Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пистолет Аркус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пистолет Аркус

Проблема е по скоро нормативен . Пистолета е български и едва ли е проблем да се купи цев на приемлива цена от завода производител . Още като видях гилзата ме загриза едно съмнение ама ме беше страх да го изрека .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да де, ама перипетиите са като за ново оръжие.
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
        Да де, ама перипетиите са като за ново оръжие.
        Мислиш ли? Според мен един протокол за ремонт би свършил работа. След това нова прострелка и така... подчертавам че не знам каква е процедурата в случай на смяна на част със сериен номер.
        Друго- моя е с +р маркиран патронник, как е при Карийна? Едва ли толкова лесно се раздува патронник.
        42

Коментар

Ако е раздут патронник - отиваш в КОС да питаш каква е процедурата за замяна на цевта-вероятно с протокола от ремонта ще трябва нова прострелка.
          Известно време пищака няма да ти е подръка и после пак ще си дойде всичко на мястото.

Коментар

Поскоро може би се появил някакъв дефект, както при нас се казва " задранное зеркало патронника", нека знаещ да го преведе на български?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              Поскоро може би се появил някакъв дефект, както при нас се казва " задранное зеркало патронника", нека знаещ да го преведе на български?
              според теб, ако е това, би ли могло да мине само с полиране?
              42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                Щом засича на всеки след 20-тия няма да мине с полиране.
                Ако не го прави като е студен вероятно наистина се е пораздул.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  Не е нужно да се превежда и така се разбира, че е надрана полировката на патронника. Това е вероятна причина, но трябва да е ясно видима, а колегата каза, че внимателния оглед нищо не е констатирал.
                  Разпространена неизправност при "трофейни" оръжия с ръждясали патронници
                  Впрочем на някои модели пистолети се прави фабричен "рисунък" отвътре на патронника с цел забавяне на отварянето на цевта.
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Най-вероятно ще започне да пука гилзите.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Мислиш ли? Според мен един протокол за ремонт би свършил работа. След това нова прострелка и така...
                      Ако трябва да съм съвсем искрен - зависи от настроението на КОС-aджията... Задължително ще трябва да се опише новата с цев, с новият номер в разрешителното. Евентуално може да е на същата бланка като втора цев. А може би ще трябва да се смени цялото разрешително. След това прострелка - това поне е сигурно!
                      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

Коментар

Ако го занесе в завода могат да му надпишат цевта със същия номер та поне писането на няколко номера в разрешителното да избегне .

Коментар

Предполагам от опит го казваш но ми се струва малко странно да има две цеви с еднакви номера. Дори да приберат едната за да се набие същия номер на новата, следва да има изградена връзка между КОС-а и завода за подаване на информация за тази промяна. Иначе нещата остават само на съвестта на собственика да си даде оръжието за повторна прострелка. Според мен ако се стигне до смяна на цевта, направо една нова с протокол за брак на старата и след това в КОС. Но както каза Павлин, превантивно трябва да се питат сините човечета как ги виждат те нещата, че логиката е нещо не дотолкова познато в техните среди.
                          42

Коментар

Ще го занеса на майстор и ще видим какво е. Дано не е цевта, защото разправията ще е голяма...Покрай тези проблеми си обогатих познанията за оръжията по принцип, което ме успокоява, че всяко зло е за добро в крайна сметка!
                            Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
                            Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Предполагам от опит го казваш но ми се струва малко странно да има две цеви с еднакви номера. Дори да приберат едната за да се набие същия номер на новата, следва да има изградена връзка между КОС-а и завода за подаване на информация за тази промяна. Иначе нещата остават само на съвестта на собственика да си даде оръжието за повторна прострелка. Според мен ако се стигне до смяна на цевта, направо една нова с протокол за брак на старата и след това в КОС. Но както каза Павлин, превантивно трябва да се питат сините човечета как ги виждат те нещата, че логиката е нещо не дотолкова познато в техните среди.
                              Когато ремонта се прави от лицензиран оръжейник в случая завода не е проблем да му издадат един протокол за извършените ремонтни дейности с който да отиде в КОС . Колегата да звънне един телефон в завода и да ги пита едва ли е първия на който по някаква причина му се налага да сменя цев .

Коментар

Няма да стане. Има едно нещо наречено "Конвенция за взаимно признаване на контролните щемпели върху преносими огнестрелни оръжия" подписано на 1 юли 1969 г. от България. Категорично няма как да съществуват две цеви с еднакви номера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X