Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За "снайперистите" във форума!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За "снайперистите" във форума!

Пропада 10 метра,на 800 метра с оптика 3 от 5 прави ония на видеото,без оптика не вратата на Мерцедеса ми цяла ГАЗка ще трябва за мишена.И някой да подсказва колко да вдигаш.

Вьпреки това ми е интересно и на мен.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Vardarov, най-накрая някой да излезне от "матрицата" и да дойде в реалния свят!

Убеден съм, че преди 800 метра си започнал поне от 400.. Каква разсейка направи там ?

"Лош" стрелец обикновенно е този, който наистина е стрелял, така че дай да си говорим, като калпави стрелци!

Въобще, всички конкретни резултати ще са интересни... Дай жива информация, че ми писна от препратки в сайтове!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Офертата важи ,въпреки всичко.Мерцедеса е Ц-220,и не трябва да залагате нищо,само да напишете после във форума ,реално нещата.Целта ще е на 800м и ще се стреля без оптика,с Манлихер,а не с ПКК,с трасаци.Това е последното което ще напиша ,телефона ми е 0898762122-Румен.
        Аз нещо не мога да разбера какво искаш да кажеш - каква ти е тезата?!?!
        Конкретно предлагаш да стреляме някъде с Манлихер - това ясно. Като оставим настрана, че открай-докрай това е в противоречие с ред закони (но доколкото става ясно, ти си някакъв във МВР, т. е. може да се разчита на "имунитет" към законите) - какво трябва да се изясни след такова мероприятие. Колко мога да стрелям аз, или колко можеш да стреляш ти, или колко може да стреля той, или...
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Davc, не си прав!

Говорим си ей така, без никакви сериозни хващания за гушата... Vardarov и без това направи според мен прекалено силен ход с личната информация, но той си знае...

Не мога да повярвам, че би могло на такава дистанция да се произведе ЕДИН точен изстрел!

Точно затова цитира трасаците, защото след като видиш къде е забил първият, ще наместиш с малко усет без проблем другите!

Затова тези стрелби се правят, като мишените се слагат на било на хълм, за да не се виждат предишните попадения!

Но с един изстрел - и да го видя, няма да го повярвам!

А при снайперова стрелба при тази дистанция, при полет около секунда се очаква вече да си се вдигнал и да се изнасяш, преди куршума да е достигнал целта!

Тук сме за кеф и лаф, всеки си има виждане и е добре да си правим приказката кротко, като в кварталното кафене, че иначе ще трябва като в текила-бар, да фиксират столовете за земята!

Поздрави на всички маниаци и ултраманиаци!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Davc, не си прав!

Говорим си ей така, без никакви сериозни хващания за гушата... Vardarov и без това направи според мен прекалено силен ход с личната информация, но той си знае...

Не мога да повярвам, че би могло на такава дистанция да се произведе ЕДИН точен изстрел!

Точно затова цитира трасаците, защото след като видиш къде е забил първият, ще наместиш с малко усет без проблем другите!

Затова тези стрелби се правят, като мишените се слагат на било на хълм, за да не се виждат предишните попадения!

Но с един изстрел - и да го видя, няма да го повярвам!

А при снайперова стрелба при тази дистанция, при полет около секунда се очаква вече да си се вдигнал и да се изнасяш, преди куршума да е достигнал целта!

Тук сме за кеф и лаф, всеки си има виждане и е добре да си правим приказката кротко, като в кварталното кафене, че иначе ще трябва като в текила-бар, да фиксират столовете за земята!

Поздрави на всички маниаци и ултраманиаци!

Ми може и да не съм прав разбира се. Само че, по кой въпрос не съм прав?!
            Изобщо не искам да кажа нищо за ходовете на r vardarov. Но за какво говорим?:
            - Да, единият точен изстрел не е възможен и за "трасаците" си прав.
            Само че за снайперска стрелба ли говорим, или не - т. е. имаме ли оптика, или не.
            Защото той говори за без оптика; Ти говориш за снайперска стрелба; В темата имаше нишка, според която в определен момент, в армията са били стандартни мишени с размер 2Х2 м за стрелба на 800м - та възможно ли е това; Някой N-ти, говори за снайперска стрелба с Драгунов и съответно, въпросната пушка като снайперска; Аз лично не искам да споря с никой - просто вметнах, че Манлихер М-95 е много сериозно оръжие и впоследствие се появи тънка нишка на съпоставка между нея (М-95) и пушката, която е на въоръжение в БА като снайперска...

