Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пистолет Аркус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пистолет Аркус

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Какъв е брака на 5 годишни добри патрони и какво се препоръчва от производителите,на колко време патрона спира да е патрон?
    Не би трябвало да има брак на 5 годишни добри патрони. При правилно съхранение патроните изкарват много повече. При модерните барути и качествени марки патрони няма проблеми с флегматизатори и тем подобни глупости. Това, което морѝ патроните са честите температурни разлики с голяма амплитуда (заради конденза) високата влажност, честото прелентоване в пълнителя, евентуално омасляване на капсула или проникване на масло вътре при барута.
    Последно редактирано от slaf4u; 31-08-13, 09:20.
    42

Коментар

Зависи от условията на съхранение. Ако са съхранявани правилно - в оригиналните опаковки и на сухо не би трябвало да имат каквито и да било проблеми. Като цяло 5-години е смешен срок на съхранение.
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Суха кутия и неоригинални кутии по 100 броя,че не ми харесва да има хартия около тях.

Разбрах,мерси
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

А има ли вероятност проблема да е в самия пистолет. Нещо конструктивно. Примерно затвора да не се е заключил докрай към рамата и се е отметнал назад? Предната част на пълнителя също беше изкривена и останалите патрони не се извадиха лесно.
          Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
          Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Категорично не. Виновен е патрон.

Коментар

Според мен няма как да е от самия пистолет проблема. Аз този пълнител не бих го броил вече за ежедневно носене. По принцип са от дебела ламарина но все пак до огромна степен надеждността на пистолета зависи от пълнителя, а веднъж деформиран, няма гаранция, че ще успееш да му изправиш устните на 100%.

п.п.
              В такъв случай, аз бих подходил към изваждане на останалите патрони с разглобяване на пълнителя откъм капачката.
              42

Коментар

Да повторим пак . В старите барути забавителя на горенето е на целулозна основа което прави барута силно хигроскопичен . При попадане на влага в него започва разлагане на химичния състав като се получават продукти от групата на пирокселините . От тук нататък какво става в патрона знае само оня горе . Тия патрони трябва да ги стреляш с цялата екипировка от аватара ти и да си прежалил пистолета . Не е зле все пак да минеш при някой оръжейник да ти замери патронника Аркус са корави оръжия и понасят доста издевателства ама и там има някои граници .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Днес ходих на стрелбището и стрелях с едни бразилски патрони. Първите 20-тина ги изстреля нормално и след това почна да прави засечка на всеки изстрел. Не изхвърля гилзата и почва да вкарва новия патрон. Прекратих стрелбата и си до изстрелях патроните с един Глок. Разглобих го, но не виждам нещо по-различно от обикновенно. Станало е нещо след онзи детонирал патрон и сега съм в депресия и не знам какво да правя. Моля за съвет!
                  Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
                  Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Пистолет за грамотен майстор. Внимателно и обстойно да се види изхвъргач... под лупа, или ако щеш под електронен микроскоп!

Коментар

Виж по вътрешната част на патронника да не е полепнал много нагар или метални частици от взривената гилза и да заклинва.

Коментар

Раздул се е патронника вероятно.Щом при първите 20 няма дерт.По подобен начин,Макароните при раздута цев почват да плюят куршумите след 2-рия пълнител.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                          Пистолет за грамотен майстор. Внимателно и обстойно да се види изхвъргач... под лупа, или ако щеш под електронен микроскоп!
                          Или да се купи и смени за 10-ина лева
                          42

Коментар

И стискай палци той, изхвъргач да е виновен, щото ако патронника...

Коментар

Първоначално публикуван от tzetzo_slavista Преглед на мнение
                              Днес ходих на стрелбището и стрелях с едни бразилски патрони. Първите 20-тина ги изстреля нормално и след това почна да прави засечка на всеки изстрел. Не изхвърля гилзата и почва да вкарва новия патрон. Прекратих стрелбата и си до изстрелях патроните с един Глок. Разглобих го, но не виждам нещо по-различно от обикновенно. Станало е нещо след онзи детонирал патрон и сега съм в депресия и не знам какво да правя. Моля за съвет!
                              Симптоми на раздут патронник.
                              По-коравите гилзи "работят", по-меките заклинват и не излизат.

Внимателно и обстойно да се види изхвъргач... под лупа, или ако щеш под електронен микроскоп!
                              Изправен пистолет си стреля спокойно и без /загубен/ изхвъргач.
                              Само не може да се изпразва, да се извади нестрелян патрон.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Да не забравяме, че при дабълфийд и пълнителят може да е виновника...
                                Ако е патронника - оле мале, проблема ще се окаже доста голям...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X