Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушка за дома

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пушка за дома

Само да вкарам една приказка (да ме извинят знаещите) - при полуавтомат с "тръбен"магазин - 12 кал. и на горе, избягвайте използването на бренекета и подкалибрени, чиито проектили стърчат от гилзата. При стрелба с висок темп, не са редки случаите на детониране на патрони в магазина - не е приятно определено!

Коментар

За ,,домашна употреба '' колкото по-малко толкова по добре и колкото може по безшумно.Много е важно да не се стига до употребата на огнестрелно оръжие в къщи и наи-лоши странични проблеми създават тези помпи.С едно такова чефте докато се наканиш да гърмиш оня те направил не сито с патлака или с едно УЗИ което може да има и заглушител
      Последно редактирано от derhunter; 22-08-13, 12:25.
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

То винаги има някой с по-голям патлак от твоя.Това е да ме замести до жената мен като ме няма,да е допьлнителна огнева мощ ако имам време и допьлнително чифте в кьщи ако се сьберем повечко.
        Сьмненията,че може да се ползва за основно средство за защита при внезапно нападение ги разисквахме преди 7 страници и сьм написал за основно какво подготвям,това е артилерията.

За безшумно не знам,аз предпочитам да строши прозорците на сьседите от това да пляка като дьвка Риглис.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Само да вкарам една приказка (да ме извинят знаещите) - при полуавтомат с "тръбен"магазин - 12 кал. и на горе, избягвайте използването на бренекета и подкалибрени, чиито проектили стърчат от гилзата. При стрелба с висок темп, не са редки случаите на детониране на патрони в магазина - не е приятно определено!
          Тва в "Наръчник за ловеца" от 1968 ли го прочете ? Това е вярно само за оръжията работещи на принципа на дълъг ход на цевта назад - Браунин Ауто 5 и МЦ 21-12. Там наистина има такива случаи. Проблема идва не само от оръжията, но и от използваните капсули "центробой" които са с доста по- голяма чувствителност от съвременните "уинчестър" (Жевело и те отидоха в историята).
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            ...1. Повечете полуавтомати имат шантъв цикъл на подкачване на патрони. При моя се налага да познаваш точната последователност на натискане на отсекателя, бутона за задържане на затвора и прочие. Не е стресоустойчиво за цивилни от никъде.
            2. Защото НЕ презареждат с абсолютно всякакви боеприпаси- пробите с Дрконовия дъх го доказаха удачно.
            3. Защото трябва да се чистят и разглобяват много повече. Фабарма се чисти за около 20 минути- средно статистическа помпа за 5.
            Защо не ми допадат полуватоматичните гладкоцевни пушки с пълнител.
            1. Изпълнението на т.нар. "комбат релоуд" е практически невъзможно. Да поясня- комбат релоуда е упражнение при което преминаваш от един боеприпас кал. 12 на друг- примерно - от едри на дребни съчми или от дребни на куршум.
            2. Допълването на пълнителите в движение .... хъммм искам да го видя.
            3. От Сайга ( извинявай Симеоне) по некачествено направен Калашникоид не съм виждал.
            Не ме мисли мене, не се засягам на тия теми, а и никога не съм твърдял, че сайгата и като цяло руското огнестрелно оръжие е качествено ирзаботено, сравнено с други известни марки.Само отварям една скоба относно качеството и уточнявам, че става въпрос за качеството на финиша.Иначе към другите качества нямам забележки, дори към ергономия и удобство(но то това е в голяма степен индивидуално).Оня ден в един оръжеен магазин си говориме с един пич и той ми вика - извинявай ама тая сайга е много грозна, не разбирам какво й харесваш, руснаците на дизайн не могат да го докарат.Кво да му кажа - не съм я взел основно заради дизайна, а и на вкус и цвет товарищ нет.Относно не презареждането - аз поне до сега проблеми не съм имал и то при положение, че в пълнителите правя меше, по пет различни патрона - за пробата.Специално тези, които споменаваш не ги зная и не съм пробвал с тях.Газовия регулатор винаги е в една единствена позиция - за патрони магнум - и така ги карам всичките.До комбат релоудинг едва ли ще стигне, още по-малко жена му.А и може да има и 10 различни пълнителя и да ги върти с различни патрони.

А относно фабарма - той всъщност не е ли бенели, или се бъркам нещо?
            Всеки трети е шести

Коментар

Сайгата я гледах сьс сдвоени пьлнители та ако е тя едва ли ще ми трябва да тичам и зареждам макар,че що пьк не.

Фабарма по-лек от Бенелито,тук май го закьсвам,на мен ми трябва нещо леко,а и като гледам как се вкарва патрон в Бенелито и разбирам защо помпата си е помпа в 3 сутринта сьнен.Четвьртия може да не го заредя,но пьрвите 2 да,с Бенелит може и пьрвия да не грьмне.

КИСС,за дома всичко живо препорьчва 870.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

Да се вьрнем на Бенелито - кое му е скапано на цикьла на подкачване и какво става ако някой ги настиска малко по-бьрзо да речем?
                Лесно му се намират патрони нали?От правилните?
                Чистенето при нея колко време е / нямам проблеми с времето / и колко засича ако не е добре почистена?Все пак го ползват в какви ли не прахоляци военните и го дават като супер надеждна.

Защо Фабарм,а не Бенели М4?Това кратко като за мен ако може.
                Цикълът на подкачане означава, че трябва малко да познаваш как работи оръжието и в кой момент кой бутон се натиска.
                Звучи сложно, не е, но все пак не става никога да не си боравил с тази пушка, да я хванеш и да почнеш да гърмиш.