А кроткият лаф тук, по активен сторонник от мен няма.

Коментар

Офертата важи ,въпреки всичко.Мерцедеса е Ц-220,и не трябва да залагате нищо,само да напишете после във форума ,реално нещата.Целта ще е на 800м и ще се стреля без оптика,с Манлихер,а не с ПКК,с трасаци.Това е последното което ще напиша ,телефона ми е 0898762122-Румен.
              Здр. Румен, имам тази молба: не ти ща колата (със здраве и кеф да си я караш), но прати ми "лс" къде предлагаш да мога да стрелям с Манлихер 10 пъти на 800 м по мишена под 2х2 м. Аз питах тук-там, а ма не се навиха, че имало гаф... Моите "професионални изкривявания" по дивеч са до 350 м.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Както,бях обещал ,вчера пробвах ме 800м с Манлихер,без оптика.За мен темата е затворена,това са фантасмагории на търкалета.може да ги твърди човек който много е чел и малко е стрелял.Даже и с оптика не се получава,по мишена. с височина 1,5х 1м.Не ме убеждавайте колко лош стрелец съм,който мисли че може да го направи,осигурявам ,пушка мишена и награда,личната ми кола "Мерцедес" около 10г.
                Най-после един сериозен на дело, а не само на думи. Поздравления колега !
                Добре е , че имаш достъп до такива реликви. Това си е направо кеф и гордост!
                И самото упражнение изисква смелост, и споделянето на резултата изисква достоинство и самочувствие.Имаш всичко изброено.
                Само поздравления !
                Сега за стрелбата. И аз не съм снайперист . Само стрелец спортен. Като си говорим за стрелба без оптика може би не е ясно. С мушка и мерник няма как да имаш точна стрелба на далечна дистанция. Има как, но това е друга работа .
                Когато говоря без оптика аз разбирам спортен мерник (диоптричен, диоптичен .... както е правилно да се казва). И то с кръгла мушка. Това е точност без оптика.
                Ако някой колега от форума има възможност да осигури такива мерни прибори нека се обади. Те се поставят(монтират) стандартно . Както оптиката.
                Ако манлихерата прави някаква група от статив на 500-800 м- значи такъв изстрел е възможен.
                Ако от статив не може да се направи група - няма смисъл да се пробва който и да е снайперист (само късметлия....) Това мисля аз.
                Така и така ни подаваш информация САМО ти за сега - пробвай от статив на някаква дистанция. Примерно на 500 м каква ще е групата от 5 изстрела.(прави прекъсване м/у изстрелите по около минута). Това ще даде някаква по-ясна представа за манлихерата.( а не за стрелеца).
                Колеги - не се панирайте за законовите неща. Има военни стрелбища и там има нужните дистанции и безопасност. Да не вкарваме излишна интрига в упражнението.
                Успех, колега Вардаров !
                Чакаме резултата. Иначе и аз съм мераклия да ме удари отката на манлихерата. Или поне зрител. Ще ти се обадя. Благодаря !
                Последно редактирано от bgbul; 15-08-10, 02:21.

Коментар

kOLEGA,PU6KATA E NALI4NA I AKO IMA6 MERAK WINAGI MOGE DA SE PROBA6 .iZWINAWAJ ZA LATINICATA,TOIA KOMP.NEMA BG.BUKWI.OBADI SE PO TEL .DA SE RAZBERE ME ILI NAPI6I TWOA AZ 6E ZWANA.

