От: Избор на пистолет калибър 9х18 Макаров
Колега davc, с последната редакция на твоя постинг, мисля че стана доста точно. И все пак, да перефразирам- ако човек, в ситуация на самоотбрана разрешена от закона, се отбранява с ловно оръжие с ловни патрони (защото друго няма), би следвало да се вземе предвид, че се е отбранил с това с което е имал. Ако обаче човек наруши закона и сложи в оръжие за самоотбрана, забранени по закон боеприпаси с повишен смъртоносен ефект и възникне ситуация на самоотбрана- ще има проблем за отбраняващия се и може да се зададе въпрос дали е имал намерение изначално да обезвреди и отбранява или да убие със сигурност ... Поне аз така мисля- не анагажирам никого! 
И понеже се отклонихме от темата- мисля, че боеприпасът на макаров и самия пистолет са достатъчно адекватни за самоотбрана на цивилен при обстановката в БГ. Куршумът на 9х18 е малко по-широк от 9х19, енергията и скоростта на 9х18 са напълно достатъчни за поразяване на небронирана мишена на 20-30 метра, дори при по-малка енергия куршумът остава и отдава повече енергия отколкото, ако премине през целта. Мисля, че и капацитетът на пълнителя е достатъчен за посочената цел. Иначе всеки да си купува каквото му харесва
Нека не се натрапва, че щом имаш макаров значи не разбираш от оръжие, взел си си играчка, нямаш оръжие и т.н. Нека запазим добрия тон и да уважаваме избора и аргументираното мнение на всеки! Поздрави на всички участници в дискусията
Първоначално публикуван от davc
Преглед на мнение
И понеже се отклонихме от темата- мисля, че боеприпасът на макаров и самия пистолет са достатъчно адекватни за самоотбрана на цивилен при обстановката в БГ. Куршумът на 9х18 е малко по-широк от 9х19, енергията и скоростта на 9х18 са напълно достатъчни за поразяване на небронирана мишена на 20-30 метра, дори при по-малка енергия куршумът остава и отдава повече енергия отколкото, ако премине през целта. Мисля, че и капацитетът на пълнителя е достатъчен за посочената цел. Иначе всеки да си купува каквото му харесва

...за този пистолет мога да говоря само положителни качества.А относно ръжди и разни там козметични проблеми
....можеш ако искаш и розов да си го направиш даже ако искаш всичко е до мерак .
Коментар