Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на пистолет калибър 9х18 Макаров

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на пистолет калибър 9х18 Макаров

Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
    Съгласен съм, че ако е за самоотбрана и стрелба за кеф, Макаров и производни са подходящи. За състезания-пак зависи от състезанията, за сега имам най-голям настрел именно с Макаров, но и двете ми лични КНО-та са далеч от тази концепция и калибър. Не само мое наблюдение е че със съвременен пищов и съответните мерни прибори се постигат доста добри постижения за по-кратко време отколкото със старото милиционерско желязо.
    Да, така си е. За профи състезания си има по-специализирани пищови. Разбира се, при желание, може да се направят отделни как се нарича- дивизии, където да се стреля с определени оръжия, които оръжия да не са състезателно-спортни модели. Едва ли военни или полицейски пистолети биха могли да се сравняват с такива състезателни серии пистолети- примерно мерни прибори, спусъци, цеви, тегло и какво ли още не. Ама всичко зависи от нуждите и предназначението ...

Коментар

Макаров-личен, поради особеностите на заводската прострелка и маркировката на мерника, може да се използва доста успешно за прецизна стрелба. Проблемът настъпва, когато използваш друг пистолет за същото. При новите модели не-Макаровски пищови за служебни цели се забелязва доста интересна устойчивост в попаденията и групирането, независимо от марка, модел и пистолет. Една от правилните концепции е да изградиш устойчиви навици за стрелба и боравене с оръжие, независимо от конкретния екземпляр.
      Последно редактирано от gkesov; 20-03-15, 22:42.

Коментар

Последната разработка в този калибър, която ми е известна:

Коментар

Добре изглежда
          Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
            Последната разработка в този калибър, която ми е известна:

влязох в сайта и видях че пистолета е с фиксирана полигонална цев

Коментар

Не съм компетентен,стрелям с CZ75 както и повечето колеги от клуба,вчера имаше нов член с макаров,на всички ни направи впечатление колко е по слабо оръжие,понеже не видях какво държи колегата,дръпнах кутията с патроните и ги огледах няколко пъти,на прецизната стрелба пък изобщо да не коментирам.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Не съм компетентен,стрелям с CZ75 както и повечето колеги от клуба,вчера имаше нов член с макаров,на всички ни направи впечатление колко е по слабо оръжие,понеже не видях какво държи колегата,дръпнах кутията с патроните и ги огледах няколко пъти,на прецизната стрелба пък изобщо да не коментирам.
                Скрйсе някъде с чешкия ръждив дъргел дето на еди си колко изстрела чупи задръжка, а отново на определен бр. Изстрели ресет.
                Да казах че през зъцете ми са минали 7 служебни ,а 8 ми образува много нерви, но след подмяна на три чарка е почти като нов. Смятам че стреля точно и бързо.
                П.П Харесвам истински оръжия, а ЧЗ за жалост не е от тях. 1911, Р08,НР . имал съм Аркус защото нямах финанси за НР, взех Глок зашото нямам финанси за 1911.
                Може да е смешно но независимо от проблема който имах с настоящия ми сл пистолет бих предпочел дуракоустойчивия макаров пред напудреното ЧЗ 75, предпочитам НР пред ЧЗ, предпочитам глок пред ЧЗ, предпочитам 1911 пред ЧЗ

Коментар

Във връзка с темата, тук бяха обсъдени почти всички железа ползващи този боеприпас. Не мина и без Стечкин - съвсем нормално, макар че Стечкин за самоотбрана... Ама що пък не? Аз се сетих за едно изделие на "Казанлък", което използвахме при по-редки случаи и въпреки "Аре бе, българско", "Егати теслата" и др. подобни, на мен ми лепна повече от до болка познатия "Скорпион". Думата ми е за "Шипка-та", с която даже пробвахме да пуцаме "стоп-патрони" на автоматична. Е, имаше го и в кал. 9Х19 но нямам впечатления за жалост. Споменавам това оръжие без да го обвързвам със "самоотбрана" а само заради боеприпаса. Между другото, в "Клуб Макаров" турих инфо за 9Х18ПБМ (7H25). Дайте да разцъкаме за тоя патрон и изброените тук пищови.