Коментар

Ако трябва да сме откровенни, Майнлихер-ата аз я намесих в темата. Просто дадох пример, че и едно не толкова високотехнологично оръжие, може да убива на рекордните дистанции коментирани в началото на темата... После започнаха сравненията с Драгунов, кой какво можел и т.н. Благородно завиждам на колегата, който притежава тази великолепна антика, но и да му изстрелям наличния запас от патрони, на дали ще направя група на дистанция над 150 метра, като разбирам "групата" като 5 от 5 да са просто в мишената - без претенции да са в 5, 10, 20, 30, 50 и прочее сантиметри... На всеки следващи 50 метра, попаденията ми ще са с едно по-малко (средно) - това мога да твърдя за себе си със сигурност и понеже не виждам в твърдението си нещо извънредно, смятам да спестя патроните на колегата... 800 м. са си пределна дистанция дори и с оптика за всички масово разпространени у нас карабини и на такъв изстрел са способни много малко хора (иначе да сме завзели Турция и Гърция на времето, като стой та гледай...)! Лично аз не виждам смисъл от упражнения, които не са заложени конструктивно в едно оръжие, защото дори и да имаме успешен изстрел на такава дистанция от статистическа гледна точка (при провеждаане на серия от изстрели) това ще си е чист късмет... Мен на времето ме учеха на следното! Ако хипотетичната тръба през която трябва да премине проектила от излизането си от цевта до поразяването на целта, има сечение равно по площ на площа на целта - попадението е 100 процентово (стига да не си идиот или да страдаш от тежка форма на "Паркинсон")... Всичко останало навлиза в сферата на вероятностите и е работа на артилерията и авиацията (във време на война)...

Коментар

Мале,малееее, нямам друга работа та взех че базикнах колегата от 169 пост с"Манлихерката"то гледай каква тема се "закопа" че и още по-дълбоко се рови.Мерцедеса на "Вардарчето"бил в опасност ама според мен няма сташно, още ще си му плаща данъка!Абе колеги хайде да не ги "дрънкаме" тия дърти "чучури" ами кажете имаше ли слука, подпалихте ли на някой пътпъдък опашката?То пък сега модераторите ще вземат да питат що пиша за лов тука ама карай!!!
                      Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Да питам за мнение...

За мен добри показатели за далечна прицелна стрелба може да има единственно оръжие с масивна цев!

Дори си мисля, че трябва да има някаква пропорция междумасата на куршума, масата на цевта и времето през което я напуска...

Т.е. докато напусне цевта, тя трябва да абсорбира енергия и да осигури чрез инертната си маса практически пълна неподвижност!

По тази логика, ако на картечница ПК се монтира оптика и се произведе един изстрел с дъртия 7,62/54 би трябвало да се получи много добро попадение!

Прави ми впечатление, че всички натовски далекобойни пушки имат бая масивни цеви.

Коментар

Масивната цев може само да спомогне успешната стрелба, още по-добре би било, ако оръжието не е автоматично.
                          А 7,62Х54 изобщо не е по-дърт от голямата част от използваните днес патрони, същественото е, че си се произвежда и до днес.

Коментар

"Дърт" патрон е перфектният патрон!

Както и дъртият "9Х19" на Пара...

Баланса на боеприпаса 7,62 х 54 R е практически почти съвършен, а ти ме подсещаш за първото изречение на полковника, който ни преподаваше "стрелково оръжие" -

"Първо се създава патрон и после по него се правят оръжия!"

Какъвто е случаят и с Калашника...

В смисъл, че всичко активно в един изстрел е в месинговата "бутилчица"!

Всичко останало е железа и инфраструктура, предназначена единственно да даде правилната посака!
                            Последно редактирано от Volk; 15-08-10, 16:56.

Коментар

Нещо го докарахме до "А"-то и "Б"-то. Но май има смисъл...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Нещо го докарахме до "А"-то и "Б"-то. Но май има смисъл...
                                Има, защото с ръчно снарядени патрони се получавали страхотни резултати.. Поне така дочух...

И не мога да разбера откъде идва проблема на фабричните, след като са прецизно контролирани в целият процес на производство?!

Дали пък ръчните просто не ги подсилват извън някакви стандарти?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X