Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За "снайперистите" във форума!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За "снайперистите" във форума!

Това Тайфун - наистина какво е! В смисъл: Калибър, производство и т.н.?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Днес бях в РАЯ. Стрелях с Тоз 8, Биатлон 6, Аншуц нам къв си, Тоз незнаен модел с 30 мм цев, Тайфун-каквото и да е това, стисках СВТ..........Ау. Повечето бяха с алуминиеви или полимерни покрития на цевите, което също гаси вибрацийте. И не ми ги хвали тия диотричните, щото не стават посмъртно за що годе бърз изстрел и на всичкото отгоре е важен цвета на мишената. По гръдна черна мишена просто не става. Мушката е неразличима. Пробвах със сива-по добре, ама пак гадно. Накрая рисувах точки със химикала и горе долу се получи. В заключение-за спортни цели при идеални условия става. За друго не.
      Ами то не е ли произведено за това..?! За спортини цели при идеални условия...?!

Коментар

Днес бях в РАЯ. Стрелях с Тоз 8, Биатлон 6, Аншуц нам къв си, Тоз незнаен модел с 30 мм цев, Тайфун-каквото и да е това, стисках СВТ..........Ау. Повечето бяха с алуминиеви или полимерни покрития на цевите, което също гаси вибрацийте. И не ми ги хвали тия диотричните, щото не стават посмъртно за що годе бърз изстрел и на всичкото отгоре е важен цвета на мишената. По гръдна черна мишена просто не става. Мушката е неразличима. Пробвах със сива-по добре, ама пак гадно. Накрая рисувах точки със химикала и горе долу се получи. В заключение-за спортни цели при идеални условия става. За друго не.
        Нека пак да обясня. Има мерници(мерни прибори) с кръгла мушка. Това значи- гледаш през един отвор близкия до окото(около мм голям) и погледа минава през втори отвор (кръглата мушка на върха на цевта). Този на върха на цевта е голям колкото поискаш - спрямо целта и дистанцията.
        Съчетанието на прицелването през двата отвора дава видимост само върху мишената. Друго не виждаш. Ако си майстор и си настроиш отворите - на 500 м ще виждаш това което ще улучваш . Само него ще фиксиращ през двата отвора. Това е равносилно на кръстчето на оптиката, или точката или празното поле между линиите на оптиката.
        Ти си стрелял с вертикална мушка. Черна и за това ти се слива с целта. При кръглата мушка се образува един бял ореол около целта и в центъра на този бял кръг виждаш целта (какъвто и цвят да е тази цел.
        Аншуца не беше ли с кръгла мушка ? Не мога да поварвам, че някой ще сложи колче на аншуц. Колчето (вертикална мушка ) е само за новаците.
        Видя ли пушкаджия (спортист състезаващ се прецизна стрелба с пушка) с вертикална мушка - още се обучава . Не очаквай чудеса от него. Той е още по стълбицата към върха на стрелбата.
        А... болна тема. Райски мигове. Стига толкова. Завиждам ти за емоциите .....поздравления !

Коментар

Айде сега един съвет! Предлагат ми JZ-555 308Win с две сносни оптики за 1500 лева. Добра ли е цената...?! За оръжието знам, че е повече от добро - прогвал съм гоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:images.jpg
Прегледи:1
Размер:3.8 КБ
ID:5201005
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 16-08-10, 21:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
            Ами то не е ли произведено за това..?! За спортини цели при идеални условия...?!
            Да де. А с колче беше само 1 от Би 6. Въпроса е, че на черна мишена не става.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Дайте акъл за цената... Става дума за законна покупка, така, че говорете си спокойно! Гледах в нета и не можах да се ориентирам в обстановката...

Коментар

Айде сега един съвет! Предлагат ми JZ-555 308Win с две сносни оптики за 1500 лева. Добра ли е цената...?! За оръжието знам, че е повече от добро - прогвал съм го[ATTACH=CONFIG]237879[/ATTACH]
                Дайте акъл за цената... Става дума за законна покупка, така, че говорете си спокойно! Гледах в нета и не можах да се ориентирам в обстановката...
                Искаш да кажеш ЧЗ - нали.
                Ми, че много е добра цената, още повече и с две оптики. Даже ми се струва много добре, ма явно е от кризата. Това по принцип, а с конкретния екземпляр внимаваш и си имаш хубава пушка.
                Последно редактирано от davc; 16-08-10, 21:49.

Коментар

Простреляна е на 100 м. Групира перфектно 3 от 3 в буквално една малко по-голяма дупка, а пластмасовите бутилки с вода - о какъв кеф....!! Казвате цената е добра (чисто нова струва толкова, ама все пак си е с кована цев - оптиките са си бонус)... Ми ще се взима (аз и без това бях решил) щото ми легна на ръката и сърцето... Благодаря за съвета...

