Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушка за дома

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пушка за дома

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
    Дядо ми едно време казваше така:
    Ако нямаш оръжие и ако не се правиш на герой, само ще те ограбят.

А, ако те харесат може и други неща да направят с теб.
    Или със жена ти, децата ти. Каквото им хареса.
    Такива примери има в криминалната хроника достатъчно.
    Някой тръгне ли да те напада, не е ясно дали иска само портофейла ти, щом му позволяваш да има всичко останало.

обаче ако извадиш оръжие, те убиват и ограбват.
    Я те мен, я аз тях - каквото сабя покаже. Но поне няма да завися от милостта им.

Обаче това го каза отдавна и може би не важи в днешно време
    Отдавна ще да е било.
    Крадците джентълмени вече ги няма, сега са обикновени престъпници, които взимат каквото могат.

Коментар

Има една приказка тук - отказвам да сьм жертва.Лесно не влизат защото после лесно ги вадят еле ако кацнеш на мушката на едно от тия.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Имах желание тук в Бг. да си купя някакво малокалибрено оръжие примерно спортен Марголин или гражданския Марго. Мой приятел, който имаше такъв и го махна в последствие ми каза, че грижите по опазването му са по-големи и ежедневни, отколкото евентуалната полза. Замислих се, защото тогава сина ми беше малък и той или негови приятели ако го докопат може да стане страшно.

Не виждам какви грижи са го притеснявали приятеля ти?
        Оръжието се носи винаги по теб, като се прибереш вкъщи го заключваш в касата - има с механични и електронни ключалки, така че дете да няма достъп до тях.
        Отделно децата от малки трябва да им се показва и обяснява какво е оръжието, да им се разясни, че е опасна вещ и не трябва да го пипат без родител. Като им мине първоначалното любопитство, вече не ги интересува особено.

Малокалибрен пистолет става само за хоби-стрелба на стрелбището, за самоохрана е неефективен.

А евентуалната полза от притежаване на оръжие е да спасиш твоя живот и този на семейството си.
        За такава полза си струват всякакви грижи според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          7+1?

За помпа в Калифорния било легално да е пистолетна дрьжка или сгьваем.Котенца Калифорнийски,е от кьде почва тунинга само да я докопам / баф тия месеци,няма да минат лесно /.Сгьваем все някой ще продава.
          http://www.cheaperthandirt.com/product/2-ADVTFS0600
          http://www.cheaperthandirt.com/product/9-59597#
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:508_12GATopFoldStock.jpg
Прегледи:1
Размер:35.6 КБ
ID:5511171
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Вие сте млади хора и се палите бързо.
            Да ви каже стария човек. За моите 60 години никой не ме е нападал за нищо.
            Пък физиката ми хич не е героична.
            В началото на демокрацията и аз си взех едно малко патлаче
            и повече от 20 години не съм го вадил от кутията. Може да се е разпаднал вече-не зная.

Коментар

И по темата - предвид картонените къщи в САЩ всяко огнестрелно оръжие има потенциал да пробие стена и куршумът му да отлети нанякъде.
              Това важи и за 12 калибър.

Ей-тука един чичо (много приятен човек) е правил тест по въпроса:

http://www.theboxotruth.com/docs/bot3.htm

Както е видно, и едрите съчми, и куршумът от гладкоцевно оръжие пробиват без проблем от една до няколко стени на типична американска къща.

Също е видно, че с "помпа" пак трябва да се прицелваш, а не просто да я насочиш в посоката на нападателя - вижда се колко малки са групите на няколко метра.

Иначе подкрепям колегата по-горе, който препоръчва помпа.
              Мосберг, Ремингтон, Уинчестер - за домашна употреба, всяка би вършила работа.

И все пак си купи най-скъпата, която ти хареса.
              Последно редактирано от Vimpel; 21-08-13, 11:14.

Коментар

Според мен, никой не трябва да насърчава друг да ползва оръжие.
                Нищо хубаво не произтича от това.

