Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За "снайперистите" във форума!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За "снайперистите" във форума!

Стига с това спорене - говорим си.
    Все пак, от 800м, нормално се вижда обект с р-р 2Х2м, защо не, след прицелване, попаденията да са в някакава централна негова област с р-р 40Х40см.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Служа в системата на МВР вече 23г,до преди 3-4г работата ми беше свързана да се опитвам да стрелям все по-добре с така оплюваната карабина СВД,за това смело мога да твърдя че наистина само си говорим.Попадения на 800м без оптика са АБСОЛЮТНА СЛУЧАЙНОСТ.В БЪлгария не са толкова много хората които могат да произведат добър изстрел на 800м с оптика камо ли с Манлихер,без специални мерници.А ако говори ме за образеца с О-патрон не знам дали е възможно и с добра оптика.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        ...Попадения на 800м без оптика са АБСОЛЮТНА СЛУЧАЙНОСТ...
        Ти явно говориш въз основа на опита си със СВД - абсолютно прав си!!! Бих допълнил, че с въпросната пушка и с оптика такива попадения биха били някаква случайност па макар и не "АБСОЛЮТНА".

"О" патрона, в Българската Армия е бил свален от въоръжение след Първата Св. Война

Коментар

За да не си говори ме само предположения,смятам през тази седмица да опитам стрелба с Манлихерата на 800м.Аз не съм изключителен стрелец,но не съм и много лош,за това мисля че попаденията ще бъдат средностатистически(ако въобще ги има).Колкото до СВД,там положението е като при колите,всеки хвали това което кара и не харесва останалите.Искам да кажа ,че съм стрелял много пъти с Манлихер ,но на по-малки дистанции ,но заради големия откат,не съм останал очарован,с някакви изключителни групи,макар и на много по-малки дистанции.

Коментар

Колеги! Да не забравяме, че въпреки безпорните качества на Майнлихер-ата (като отчетем коя година е разработена) това е оръжие по-скоро за залпов огън по настъпващите гъсти редици на противниковата пехота, а не за прецизна стрелба на пределни дистанции... Според мен огромната кинетична (пробивна) енергия на куршума е търсена от конструкторите и - не толкова за поразяването на далечни единични цели, от колкото за поразяването на няколко цели разположени една зад друга, а затова не се изисква особенна прецизност на оръжието. Моя скромен опит (около 100 изстрела на дистанции от 100 до 600 м.) го доказва. Групирането (попадения в 30 см.) на дистанции над 300 м. е доста трудно и поне при мен е било по-скоро случайност или късмет... СВД е класи над немската антика във всички отношения и сравнението помежду им е безпредметно!

Коментар

Манлихер е австрийска, но има и немска "антика" де, която също е класи над СВД!
              А като говориш за годината на разработване - отчиташ ли, че това което е на въоръжение в момента в БА (като снайперска пушка) е разработено четири години преди Манлихер (въпросният). Тези четири години всъщност нямат значение на фона на миналите след това повече от сто, но понеже се повдига въпросът... Общо взето, по онова време магазинните пушки достигат конструктивна и идеологическа завършеност - оттогава "еволюцията" им е в посока технологичност, нови материали и др. под.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                ... Моя скромен опит (около 100 изстрела на дистанции от 100 до 600 м.) го доказва. Групирането (попадения в 30 см.) на дистанции над 300 м. е доста трудно и поне при мен е било по-скоро случайност или късмет...

А коя година производство бяха патроните... А оръжието И дали не е била някоя "партизанска", бивала носена след това от някой полски пазач!?

Коментар

Както,бях обещал ,вчера пробвах ме 800м с Манлихер,без оптика.За мен темата е затворена,това са фантасмагории на търкалета.може да ги твърди човек който много е чел и малко е стрелял.Даже и с оптика не се получава,по мишена. с височина 1,5х 1м.Не ме убеждавайте колко лош стрелец съм,който мисли че може да го направи,осигурявам ,пушка мишена и награда,личната ми кола "Мерцедес" около 10г.

Коментар

Какьв е Мерцедеса?

Аз на 800 метра мишена 1.5 на 1 не я виждам добре,а уж имам 20/20 на очните прегледи.Мога да се пробвам за един Мерцедес обаче еле ако не трябва да залагам нищо аз.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Както,бях обещал ,вчера пробвах ме 800м с Манлихер,без оптика.За мен темата е затворена,това са фантасмагории на търкалета.може да ги твърди човек който много е чел и малко е стрелял.Даже и с оптика не се получава,по мишена. с височина 1,5х 1м.Не ме убеждавайте колко лош стрелец съм,който мисли че може да го направи,осигурявам ,пушка мишена и награда,личната ми кола "Мерцедес" около 10г.

