Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Бивш полицай уби криминално проявен мъж в Бургас

Да не музовирствам, но мярката за неотклонение "домашен арест" е добра индикация сама по себе си. Дано му осигурят и охрана пред дома - хич да не е друго, поне от тормоз да го опазят.

Коментар

В цялата тая осрана ситуация е хубаво, че всички ние като гражданско общество единозначно показахме мнението си. Това със сигурност ще е голям плюс за Лисичков в прокуратурата. Дано случая с него приключи максимално бързо, и да погнат тия... селски биячи!

Коментар

Страха от възможноста да попаднат на друг уплашен за здравето и живота си човек вече живее в душите на онези бабаити.Както и спомена как са лежали под дулото на пистолета.Изцяло подкрепям правото на Лисичков да се защити от нападателите дори и с употреба на КНО.
        Тактически правилно е да се отстрани водача на бандата. В съдебната практика никъде не се казва, че е необходимо да се търси по-малко уязвими места по тялото на нападателя, когато го отстрелваш.
        Да прибавим и факта, че съществува фактора уплаха при нападението на четирима въоръжени с ножове над един човек.
        Ако това убийство беше поръчано всичките анаболци щяха да са гушнали букета- на стрелеца явно не му липсва кураж да го стори, както на Глок-а не му липсват патрони за всичките участници в екшъна.Освен това стрелеца е можел бързо да изчезне с Варадеро-то вместо да уведомява полицията и да се предава.
        П.Лисичков е оправдан по аферата с превоза на прекурсорите, така че е невинен.Факта че си съден и оправдан не те прави престъпник.
        Според мен съвсем правомерно е употребил законно притежаваното си оръжие.
        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Нека да видиме и другата страна на монетата :

Петко Лисичков е бил подведен под отговорност за превозване на 24 бидона с 5344 литра хлорацетон (прекурсор за производството на синтетичен наркотик), чиято стойност по цени, пресметнати от съдебната система, тогава е била 3 млн. щатски долара. За подобно престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до 15 години и глоба до 150 000 лева. Личисков е арестуван на 8 август 2003 г. при специализирана полицейска операция край ГКПП-Кулата. Процесът започва пред 2005 година в Благоевградския окръжен съд. 18 месеца по-късно завършва с оправдателна присъда !!!
          Лисичков е в домашен ареста, лично аз ненавиждам мутрите и чакам с нетърпение да ги арестуват и да са с присъди за по 25 години без обжалване , без сделки с прок. НО на никой не му е позволено да отнема живот само защото някой идва да ти набие шамари или удари .

Коментар

Първоначално публикуван от 4selenger Преглед на мнение

Петко Лисичков е бил подведен под отговорност за превозване на 24 бидона с 5344 литра хлорацетон (прекурсор за производството на синтетичен наркотик), чиято стойност по цени, пресметнати от съдебната система, тогава е била 3 млн. щатски долара. За подобно престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до 15 години и глоба до 150 000 лева. Личисков е арестуван на 8 август 2003 г. при специализирана полицейска операция край ГКПП-Кулата. Процесът започва пред 2005 година в Благоевградския окръжен съд. 18 месеца по-късно завършва с оправдателна присъда !!!
            Лисичков е в домашен ареста, лично аз ненавиждам мутрите и чакам с нетърпение да ги арестуват и да са с присъди за по 25 години без обжалване , без сделки с прок. НО на никой не му е позволено да отнема живот само защото някой идва да ти набие шамари или удари .
            Това потвърди ли се или все още е само съвпадение на имената ?

Коментар

Много знаеш ти за какво са отишли при него. Човека е изтърпял доста удари и шамари и е извадил пищова, когато работата е опряла до вадене на ножове.Първо е пробвал да се защити с палка - не се е получило.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                Това потвърди ли се или все още е само съвпадение на имената ?
                Май не е съвпадение, но ми се струва, че миналото няма нищо общо със случая.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Май не е съвпадение, но ми се струва, че миналото няма нищо общо със случая.
                  От кога криминалното минало да няма нищо общо с настоящото колега !!

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                    Много знаеш ти за какво са отишли при него. Човека е изтърпял доста удари и шамари и е извадил пищова, когато работата е опряла до вадене на ножове.Първо е пробвал да се защити с палка - не се е получило.
                    Колега дай да не се заяждаме , аз само казах моето мнение за думата самозащита и при какви условия може да бъде , а ти да не би си бил с тях тогава и си жив свидетел та да потвердиш обратното или какво е било ?
                    От медията се говори за сега само за саморазправа за пресичане коли и псувни и разни такива до преди инцидента, нека да видиме компетентните органи как ще го оправдават още ЕДИН ПЪТ понеже тази случка не е по голяма от предишната му случка дето я споменах .

Коментар

От кога криминалното минало да няма нищо общо с настоящото колега !!
                      Към момента няма никакви индикации да има други причини за стрелбата освен спречкването на улицата. Т.е. не виждам връзката с миналото на стрелеца. Още повече, че простъпката му (ако приемем, че е имал такава) не е свързана със стрелба по хора.