Коментар

Може би просто си имал късмет?
                  Други хора нямат такъв късмет, въпреки че и те не се правят на герои и накрая свършват в криминалната хроника.

Иначе съм съгласен, че човек трябва да реагира без агресия в ежедневието и да избягва ненужни конфликти, когато е възможно.

Оръжие трябва когато горното не е възможно.

И никой никого не насърчава да ползва оръжие - говорим за ситуация, в която е заплашен живота ти.
                  Крайна, неизбежна ситуация.
                  Специално колегата търси вариант да си защити дома когато вече някои е влязъл в него.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                    Може би просто си имал късмет?
                    Други хора нямат такъв късмет, въпреки че и те не се правят на герои и накрая свършват в криминалната хроника.

Иначе съм съгласен, че човек трябва да реагира без агресия в ежедневието и да избягва ненужни конфликти, когато е възможно.

Оръжие трябва когато горното не е възможно.
                    Не мога да си представя, че 24 часа ходиш с оръжие.

Коментар

Вие сте млади хора и се палите бързо.
                      Да ви каже стария човек. За моите 60 години никой не ме е нападал за нищо......
                      Стига бе ! Търговците на оръжие и те са хора, и те семейство хранят.
                      Както се казва по търговски - ти само да ми влезеш в магазина, аз си зная нататък.
                      Е братоците са влезнали, за патлаче на жената. Сега следва сериала....
                      Сбогом потници, бермуди и чехли на бос крак.
                      Добре, че не живея в америката, щот инак - изгорех.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Не мога да си представя, че 24 часа ходиш с оръжие.
                        Аз да - що ? 24 часа - пистолет 9х19 и два резервни пълнителя за него. Като не е по мен е до мен.
                        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                        No man left's behind !!!!

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=Eld_Y5_uw0w
                          Преперъчвам ти нещо такова , малко е , удобно , прави добри поражение, гърми силно и плаши много.
                          Знам колко бързо и лесно се отварят американските брави , затова ти препоръчвам това , защото се вади лесно, което е най-важното в подобна ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            Стига бе ! Търговците на оръжие и те са хора, и те семейство хранят.
                            Както се казва по търговски - ти само да ми влезеш в магазина, аз си зная нататък.
                            Е братоците са влезнали, за патлаче на жената. Сега следва сериала....
                            Сбогом потници, бермуди и чехли на бос крак.
                            Добре, че не живея в америката, щот инак - изгорех.
                            И аз се чудя ако тръгна на плажа по бански и ме нападнат лошите с какво да ги гърмя.
                            Просто ще им хвърля пясък в очите и бегом

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                              Аз да - що ? 24 часа - пистолет 9х19 и два резервни пълнителя за него. Като не е по мен е до мен.
                              Като те чета тук из форума, разбрах че си обучен човек. Едва ли някой ще те нападне.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                                пф,70 кинта.

Нещо на мен май ми е обьркаа сметката,винаги / явно от Европа ми е останало / сьм си мислел,че това струва кой знае какви пари,това няма и 10 кутии цигари.

Ник и си прав и не си.Аз в магазина влязох с абсолютно ясната представа за какво отивам,какво ще взема,колкоще ми вземат и колкото и да е странно не сьм сбьркал.Аз имам право на това от има няма 8 месеца,5 от тях бях в морето та идеята не е нито нова нито е изненада за когото и да било.Магазинерчето до последно ме гледа странно,но аз си знам моето си - не се купувал Перформанс Центьр за пьрви пистолет...........идеше ми да му кажа,че ще го купя от друг ма му се размина,поне е честен пича.

И не говорим само за нападение,с това мога да си тренирам на стрелбището и да си пуцам в пустинята с приятели,Аризона да речем,луди колкото искаш.Дали вече някой някога ще влезе и какво ще стане дано не разбера никога,но ако по някаква скапана случайност се случи сме на или аз или той в тоя Щат.Деца имам,не мога и да бягам бьрзо та виж какви идеи ми идват.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X