Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Нека темата да си остане за тези от нас, които поне веднъж са яли бой наистина, не по точки!
    А защо си мислиш, че в залата не можеш да ядеш бой или че е много лесно? При някой треньори загрявката е по-тежка от фитнес тренировка на напомпана торба с ла*на. Моят нос е чупен 4 пъти, лежал съм в болница, имплант на зъб ми струва 1200 лева, за куцания и разтегляния пък да не споменавам. Но БИ са спорт (в повечето случай, Айкидо примерно не е БИ, не е и спорт), тренирани в зала, по правила. Така някой хора си правят кефа, укрепват физически и най-вече психически. И защо "истинският" бой е нещо с което едва ли не трябва човек да се гордее? Аз се гордея, че имам малко повече акъл от тези, които искат да се сбият и в повечето случаи съм избягвал сбиване. При възникване на конфликт агресията поражда агресия и печеливша страна няма. Все пак който нож вади от куршум умира. Поздрави.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Стана ми интересно, какво е Айкидо, ако не е ни рак ни риба?

Коментар

Начин на живот. Или кой както иска така да го приема. Няма спаринг и някакъв спортен елемент, за това не е спорт. Има демонстрации, но там липсва всякакво съревнование. Не е БИ понеже няма удари и не е нападателно, основно е защитата , тя е пасивна и тя е в следствие на нападението. С две думи това е. Е нещата са доста по заплетени в действителност.

Коментар

Що не е спорт ми е ясно, обаче липсата на атака не го прави не БИ, като една от дефинициите за БИ, според мен лично е точно Начин на живот... а и дори и да не е така, начин на живот не изключва БИ...

Коментар

Темата е страхотна! Моля не я затваряйте за нищо на света! Аз вече се зарибих яко по БИ.
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
              Темата е страхотна! Моля не я затваряйте за нищо на света! Аз вече се зарибих яко по БИ.
              Добро е! В Китай много масово е плъзнало сутрешно Тай-Дзи, както в туфо рижия котак тук описват сутрешната физзарядка от соца, но с източен привкус. Няма по-добро от раздвижване на енегрията в заспалото тяло сутрин от малко движение, пък ако искаш и йога. Все пак основното не е в трошенето на носове .

Коментар

Точно там е проблема - не знам към какво да се ориентирам..?Дали да бъде японско нещо,или пък китайско?Вътрешен или външен стил..?Абе,общо взето,като лаик в областа ми се въртят много въпроси в главата.Например,маймунският стил кунг фу дали е много труден за изучаване,защото много ме привлича с функционалността си,и дали пияната сабя е вредна за черния дроб..? Дали ще успя да се извися духовно по-бързо ако се науча да свиря на японска флейта и съзерцавам природата,защото живея в близост до парк..? Иначе и йогата е вариянт(гледах един факир как спеше върху дъска с цигански пирони) ама ми се струва,че изисква бая време за усвояване(един гуру в щатите твърдеше че е на 230 години) и дълги и мъчителни диети...
                Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                Най-добрият ром е студеният ром!
                Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Бат Пепо направо съм изумен от въпросите ти, останах без думи, вътрешни стилове, външни стилове...маймунския стил бил функционален...Кунг фу...

Кунг фу майстори в България НЯМА!!! След като комунизма завзема Китай, те сами си избиват една доста голяма част от майсторите, те там сега са кът, пък какво остава за БГ. Дали е функционално няма да коментирам, на ринга не съм видял печеливш Кунг фу любител. Доказали са се в армията бразилското жио жицу и бойното самбо. Но там основната идея е, че си с екипировка (каска, бронежилетка, оръжие) и няма смисъл от удари, понеже са неефективни защото важните точни на противника също са защитени от броня. За това се набляга на граплинг. Английският бокс и кик боксът в комбинация с бразилското жио жицо за страшни...

Коментар

Граплингът е за тепиха. В улична/кръчмарска схватка никакви такива дистанции, щото обстановката е много ножарска. Там принципът е голяма дистанция и никакво търкаляне по земята, щото ритник в главата от "асистент" е най-малкото, което може да ти се случи.

Пък за армейско приложение да не говорим. Там дори и хипотетично да се стигне до "ръкопашен бой" става меле от щикове, приклади, лопатки, каски и всякакви куршуми, че и гранати за разкош. За да стигнеш до граплинг, трябва хем да си достатъчно смотан да си загубил всичките си хладни и огнестрелни оръжия и да не си си набавил чужди, хем да си оживял дотогава, което е малко вероятно.

Коментар

По първата точка: Нали говорим за спорт? Или аз съм в грешка?

По втора точка: Не съм съгласен. Ами в случаите за задържане? А в случай на ВИП охрана, където дистанцията е близка и не можеш да използваш оръжие поради късата дистанция и много цивилни и журналистически камери?

Коментар

Е, ти намеси армията и граплинга. Какво задържане, каква ВИП охрана, какви журналисти?!

Иначе, ако всички говорим за спорт, на общо основание като лека или тежка атлетика - никви грижи и точно това ми е тезата. Всяко такова занимание може само да е от полза. Обаче оставам с впечатлението, че за някой тук това е спорт с идеята за практическо приложение и то баш в ситуации където това е само привидно, но за сметка на това много опасно.

Коментар

Бат Пепо иска ди си прави полезен гъдел, а не да троши каски или да става ВИП охрана бре .

Мисля, че маймуснки стил и пияна сабя за да практикуваш ще трябва да се задоволиш с копиране на златните класики в този филмов жанр . Инак моя съвет е да се разходиш из залите в града и да провериш клубовете, да усетиш кое как ти допада. Аз примерно предпочитам вътрешни стилове, Тай-Дзи и Винг Тчун са моите предпочитани 2 стила, но за някои хора е друго и предпочитат по-твърди и външни. Айкидо харесвам много, но не ми допадат тренировките и доста други аспекти. Като цяло на японско не се кефя за себе си. Филипино Кали виж, ммм кеф. Йогата я споменавам не за друго, но е подходяща за разтягане и помага да си по-гъвкав, а това е доста по-сигурно оръжие от силата . To не става някак само в залата тая работа, трябва си физическа форма ако искаш да си сериозен. Инак може и само красивата част да практикуваш, аз познавам доста тай-дзи фенове и най-вече фенки, които могат добре или що годе да си играят формата, но боен аспект, забрави. Като цяло практическата страна на въпроса е ясна за мен, в град и "нормален" живот. Основен бонус е физически и психически тонус! Също така ако малко или много избереш контактен стил, получаваш една среда, в която по не малко да те понабият, но контролирано и добронамерено, та ако нявга те ступат де не ти е новост. И за мацките е полезно, че повечето се гипсират. Имам 2 познати, нападат ги в парк, по отделно и в различни паркове, но с еднаква реакция. Силен шут в макарите и бегом! А не са тренирали нищо. Та си е въпрос на психика и самообладание това с боя и бързи реакции. А тренирането на БИ изобщо не е задължително да е подчинено на реална бойна ситуациа или превенция, но може да даде редица бонуси. Та така, Бат Пепо, като с колите е, харесай си няколко модела пък вземи да ги покараш и то ще си покаже. И също като с бръсначите, почни с някой по-семпъл и не очаквай да се научиш за 1 бръснене... Иска търпение, спокойствие и ПОСТОЯНСТВО!

Коментар

Е, ти намеси армията и граплинга. Какво задържане, каква ВИП охрана, какви журналисти?!
                            В армията също има задържане и ВИП охрана и журналисти. Дори и в нашата армия. Естествено не в БГ. Има едни господа в скъпи костюми дето обикалят по Ирак и Афганистан да за си вдигнат рейтинга и да си направят снимки. Кой мислиш че ги охранява, НСО ли?

А за избора на БИ е важно телосложението. Не може да си 50 кила и да тренираш сумо..

П.С. Венелинчо и Николайчо кой мислиш ги варди в чужбината?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1581.JPG
Прегледи:1
Размер:186.2 КБ
ID:5452846

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                              Хихи! Темата е забавна, защо? Особено хора като теб я правят абсолютно неадекватна.

Олимпийски дисциплини? Никой не е говорил за такива май. Федерациите и клубовете - те са факт и не ги мерим, а и не мисля, че съм адресирал нещо към теб самия. Говорил съм изключително по темата, а твоите приказки са, извинявам се за откровенността, на човек с пълна неграмотност за БИ. Да не говорим и за това, че не можеш да изпишеш и името на БИ правилно, но това вече е твой личен проблем.

Така че не ти прощавам - не ме апострофирай повече.
                              Та аз пак ще помоля за прошка.
                              Смеха ти поражда у мен тъга.
                              Не знам как се пише правилно "Бойни Изкуства", ами кажи ми.
                              И тъй като и аз самия се смятам за напъпно неграмотен по темата за Бойните изкуства, надявах се поне да получа някаква представа по въпроса.
                              Браво за това, че се придържаш към темата, но разбрал ли си къде е истината. Какво са бойните изкуства, за какво става въпрос.
                              Май, не...
                              Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 09-02-13, 23:08.
                              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Що се дърлите за глупости? Толкова проблеми има човек в днешно време в нашето общество а Вие допълнително се дразните.

Айде за разведряване на обстановката да кажете какво мислите за този "уред"?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14386_312470502192519_1561661693_n.jpg
Прегледи:1
Размер:20.8 КБ
ID:5452847

П.П. Имах един колега на времето, който ми казваше: Митак, в свят с толкова мъка що се занимаваш с оръжия, боища и Афганистан, зарежи тези работи, нарежи си два домата и пий една ракия да ти е мирна главата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X