Виж, миналото на също така неосъждания пострадал при стрелбата, съдържа повече от един случай, в който той е предприемал действия като тези, предшествали смъртта му ...

... аз само казах моето мнение за думата самозащита и при какви условия може да бъде ...
                      Дано не ти се налага да усетиш на собствен гръб какво е да си сам срещу четирима и да трябва да взимаш решение какво да правиш за секунди, в състояние на стрес ...
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-09-09, 22:25.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

За мене миналото на този човек продължава да няма значение, с изключение на оня ден. Поради което продължавам еднозначно да го подкрепям.
                        За другите му грехове има кой да го съди, за уменията и достойната му постъпка, му се полага уважение и защита. Ако му направят проблем дори само с връщането на пистолета, за мене това, пак еднозначно, ще е крачка към хаоса, безправието, и в крайна сметка към гражданска война.
                        Безразлично ми е, дали такова мнение ще бъде определено като утриране.

Коментар

...НО на никой не му е позволено да отнема живот само защото някой идва да ти набие шамари или удари .
                          Явно има някаква законодателна новост. Това със шамарите, удрянето и боцкането с ножчета кога са го разрешили?
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

А какво точно е законодателна гаранция, че иска да ми набие само шамари? А ако сърцето ми е слабо, и пукна още от първия, пък от тая случка умре и майка ми?
                            Крайно време е, пълнолетните граждани с претенции за вменяемост, да се научат да си мерят и приказките. И да отговарят за тях. Ако АЗ кажа че ще убия някого, то аз НАИСТИНА ще го убия. Също както когато кажа че ще завинтя тая гайка, или ще сменя тая жица, или каквото там. Естествено, очаквам отношението към мене да бъде същото. В частност - когато ми кажат че ще убият, аз вярвам безпрекословно, и от това произтичат следващите ми действия.
                            В българския, думата "убиец" е морална присъда. За мене този човек НЕ Е убиец. С действията си, той е защитил И моето гражданско достойнство. Просто в личен план. Миналата година за това че го направи в обществен, като спаси Знамето на Моята Родина, дървото яде друг човек, и то даже полицай на служба.
                            Така че очаквам въпросния гражданин да бъде оправдан незабавно, и нарушенията в личните му планове да бъдат компенсирани материално, за сметка на нападателите. Очаквам също така, държавата да започне да разяснява гръмко правилата на неизбежната самоотбрана, също както последствията от неразумното каране на автомобили. А не свенливо да си трае, да заключва всеки посмял да защити живота и достойнството си, и да прехвърля всеки разговор на тая тема на телефон с предплатени импулси.
                            Гражданско общество, или гражданска война. Изберете сами.

Коментар

Оправдан значи невинен.Ако беше осъден за умишлено престъпление нямаше да притежава законен пистолет.Единствено съдът решава кой е виновен и кой не.Всички останали си говорята празни приказки.На никой не му е позволено да те бие .Както на теб и всеки останал му е разрешено да се отбраняваш.При това не си задължен да бягаш ако можеш да избегнеш отбраната чрез бягство, освен в два случая, които няма да цитирам.Всеки сам може да прочете НПК и съдебните практики.
                              А когато нападателите са четирима и с ножове в ръце може доста да се поспори относно намеренията им.
                              Да не забравяме и фактора уплаха пред четирима анаболци въоръжени с ножове.Човека с право е татуирал единия от нападателите и е успял да се въздържи в страха си да не отсреля и останалите.Че тогава щеше да е сериозно клане.
                              И много ми е интересно, как така сме за крути мерки срещу мутрите пък същевремено не одобряваме акт на самоотбрана от нападение на мутри.Повече от ясно е че човека не е имал избор.След като палката не е помогнала какво му е оставало?Да се остави да го пребият или дори да го убият?

Така че ....Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!
                              Бабаитите да си изкарат поука от случая и да не рипат срещу патлаци.
                              Урока им е предаден!!

Правилно е постъпил човека и така трябва- по-твърди мерки срещу подобна измет.Та в душите им да се форми твърдата увереност, че няма да останат безнаказани .....по един или по друг начин.
                              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Гражданско общество, или гражданска война. Изберете сами.
                                КЕФИШ,не се майтапя.

Тия едва ли не девици ги изкараха,невинни и невьорьжени,а той гада му с гад отсрелял единия
                                Аз да питам тука има/няма 30 000 членове на форума - колко от вас / щото аз сьм ПАС / могат да се справят с четирима по 120 кила който ти скачат на бой,ножовете да ги забравим???Или дето вика Стефан гаранция да искам,че само ще ме пляскат и няма да ме убият от бой???

Бях се зарекьл да не пиша в тая тема ма чета и не ми го побира акьла - какво трябва да се случи за да се ползва законно притежавано орьжие и какво е самозащита???Без значение какьв е нападнатия,сьден или не,какво трябва да стане за да мога да стрелям на спокойствие???Да чакам да ме стрелят те ли???
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X