Коментар

Първоначално публикуван от ORKA_71 Преглед на мнение
                    Скрйсе някъде с чешкия ръждив дъргел дето на еди си колко изстрела чупи задръжка, а отново на определен бр. Изстрели ресет.
                    Да казах че през зъцете ми са минали 7 служебни ,а 8 ми образува много нерви, но след подмяна на три чарка е почти като нов. Смятам че стреля точно и бързо.
                    П.П Харесвам истински оръжия, а ЧЗ за жалост не е от тях. 1911, Р08,НР . имал съм Аркус защото нямах финанси за НР, взех Глок зашото нямам финанси за 1911.
                    Може да е смешно но независимо от проблема който имах с настоящия ми сл пистолет бих предпочел дуракоустойчивия макаров пред напудреното ЧЗ 75, предпочитам НР пред ЧЗ, предпочитам глок пред ЧЗ, предпочитам 1911 пред ЧЗ
                    Мисля че двете оръжия нямат повод за сравнение,несъвместявам макаров със спортна стрелба и по точно прецизна стрелба,отделно че макаров е едно плякало ако ще и да ми се разсърдите,не съм имал макаров,по точно половин година само.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      Мисля че двете оръжия нямат повод за сравнение,несъвместявам макаров със спортна стрелба и по точно прецизна стрелба,отделно че макаров е едно плякало ако ще и да ми се разсърдите,не съм имал макаров,по точно половин година само.
                      Уточни какво искаш да кажеш с тази половин година, че си ползвал половин година или че от половин година имаш пистолет. Познавам човек който от ЧЗ мина на револвер, и накрая на един STI 1911 trojan , a ЧЗ то го разкара с кеф имаше и Г17 но най странното първо разкара ЧЗ.
                      Виждам един щастлив клиент за резервни части на Кусев.
                      Искаш ли само с няколко довода да ти докажа че си от в отбора на Кусевите клиенти. Повярва ЧЗ няма да искаш да чуеш.
                      Когато тръгнах да купувам второ КНО бюджета ми бе ограничен и в този бюджет се вместваха само Глок. Хеклер П 30л, берета щорм и чз. Първо отпадна напудрения чешки ръждопроизводител, след това хеклер, берета и накрая се чудих само 3 та или 4 та. Макаров пък не съм го мислил щото имам служебен. Шорма отпадна заради ресурс на цев спрямо този на Глок последен.
                      Последно редактирано от ORKA_71; 22-03-15, 07:58.

Коментар

И тук много се объркаха нещата що е то оръжие за самоотбрана спорт и т.н.Аз лично никога съм нямал Макаров и няма и да си купя..............да уточня имам няколко истреляни сандъка 9х18 с МЪКАрена
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Не че имам нещо против споровете "ЧЗ срещу останалите", но ако може да се водят в отделна тема.
                          По тази тема - доколкото аз я започнах преди няколко години, искам да уточня, че под "спорт" разбирам и стрелба по хартиени или метални мишени на различни дистанции, упражнения от IPSC, IDPA независимо от това, че калибърът 9х18 може и да не се вписва в официалните изисквания за мощност на IPSC.
                          Изобщо спорът за калибрите винаги е относителен, тъй като всеки калибър е по-слаб от следващия по мощност.

