащабите са си мащаби - от всеки ще купят за да го изпробват в боя.

Коментар

Вепр не е като да е евтин тук,нормално УСА пукало е около 300-350 кинта,а онова Руското Вепр поне 500 ОБАЧЕ ако може да ползва пълнител и няма пистолетна дръжка по закон мога да му сложа 10 патрона и да имам бутон за откачване на пълнителя по тукашния закон което е двойно на патроните които събира плакало за 350 кинта тип помпа.От там и голям замисъл дали или.

Не е само цената фактор тук,10 патрона към 5 такива си е двойно в полза на ВЕПР,взимаш го за охрана на дома,нападат трима и 10 не е като 5.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

[QUOTE=CAESAR;2391653]
              Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
              Ама само ние тука си казваме "само Мецедес са коли, останалото са боклуци" например. Светът не е черно-бял. Например любимите ми гладки Вепр (да не се бъркат с украинските джипки) се продават именно зад океана и в магазини и на служби. Това прави ли ги най-доброто? - Не. Прави ги оптимално ползваеми - безотказни и евтини. И за този влак си има пътници. А зад океана мащабите са си мащаби - от всеки ще купят за да го изпробват в боя.
              Бе незнам дали е най добър ама за момента е един от добрите. Колко евтин е Вепр , ами Бенели м4 ? То най евтино излиза една помпа Мозберг . Аз преди 2 години едвам намерих Сайга втора ръка .... и хубо че намерих и хич не беше най евтиното на фона на помпи и турски полуавтомати.

Мерцедеса що го бройш за кола .. не щат да го чуят това у брегу слънчиво .

Коментар

Вепра си е чук, ама не албански.Но има и нещо друго - идентичен модел сайга е къде два пъти по-евтин, в Русия де, не зная в щатите.А разлика в характеристика май няма, само в теглото.Ма се води по-як.
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                  А разлика в характеристика май няма, само в теглото.Ма се води по-як.
                  Руснаците казват, че имало. Аз не съм стрелял нито с едното, нито с другото. Одеве пострелях малко с пищов (седмичната тренировка - 50 патрона) и толкоз.

Коментар

Те че казват - казват.Ама стрелят еднакво и са еднакво надеждни, значи...но за дома си стават, и не само.
                    Ако искаш да постреляш със сайга може нещо да се организираме.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Те че казват - казват.Ама стрелят еднакво и са еднакво надеждни, значи...но за дома си стават, и не само.
                      Ако искаш да постреляш със сайга може нещо да се организираме.
                      Благодаря! Мене ме интересуват изделията за самоохрана, а не ловните варианти. Ако разполагаш с такова - можем да се организираме.

Коментар

Как да ти кажа, то се води ловно, но повече си е за самоохрана.И за двете е.Не зная какво разбираш под ловен вариант на гладкоцевен автомат.
                        Последно редактирано от Самодържец; 10-01-14, 00:02.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Как да ти кажа, то се води ловно, но повече си е за самоохрана.И за двете е.Не зная какво разбираш под ловен вариант на гладкоцевен автомат.
                          По моите непрофесионални разбирания най-малкото с по-къса цев.

Коментар

Това вече е на друг документ и не зная за физически лица(пък не зная и за юридически) дали е възможно, а за гладките ловни има ограничение за минимална дължина на цевта.Също така разните гумени куршуми и гумени съчми нямаме право да ги притежаваме...трябва да си опресня малко нещата...ъъъ даже не малко, много...
                            Последно редактирано от Самодържец; 10-01-14, 00:01.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Това вече е на друг документ и не зная за физически лица(пък не зная и за юридически) дали е възможно, а за гладките ловни има ограничение за минимална дължина на цевта.
                              Чувал съм, че е така, затова и засега не се натискам за 12 калибър. 9х19 си е добре.

Коментар

Не, не е АКСУ, Сайга МК 03 калибър 7,62Х39.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X