Ми, освен да те попитам и теб същото:

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      А коя година производство бяха патроните... А оръжието И дали не е била някоя "партизанска", бивала носена след това от някой полски пазач!?

Коментар

Браво приятел, нарочно извесно време си мълчах във форума че да видя до къде ще стигнат.Рискувайки да обидя някого/а този форум не е направен да се обиждаме/ вижда се много много теория и малко птактика.
                        Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Именно, колега...!!! А специално заради колегата дето пита от коя година са патроните, от сега нататък хвана ли да гърмя с нещо, ще изисквам номера на партидата на мунициите, копие от протокола на ОТК и т.н... На колко от вас в армията са казвали кога е направена пушкалото му и патроните за него..?!! Поне при нас ни ги връчваха без никакви обяснения. Лягаш на полосата и стреляш... Патрона на Майнлихерата, е колкото мощен, толкова и небалансиран (според стандартите за прецизна стрелба) и въобще ако дългоцевното магазинно оръжие е достигнало своята конструктивна и идеологична завършеност още в началото на миналия век, не виждам защо оръжейните концерни харчат дестки милиони долари за нови разработки и подобрения..?!! Заводските ТТ данни и теоритичната балистика са едно, да хванеш пушката и да треснеш мишената от 500 м. дистанция и нагоре - съвсем друго... Честно казано, не съм предполагал, че в България има толкова много снайперисти на глава от населението, въпреки военното ми образование...?!! Жална му майка на този който тръгне да воюва с нас..
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 12-08-10, 11:06.

Коментар

малко стрелба на 1000 ярда със старо оръжие пише си с какви патрони е стреляно........ имаше някъде и за Манлихер, но не го намерих сега

Russian Mosin-Nagant

Mauser K98

Коментар

[QUOTE=r_vardarov;1246562]

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                              Именно, колега...!!! А специално заради колегата дето пита от коя година са патроните, от сега нататък хвана ли да гърмя с нещо, ще изисквам номера на партидата на мунициите, копие от протокола на ОТК и т.н... На колко от вас в армията са казвали кога е направена пушкалото му и патроните за него..?!! Поне при нас ни ги връчваха без никакви обяснения. Лягаш на полосата и стреляш... Патрона на Майнлихерата, е колкото мощен, толкова и небалансиран (според стандартите за прецизна стрелба) и въобще ако дългоцевното магазинно оръжие е достигнало своята конструктивна и идеологична завършеност още в началото на миналия век, не виждам защо оръжейните концерни харчат дестки милиони долари за нови разработки и подобрения..?!! Заводските ТТ данни и теоритичната балистика са едно, да хванеш пушката и да треснеш мишената от 500 м. дистанция и нагоре - съвсем друго... Честно казано, не съм предполагал, че в България има толкова много снайперисти на глава от населението, въпреки военното ми образование...?!! Жална му майка на този който тръгне да воюва с нас..
                              Специално като става въпрос за патрони за Манлихер няма нужда да търсиш протоколи и номера на партиди - последното производство е от 1947год. Най-масово са разпространени патрони от края на 30-те и самото начало на 40-те (просто тогава са се произвеждали най-големите количества).
                              Та значи, да кажа, - `щото вие явно няма да пожелаете: Стреляте с най-малко 63-годишни патрони, а най-вероятно със 70-ина годишни. Всичко друго нека е настрана - те гърмят...
                              Е, намират се патрони на такава възраст и за оръжието, което е снайпера на БА в момента (те същите са и за СВД) - Може да продължите с експериментите...

П. П. И колега, аз лично, никога не съм казал да съм снайперист. Ако трябват подробности, то и от лов отдавна не се интересувам. Но не съм стрелял малко де, ако и наистина доста да съм чел.

Коментар

Офертата важи ,въпреки всичко.Мерцедеса е Ц-220,и не трябва да залагате нищо,само да напишете после във форума ,реално нещата.Целта ще е на 800м и ще се стреля без оптика,с Манлихер,а не с ПКК,с трасаци.Това е последното което ще напиша ,телефона ми е 0898762122-Румен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X