Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пистолет Аркус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пистолет Аркус

Днес на стрелбището ми се случи нещо за пръв път досега и реших да го споделя. Стрелях с едни хубави български патрони от 47-ма. При конкретния изстрел звука беше по-различен от обикновено, придружен с голямо количество дим. Дръжката ми се разду в ръката и леко се изкриви ламаринката на пълнителя. Куршума не беше останал в цевта , но пърченцето от гилзата беше паднало вътре в пълнителя. С такива боеприпаси възможно ли е да се получи някой сакатлък за в бъдеще? Човека на стрелбището казва, че точно така да пръсне гилзата не му се е случвало с тези патрони. Иначе брака е около 15%, а самите те са по 15 ст.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0324.jpg
Прегледи:1
Размер:97.2 КБ
ID:5514533
    Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
    Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Може ли снимка на дъното на гилзата. А така гърмът мокрени патрони.

Коментар

Мани таз евтиния.
        15% брак.
        Следващия път може да е по-зле.

Коментар

С такива боеприпаси възможно ли е да се получи някой сакатлък за в бъдеще?
          Може, може, всичко може. На мен ми се случи и направо смених пистолета, това бе най-лесния начин. Но пистолети на магазина бол, така че проблема е нулев. При мен при пускане на дублет първия куршум остана в цевта поради кофти боеприпас (С и Б) и втори го нацели отзад.....има снимки във форума....
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
            Може, може, всичко може. На мен ми се случи и направо смених пистолета, това бе най-лесния начин. Но пистолети на магазина бол, така че проблема е нулев. При мен при пускане на дублет първия куршум остана в цевта поради кофти боеприпас (С и Б) и втори го нацели отзад.....има снимки във форума....
            Я дай линк, моля те??? Ще бъде особено полезно да се види...
            https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Прилича на детонация на химически променен барут, опасно нещо. Цялата партида веднага трябва да си отиде в кофата!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                Прилича на детонация на химически променен барут, опасно нещо. Цялата партида веднага трябва да си отиде в кофата!
                Така де . Не прилича . това е!И на мен са попадали такива патрони - отката е много силен и ме изгориха барутни частици.

Коментар

Я дай линк, моля те??? Ще бъде особено полезно да се види...

Не мога да намеря темата, за това качвам снимките на ново. Качеството е лошо, за което се извинявам.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PH_19.jpg
Прегледи:2
Размер:53.8 КБ
ID:5514543

Име:PH_20.jpg
Размер:47.9 КБ
ID:5514544

Име:PH_21.jpg
Прегледи:3
Размер:45.3 КБ
ID:5514545

Име:PH_22.jpg
Размер:28.3 КБ
ID:5514546

Име:PH_23.jpg
Размер:47.7 КБ
ID:5514547

Име:PH_24.jpg
Размер:64.6 КБ
ID:5514548

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                    Може ли снимка на дъното на гилзата. А така гърмът мокрени патрони.
                    Не се вижда много добре.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0325.jpg
Размер:73.9 КБ
ID:5514549Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0326.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5514550
                    Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Детонация! Партида на тези патрони - цялата за утилизация! Не е шега работа!

Коментар

Човече, това са боеприпаси от Държавната военна фабрика и са произведени през 1946-та година. Тогава за барута са използвали нитролцелулозен забавител на горенето, който обаче се разпада с времето. Затова барутът не гори, а детонира! Не слагай повече такова нещо в пистолета си, ако цениш него, пръстите си и най-вече очите си!
                        "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Значи и за единична стрелба не стават. Досега съм изстрелял към 300 патрона и просто късмет, че пораженията не са по-големи. По принцип нали е препоръчително на няколко години да се опресняват личните патрони, какво говорим за такива на 60-70 години.
                          Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Абе как няколко години....всеки месец (на няколко месеца), един патрон струва 50-55 стотинки. А смисъла със стрелбата с боеприпаси от втората световна няма, нито група може да направиш, нито можеш да разчиташ на него....

Коментар

....

Коментар

Какъв е брака на 5 годишни добри патрони и какво се препоръчва от производителите,на колко време патрона спира да е патрон?
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X