Отделно в стресова ситуация може да объркаш нещо и примерно да натиснеш спусъка пък патрон да не е влязъл в патронника.
                Е, ако и стои до леглото заредена и готова за стрелба проблем няма - натискаш предпазителя и си готов.
                Поне при вас това е възможно и не е нужно да е в каса и празна.

Патрони специални не са нужни - работи с всичко масово на пазара.
                С екзотики като гумени куршуми и други може и да не презарежда надеждно.

Помпите са по елементарни - деактивираш предпазителя, зареждаш патрони, ложата напред-назад и гърмиш. Нищо повече.

Чистенето на едно оръжие отнема от една минута до колкото искаш - примерно часове, дни.
                Зависи колко ти се играе.
                Полуавтоматите имат повече части и се цапат повече, но не е фрапантна разлика.
                30 мин. са достатъчни за добро почистване след сериозна стрелба.

Ако не я чистиш наистина много ще задръсти газовите бутала с нагар и ще почне да засича.
                Но това е след стотици, дори хиляди изстрели без почистване.

Военните си чистят редовно оръжията и си имат специални ръководства кога и как да го правят.
                Това, че едно оръжие е прието на въоръжение не значи, че може да изкара безкрайно, без да се поддържа.

Фабарм или Бенели - за мен са еднакво добри.

Но не се хвърляй в дълбокото от самото начало.
                Вземи си помпа - по адекватна е от полуавтомат за самоохрана от начинаещ стрелец.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                  Но не се хвърляй в дълбокото от самото начало.
                  Вземи си помпа - по адекватна е от полуавтомат за самоохрана от начинаещ стрелец.
                  ММММ да,до сега гледах как се работи с Бенелито и какв са му особенностите.М2 те рита за да зареди,М4 иска да му вкараш патрон,отпада в 3 сутринта ако не ми е навик това,помпата по-лесно макар и по-бавно.

Няма как да не се хвьрлям още в началото,нямам пари за глупости или да плащам по 2-3 пьти за едно и сьщо нещо,или го целя в началото или кофти та и за това питам.600 или 2000 не е все тая ма 600 и после пак 2000 е грубо,няма да се замерям с пушки из нас я.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Не Фабарма не е Бенели- съвсем отделна марка си е.
                    Относно другите неща- прицниципно погледнато то и на мен никога в реалният живот няма да ми се наложи (да чукнем на дърво) да прибягвам до втори пълнител- тогава защо ми е да тренирам презареждане ?
                    Преминаването от един на друг тип боеприпас е едно от нещата които правят гладкоцевната пушка "гъвкава" - при полувтоматите със сменяем пълнител за съжаление то е изгубено. Вземи си един не смъртоносен- ПКК или ПКС и пробвай дали ще презареди Сайгата. Същото с повечето "с намалена смъртоносност.
                    Когато си купих САТ 8р в самото начало очаквах "УАУ" ефекта от преминаването от помпа (преди ползвах основно Мосбърг 590, но имам близко общуване и с Рем 870) на автомат.... Ми... еднакво бързо се стреля - особено като човек навикне.
                    За Бенели М4- определено е хубаво оръжие- да не кажем най- хубавото... НО- не е "Стейт комплиънт" а да се вкараш в безумна серия от подмени и ъпгрейди защото? Посочвайки помпата съм се водил основно от принципа на "разумната достатъчност"- иначе винаги може повече.
                    Между другото вече частично съжалявам, че не се задоволих с братовчеда на моят САТ- Fabarm SDASS:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2050345.jpg
Прегледи:1
Размер:174.0 КБ
ID:5511379
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

Eдна мосберга, тунингована от мен

Име:006409642.jpg
Прегледи:2
Размер:41.1 КБ
ID:5511382 'Натиснете снимката за да я уголемите

Име:006409644.jpg
Прегледи:2
Размер:32.0 КБ
ID:5511383
                      Още една със сгъваем приклад, тунингована от мен

Име:007337522.jpg
Размер:79.9 КБ
ID:5511385

И накрая личната ми с фибро мерник/мушка на HIviz - стреля най-добре от горните ...

Име:000852821.jpg
Размер:64.0 КБ
ID:5511387

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        ...Вземи си един не смъртоносен- ПКК или ПКС и пробвай дали ще презареди Сайгата. Същото с повечето "с намалена смъртоносност...

Ако знаеш от кога искам да ги пробвам и други подобни, ма не става просто да си "взема"....
                        Всеки трети е шести

Коментар

Абре хора защо забравихте добрата стара СПАС12?
                          Има режим както на ръчно презареждане, така и на автоматична. Ползва стандартни боеприпаси, има си згъваем приклад. Ползва се от различни спец. части...
                          Кучето да каже, ако има нещо гнило зад тази фасада, но аз самия до сега лошо не съм чул за тая помпа.
                          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Аз ей тая помпа(Remington 870MCS)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:помпа.jpg
Размер:4.2 КБ
ID:5511494 харесвам!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:помпа 2.jpg
Размер:7.7 КБ
ID:5511495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:помпа 3.jpg
Размер:6.4 КБ
ID:5511496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rem 870 MCS.jpg
Размер:74.6 КБ
ID:5511497

Коментар

СПАСа не го препорьчват като много тежьк,а в сравнение с новите модели на Бенели да речем и не толкова надежден и мазно работещ.Както казват За чий ти е СПАС като на пазара има М4..........

Това долу е кьсо,сьс сьщия успех мога да си кушя Т34 от магазина.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от jose Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]619401[/ATTACH]

Имаш някакьв странен бляськ в очите
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X