сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Законно.
По принцип от всяка ситуация се намира изход.
Теоретично би могло да се направи нов патронник, ако този е раздут.
Собственика да си преценява след като се консултира /не във форума/.
Няма да стане. Има едно нещо наречено "Конвенция за взаимно признаване на контролните щемпели върху преносими огнестрелни оръжия" подписано на 1 юли 1969 г. от България. Категорично няма как да съществуват две цеви с еднакви номера.
Те реално две няма да съществуват по едно и също време едната негодната се унищожава .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Няма да стане. Има едно нещо наречено "Конвенция за взаимно признаване на контролните щемпели върху преносими огнестрелни оръжия" подписано на 1 юли 1969 г. от България. Категорично няма как да съществуват две цеви с еднакви номера.
Могат някак си . В казармата на стрелби мъкнехме по четири ПК заедно с втората цев понеже отработвахме и смяна на прегряла цев после по номерата ги събирахме коя от къде е . И на двете цеви номерата бяха еднакви .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Армейско оръжие и гражданско оръжие не са еднозначни термини.КОС се грижи само за оръжието в гражданите. /не се хващайте веднага за термина/
Армията си има свои правила за отчетност на оръжията,но според това което съм видял са доста по либерални.И нормално.При натоварена подготовка ,цевите не живеят дълго.Но в интерес на истината не съм се интересувал за серийните номера.
Снощи се видях с един съсед полицай и същия ми спомена за подобен проблем с аркуса на негов колега.При стрелба с арсеналски патрони направил кабум миналата година ,като след това като го бракували разбрали от косаджиите ,че тези пищови са явно податливи на подобни дефекти и не веднъж са пръскали гилзи в патронника.
Снощи се видях с един съсед полицай и същия ми спомена за подобен проблем с аркуса на негов колега.При стрелба с арсеналски патрони направил кабум миналата година ,като след това като го бракували разбрали от косаджиите ,че тези пищови са явно податливи на подобни дефекти и не веднъж са пръскали гилзи в патронника.
Кекава работа!
Как така "не веднъж" ще спука гилза???
Ако патронника и гилзата са "по размер" няма начин.
Стрелял съм всякакви патрони на всякакви пистолети.
Пукало ми е гилза на ръждясали "партизански" патрони.
Раздувало ми е гилзи /и заклинвали/ на ръждясали и накопани патронници.
Но нов пищов от магазина и нови патрони...има нещо по стандарта.
По принцип оръжията са двойно и тройно подсигурени...вземеш ли да му търсиш "подходящи" патрони...трябва да може да стреля всичко без проблем.
сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Не съм си вкъщи.В неделя като се прибера ще снимам какви патрони изстрелях с аркуса преди месец.Според мен са от ВСВ. Ма ги изяде всичките,хм без един два.Аз тоя аркус съм го експлоатирал доста злобно,но пък е държелив.В тази връзка да отговоря и на колегата-не не ми остава време да се занимая с него.Но пък външният му вид ,не му променя стрелковите характеристики.За жалост ,сега и стрелям рядко.
Коментар