Коментар

И защо мислиш че е сложно?През моите ръце през краткия ми житейски път са преминали много оръжия а и съм заклет фен на КНО отколкото на дълго!Така и не намерих правилното оръжие за мен но с Макаров така и не се харесахме просто никога не ми е допадало да стрелям с него но ей тъй против волята си го правя!А и мириса на сяра в 9х18 е несравним
                            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Здравейте Уважаеми Господа! Тази тема виждам е много стара, но има интересно развитие. За служебно КНО имах чисто нов "Макаров" - Руско изпълнение. Нямах никакви проблеми със него по време на стрелби и ежедневно ползване. Обаче... Искам да споделя само, че никога не бих си купил повече "Макаров" след като имах един български чисто нов и на първото прострелване ... на "единична" стрелба "изплю" всичките патрони наведнъж и блока остана в крайно задно положение. Замених го след големи перипетии в магазина за чисто нов никелиран "Байкал-442" и ... един ден след като извадих пълнителя за да го прибера в касата ... всичките патрони се разсипаха по пода. Отделно на всеки 10 патрона изстреляни всеки пети заклинваше в цевта. Двата пистолета бяха чисто нови със гаранция смазани и чисти съвсем нови и неупотребявани извадени от кутията. Ставаха за "респектиране" на публиката, но за сериозна работа ще ме извиняват. В момента имам един "Sig Sauer SP2022PRO" и нямам никакви проблеми вече 5 година, ползвам американски патрони 9х19 "Eagle". Точен, групира, не си изсипва патроните по пода, не стреля на "автоматична". Не съм невежа и несведущ по оръжията и експлоатацията им защото имам опит във военно училище и служба като полицай достатъчно години зад гърба си. Ако има някой от випуск 1989 "Станке Димитров" и знае какво значи 1572 да пише на лична, че не съм ходил на нито една сбирка нито на взвода, нито на ротата, нито на батальона нито на училището от УВО'89. Поздрави и всичко най-добро на всички ползватели на каквото и да било КНО без значение на марката и модела. Да си ги ползвате със здраве и удоволствие за кеф и точна спортна стрелба, да не Ви дава господ да ги ползвате по предназначение за самоотбрана. С респект: Викинг

Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
                              Макаров-личен, поради особеностите на заводската прострелка и маркировката на мерника, може да се използва доста успешно за прецизна стрелба. Проблемът настъпва, когато използваш друг пистолет за същото. При новите модели не-Макаровски пищови за служебни цели се забелязва доста интересна устойчивост в попаденията и групирането, независимо от марка, модел и пистолет. Една от правилните концепции е да изградиш устойчиви навици за стрелба и боравене с оръжие, независимо от конкретния екземпляр.
                              Ако попаднете на "крив" КНО независимо от марката и модела, каквито и чупки и стойки да заемате заучени и приспособени,каквито и изградени навици да имате изградени, както и да си "спирате" дишамето и каквито и "чакри" още да правите, доста ще Ви е трудно да уцелите нещо в което се прицелвате без значение какво ще е то: движима или недвижима цел. От особена важност си е с какъв пистолет ще се ангажирате да постигате някакви позитивни резултати, като се почне от марката и модела, приборите за прицел, и всичко останало. Всички знаем,че предлественика на "Макаров", е "Walther" PP. Само, че в момента нямат нищо общо освен принципа на стрелба. За предпочитане е един "Валтер" пред "Макаров" поради очевидно предимство на "Валтер"-а. Според мен навиците са належащо обстоятелство за употребата на оръжието, но огромно значение има какво държиш в ръцете си като марка и модел.

Коментар

Уважаеми колега Викинг, тази тема е за избор на пистолет в калибър 9х18 Макаров. Понеже виждам, че имате опит, предполагам знаете че в този калибър са пистолетите Макаров, Байкал, ЧЗ 82/83, Стечкин, както и някои по-малко разпространени. Нито Sig Sauer SP2022PRO, нито Валтер имат модели в кал. 9х18. Иначе, сигурно са добри оръжия.

Относно Макаров. Имам Макаров, произведен средата на 90-те години. Никакви засечки с какви да е патрони. Никакво изсипване на патрони. Никакви проблеми. За Вашите конкретни проблеми с Макаров и Байкал- явно сте попаднал на оръжия с дефектни части. Може да се случи на всеки. Знаете, че Макаров е приет на въоръжение 1951 г.- време, когато изискванията към оръжието за надеждност и здравина са били доста сериозни и компромиси не са били правени. За качеството на изработката- също. Накратко: правени са оръжия за война, а не за игра. Може би в новото производство, понякога се случват и пропуски в качествения контрол.

Стрелял съм и с Валтер ППК 7.65. С по-малки габарити и по-изящен е от Макаров, но не го превъзхожда нито по надеждност, нито по здравина, нито по боеприпас, а за точност- бих казал, че е подобна. Не знам какво имате предвид под "сериозна работа"- тук за спецполицаи ли говорим или за редови полицаи? Защото първите много отдавна са въоръжени с многозарядни западни образци, но не мисля че точно това ги прави спецполицаи.

А за кривите ракети и кривия Космос, предполагам знаете.

Поздрави и успехи с оръжието, което сте си избрали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X