Коментар

При положение, че мога да взема това http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://burnfan0.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/svt40_2.jpg&imgrefurl=http://burnfan0.tripod.com/id23.html&usg=__Ek-O_H8DYB6AI5gcT_ZvaPqmXv4=&h=801&w=1207&sz=188&hl=bg&start=0&tbnid=dNsBfgTGewMLYM:&tbnh=134&tbnw=208&prev=/images%3Fq%3DSVT%26um%3D1%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:bgfficial%26biw%3D1016%26bih%3D566%26tbs%3Disch:10%2C228&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=321&ei=npBpTIvVA4KUjAetpqTUBA&oei=npBpTIvVA4KUjAetpqTUBA&esq=1&page=1&n dsp=12&ved=1t:429,r:9,s:0&tx=119&ty=75&biw=1016&bih=566 за 1000 лв., как да ти кажа да вземеш онова. Може и да струва 1500, ама нашите търговци купуват възможно най-евтиното оръжие ( да се чете с лошо качество) и не се знае на практика какво купуваш. От друга страна 308 е най добре балансирания патрон. Сега видях че си я пробвал и си доволен. Няма какво да мислиш. Скачай в тигана.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

При положение, че мога да взема това http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://burnfan0.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/svt40_2.jpg&imgrefurl=http://burnfan0.tripod.com/id23.html&usg=__Ek-O_H8DYB6AI5gcT_ZvaPqmXv4=&h=801&w=1207&sz=188&hl=bg&start=0&tbnid=dNsBfgTGewMLYM:&tbnh=134&tbnw=208&prev=/images%3Fq%3DSVT%26um%3D1%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:bgfficial%26biw%3D1016%26bih%3D566%26tbs%3Disch:10%2C228&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=321&ei=npBpTIvVA4KUjAetpqTUBA&oei=npBpTIvVA4KUjAetpqTUBA&esq=1&page=1&n dsp=12&ved=1t:429,r:9,s:0&tx=119&ty=75&biw=1016&bih=566 за 1000 лв., как да ти кажа да вземеш онова. Може и да струва 1500, ама нашите търговци купуват възможно най-евтиното оръжие ( да се чете с лошо качество) и не се знае на практика какво купуваш. От друга страна 308 е най добре балансирания патрон. Сега видях че си я пробвал и си доволен. Няма какво да мислиш. Скачай в тигана.
                      Хахахаха..!!! Намери ми един такъв "Токарев" и го вземам веднага без оглед на цената.... Иначе Збрьовката е оригинално производство - за американския пазар. На около 1000 изстрела е и я вземам от приятел... Перфектна е във всяко отношение.. Има и интересни колекционерски неща ама не са за форума...

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                        Не искам да споря безмислено разбирам за какво говориш, но ще те помоля да дадеш определение за полу автомотичен процес и аз веднага се съгласявам с теб.
                        Не помня къде съм чел една класификация на оръжията и те се деляха според тази класификация на оръжия с ръчно презареждане и на оръжия с автоматично презареждане и след това на оръжия позволяващи еденичен истрел и оръжия позволаващи стрелба на редове
                        Фактически правилният термин на Български би бил "Оръжие с автоматично презареждане". Английската терминология не винаги е удобна за директен превод....

Коментар

Хахахаха..!!! Намери ми един такъв "Токарев" и го вземам веднага без оглед на цената.... Иначе Збрьовката е оригинално производство - за американския пазар. На около 1000 изстрела е и я вземам от приятел... Перфектна е във всяко отношение.. Има и интересни колекционерски неща ама не са за форума...
                          Не мисля, че е проблем СВТ-то, преди около година бяха внесени от бившата ГДР не малко бройки. Продават се точно около хилядате лева, но това ЧЗ мисля е по-добрият избор. Като приспаднеш цената на оптиките и ще излезе по-евтино, а си е чешко оръжие.
                          Това горното важи, освен ако нямаш колекционерски наклонности, защото СВТ предлага "2в1" - колекционерска пушка, а в същото време действаща (не обезопасена).

Коментар

Всъщност съм изстрелял със СВТ само 10 патрона (един магазин) - във военното училище... Спомени! Май не се сещам да съм хващал друго дългоцевно нарезно пушкало, което да е толкова шумно (гърми като гаубица), а тогава се радвахме на такива неща... Иначе засича често, много чувствителна към ниски температури и не носи на цапане - абе не е дуракоустойчива... Ама не се бях сещал много отдавна! Стана ми хубаво... ЧЗ-то сравнено с това си е направо... не се сещам - върха на сладоледа! Май не мога да ги сравня и не трябва..

Коментар

Дайте акъл, как се покрива цев с тефлон...

И дали ще издържи на налягането и температурите или ще го издуха на парцали...

В крайна сметка мазането на цевите с нещо си не нарушава закона..

Коментар

Ако имаш предвид модерния бял "тефлон" на ролки, който се ползва вместо остарелите калчища при отстраняване на ВиК проблеми, не виждам никакви законови ограничения да си увиеш не само цевта, но и цялата пушка...Шегичка!П.С. Тефлона няма как да се задържи в каналите на цевта. Може да се ползва единствено като периодично подновяема смазка на цевта или повърхностна обработка на боеприпасите. До колко има ефект е друг въпрос. Срещал съм в нета такива фабрични боеприпаси, но не съм ползвал.
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X