Първоначално публикуван от piton
Преглед на мнение
ПП. Под сериозна работа визирам стрелба по подвижни и неподвижни мишени. Никой не е споменавал спец-полицаи или полицаи или ДАНС или каквото и да било от сорта... .
Най-доброто оръжие е това с което можеш най-добре да стреляш. Или най-доброто оръжие за носене е това с което можеш да си служиш добре иначе казано. За едни това е "ПСМ", за друг е "АП-МВР", за трети "Glock17/19", за четвърти е "H&K". Калибрите са без значение или поне според джоба, който фактор е важен и никак не е за пренебрегване.
Истината за "Макаров" е, че ако се попадне на читав екземляр какъвто имах аз за служебен пак да спомена беше Руско производство, няма никакви проблеми и е евтин откъм боеприпаси и техническа поддръжка. Първият купен от мен Българско производство ме отказаха от марката завинаги, нищо че съм и служил със него. "Байкал-442" също не е кой знае каква приумица на руската оръжейна мисъл. Имат много по-добри пистолети от "Байкал-442". Определено например "ТТ".
За калпави ракети и Космос да не говорим. Ако не е поверителна информация, мога да Ви постна грамоти от стрелби по Окръжни и Областни вътрешно-ведомствени състезания във МВР със какви резултати съм и съм ги постигнал със .... "Макаров". Това не означава, че съм впечатлен от него като пистолет. Просто такива бяха годините. Сега много повече ми доставя удоволствие да стрелям по стрелбищата със всичко друго, но не и със "Макаров".
"Ну, не зря, видимо, говорится: на вкус, на цвет товарища нет,— усмехнулся майор (Г. Марков, Завещание).— Никому не возбраняется любить одних артистов и с меньшим чувством относиться к другим. На вкус и на цвет..."
Коментар