От: БОЛТ СНАЙПЕРЧЕ
Sako TRG-22 — модел за патрон .308 Winchester
Sako TRG-22 — модел за патрон .308 Winchester

Според мен ровим във грешна посока.Не ти е нужна военна пушка,ако пестиме пари.Виж нещо 6.5 - 284.Има по вашенско майстори,дето ще ти сглобят прилична пушка за към 1500 долара.Слага мерник и си ти
Според мен ровим във грешна посока.Не ти е нужна военна пушка,ако пестиме пари.Виж нещо 6.5 - 284.Има по вашенско майстори,дето ще ти сглобят прилична пушка за към 1500 долара.Слага мерник и си ти
Знаеш - целта определя средствата! Поставил си цел - еднометрова американска диня на хиляда метра, независимо дали говорим за кеф, или един ден да си вадиш хляба с тая работа - едно и също е като знание, умение и изисквания към оръжието и окомплектовката му. Просто трябва да си наясно, че кефа който си избрал идва от улучването, а не от стрелбата (иначе спокойно можеш като ти стегне шапката, да отваряш прозореца и да удряш по един ред - сватбарската, стига да си убедителен пред ченгетата после), а това дето си го написал още в първия си пост, се води "майсторски хирургичен изстрел" откъдето и да го погледнеш, ако ще и пушка, и оптика за $15 000 да вземеш! Какво се опитвам да ти кажа..?!! Сравнително доста оръжия са способни на подобен изстрел, в доста обширен ценови диапазон (виж в темата за снайперската стрелба какво съм написал за "пределна дистанция")! Проблема е там, че стрелците способни на подобен изстрел са много малко (независимо от оръжието - всичко над 600 м. заради физиологията и психиката ни, се води "много висока топка"), а това отнесено точно към този вид кеф, който си избрал е "леко" нонсенс, защото (повтарям) кефа идва не от самата стрелба, а от резултатите и ефекта и! Като добавим и това, че половинчати работи не обичаш (щото си ги събираш), рисуваш в един момент да си имаш една много скъпа гьостерица с която да подпираш вратата в къщи (което все пак си е изцяло твоя работа - не съм го забравил). И понеже разговора не е за Шумахер, а за Ферарито - моя съвет е първоначално да забравиш, за пушкала и цеви, издържали армейски тестове и покриващи армейски стандарти - тоест да си купиш Трабант, който ще те закара там където искаш, както и Ферарито! Като стигнеш там, за където си се запътил и видиш, дали ти харесва, можеш да започнеш да мислиш и за това как да стигнеш пак, ама с 300 км/ч - демек за Ферарито. Защо ги пиша тези работи - защото искаш съвети и препоръки за оръжия с разлики помежду, им доловими (не на хартия, а на практика) единствено от хора на които това им е работата (разбирай като изстреляли са по един вагон патрони от вид/марка, във всякакви условия, със всяко едно от коментираните оръжия), а ти сам пишеш, че нито имаш времето, нито нагласата - поне да се опиташ да се научиш (защото друг начин от описания, от мен - няма)! Ако целта на занятието е, да си купиш пушка, докато все още можеш и чиято основна цел е да стои над камината и от време на време да вземаш хлапаците да постреляте в пустинята с нея, трябваше да започнеш темата по съвсем друг начин, защото в момента, независимо дали го осъзнаваш - звучиш безкрайно несериозно (не говоря за намерението да си купиш подобна пушка, а за причините...). Разбери, че между "Пичове, какъв патлак да купя на жената?!" (защото от там започна всичко и то само преди 2-3 месеца) и "Пичове каква пушка и каква оптика да си купя, за да улуча диня на 1000 метра?" няма ама абсолютно нищо общо, нито прехода ти е "плавен" както си мислиш, а просто се вижда колко хал-хабер си нямаш от стрелба и оръжия! Не ми скачай - абсолютно добронамерен съм...
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар