Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушка за дома

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пушка за дома

Е то винаги може да се трие спам,памперси имам,който иска мога да му пратя.

Така как е?А спрете се с това нежното,който не иска пушка да не си купува,който не иска да му види дулото от грешната страна да си стои кротък,който иска карамфили има в Била.

Града в който живея е военен град,втората по големина военноморска база,Тюлените са тук,един от най-големите полигони на Морските пехотинци,голяма военно въздушна база - Топ Гън за някои..........

Келешите в магазина са на моя възраст и по-малки,от тях да речем 90% бивши военни.Лесно ще ги питам кое да взема Спас,Сайгата,Ремингтона или Бенелите.И ще ми ги нанижат точно по обратен ред щото това знаят,с това работят,това има на ъгъла и не сме в Могадишу или Сибир.Е за това питам тук,уж необвързани мнение от другия край на света.

Не намирам голяма машина за хляб,вади около 800 грама това с което съм работил та може да ми се наложи да меся козунак.Сериозно говоря,да не наскача някой сега.

И пак - Бенелито по-лесно ли е за работа от помпата,по-добро ли е като пушка и система и може ли да му се надене 8 патрона?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      Пробвай първо да презаредиш било каква помпа на стрелбището, после презареди полуавтомат със сменяем пълнител, и направи сам изводи. За подобрение на упражнението пробвай да го направиш с мазни, мокри, мръсни ръце по избор. После дай на жената да си го направи и тя, и резултата ще ти ясен.

А това поне написано да го имам,пробите следват.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

[QUOTE=CAESAR;2268681]Това също се изнася зад голямата вода. Аз съм се спрял на това

Карабин охотничий гладкоствольный самозарядный "Вепрь-12 Молот"

"Вепрь-12 Молот" исп. 03

Казват, че вепр-а е по качествен от сайгата, на базата на рпк е и е по-тежък.Но и това не се внася у нас, за разлика отвъд океана.Ма хубаво си се насочил.Но като притежател на сайгата, мисля че и тя е достатъчно надеждна, пък за качеството не знам.За целите май и двете са абсолютно съпоставими.
        Всеки трети е шести

Коментар

И аз кво съм писал в пост 9
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Бос, ето я мойта пушка за дома какво представлява, с един фенер напълно достатъчен за охрана
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01665.jpg
Прегледи:2
Размер:125.3 КБ
ID:5511243

пълнителя е за 4 патрона, но реално събира и 5.Чакам си 8 зарядните.

Е не, машината за хляба я нямам на снимка, но е мулинекс и е за кило и половина.Ма за рецепти и козунаци ше си говориме в друга тема.
            Последно редактирано от Самодържец; 21-08-13, 22:35.
            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              И аз кво съм писал в пост 9
              Е кво си писал?Виж си типа на цевта и калибъра на рпк-то от линка.
              Всеки трети е шести

Коментар

И кво му е?
                Да не споменавам че все пак е желателно да може легално да си го купи у Калифорнията пушкалото
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е нищо му нема, ама аз до колкото разбрах, човека пита за гладко в 12-ти калибър.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Е нищо му нема, ама аз до колкото разбрах, човека пита за гладко в 12-ти калибър.
                    Аз думи гладкоцевно и 12и калибър никак не виждам

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Маааани написах пИшка за дома и жената се чуди какво се хиля.

Та въпроса - какво да се вземе за домашна употреба в малък до среден апартамент,няма да се ходи на лов с него,аз съм слабичък жената и тя,стените картон.

Кое,защо това,кое друго,какви патрони........?

Коментар

А това поне написано да го имам,пробите следват.
                      Аз не случайно писах за случката когато един мой колега в стресовата ситуация не е можах да си презареди помпата. При това човека е бил стар фронтовак, и в подобните ситуации никога не се губил. Става дума за СПАС-12, тъпа и ненадежна пушка, дето решихме да я пробвам в прочистване на траншеите и бункери.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Аз думи гладкоцевно и 12и калибър никак не виждам
                        Не е нужно да го споменава, то се подразбира, както си забелязал всички говорим за такъв тип оръжие, и колегата чете на такава тематика, най-малкото тук, та предполагам му е ясно, че тази комбинация е най-подходяща за неговите цели, ако не беше наясно сигурно до сега щеше да попита защо не му препоръчваме 12.7x99 BMG.
                        Всеки трети е шести

Коментар

И пак - Бенелито по-лесно ли е за работа от помпата,по-добро ли е като пушка и система и може ли да му се надене 8 патрона?
                          Бенелито е много добро оръжие - здрава и надеждна. Не напразно е на въоръжение.

За мен е по-лесна за работа от помпа - все пак е самозарядна.
                          Просто натискаш спусъка - стреля се по-бързо с нея и по-малко нарушава мерната линия понеже не местиш слабата ръка.
                          Може да побере 8+2 патрона - заменя се целия магазин. Всъщност, този с който се продава в САЩ е изкуствено ограничен. Оригиналният е за 8 патрона.

Има и доста тунинг части и аксесоари - ако се спреш на нея, ще те насоча.

Принципно, за самоохрана се предпочита помпа, понеже е по-надеждна заради ръчното презареждане.
                          Трудно се прави надеждна самозарядна пушка на приемлива цена.

Коментар

Така мили хора- май забравихте нещо. А именно - аз притежавам едно такова:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:382268_4956595406294_265388541_n.jpg
Прегледи:1
Размер:35.9 КБ
ID:5511255
                            Фабарм САТ8- 8 патрона в пълнител, полуавтомат, отката му е като на АК-47 (с 12х76 Магнум) не знам цената му в САЩ - тук е над 2 к. По обозрими причини ако бях решил че за мен Бенели М4 е по -добро - щях да съм с Бенели М4.
                            Защо не считам, че полуавтомата е подходящ за домашна употреба:
                            1. Повечете полуавтомати имат шантъв цикъл на подкачване на патрони. При моя се налага да познаваш точната последователност на натискане на отсекателя, бутона за задържане на затвора и прочие. Не е стресоустойчиво за цивилни от никъде.
                            2. Защото НЕ презареждат с абсолютно всякакви боеприпаси- пробите с Дрконовия дъх го доказаха удачно.
                            3. Защото трябва да се чистят и разглобяват много повече. Фабарма се чисти за около 20 минути- средно статистическа помпа за 5.
                            Защо не ми допадат полуватоматичните гладкоцевни пушки с пълнител.
                            1. Изпълнението на т.нар. "комбат релоуд" е практически невъзможно. Да поясня- комбат релоуда е упражнение при което преминаваш от един боеприпас кал. 12 на друг- примерно - от едри на дребни съчми или от дребни на куршум.
                            2. Допълването на пълнителите в движение .... хъммм искам да го видя.
                            3. От Сайга ( извинявай Симеоне) по некачествено направен Калашникоид не съм виждал. Да бих пробвал с Вепър ама пак отиваме на едни цени дето ако ще ги плащаш- вземаш Бенелка и не се чудиш.
                            Тия легенди с трудното презареждане на помпите- ай спрете се. То човек с квото и да стреля ако няма навици ще запече . Принципа е много прост- полуложата се държи с напрежение назад- така хем пушката стои по стабилно- хем като натистнеш спусъка от самият отката полуложата барабар с ръката тръгва надзад. В края на цикъла просто трябва да се сетиш, че ръката трябва да отиде пак напред. Отработване на навика- 100 патрона.
                            Последно редактирано от Mad Dog; 22-08-13, 00:03.
                            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                            No man left's behind !!!!

Коментар

100 ПАТРОНА ЩЕ ТИ................имаше една такава песен.

По ред на номерата - машина за хляб ми трябва за да не меся,от големия размер или огромния,че трима гладни като го изпека и до нарязване на салатата са изяли половината хляб.Самунчето 800 грама да речем.

Тьрси се гладко 12ти калибьр или най-разпространеното нещо вьн по магазините.Нито екзотични патрони ми трябват нито такива по 3 кинта бройката,беден емигрант,да напомня.

Тоя Молот горе от 4 модификации 2 не влизат в размера вьобще,460 мм на цевта и 660 на пушкалото - тава като минимум.

Ако сьпоставяме Бенели и Молот и да речем са рамо до рамо ще взема по разпространената или като кликна по интернет ако Молот не продават поне на 8 места в радиус от 10 мили го забравям.Все още ми е тьмна Индия и препородажба и ремонт и тунинг ..........та гледам да уцеля разпространено,просто,яко и да има кой да го работи.Тоя Молот ще отстьпи в тая категория на Бенелито от кьдето и както да го мисля.

Куче / баси ника,ако трябва ще те наричам ПЕС,да не ми се разсьрдиш нещо / проблем с чистенето няма да имам,половината време рьцете ми така или иначе си носят следите от това което последно са работили.
                              Не искам да познавам никакьв цикьл на подкачване на патрони,или стискам и стреля с ВСЯКАКВИ ПАТРОНИ или не го ща.
                              Комбат релоуд не става ли с втори пьлнител и тиксо по талибански?При тия това играе ли?
                              Другото ясно.

Да се вьрнем на Бенелито - кое му е скапано на цикьла на подкачване и какво става ако някой ги настиска малко по-бьрзо да речем?
                              Лесно му се намират патрони нали?От правилните?
                              Чистенето при нея колко време е / нямам проблеми с времето / и колко засича ако не е добре почистена?Все пак го ползват в какви ли не прахоляци военните и го дават като супер надеждна.

Защо Фабарм,а не Бенели М4?Това кратко като за мен ако може.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X