Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
    Ами в реалното ежедневие шматките ги бият и еб...Ама при мен не минават,един път ме наръгаха 2001 с нож,ама благодарение на господа оцелях.А тва че някои бегат като лисици и им цепят халките като ги хванат е друго - за мен тея не са мъже на честа,както и тези дето си мислят че като се запишат на някое екзотично източно б.изкуство и тренират по 3 часа седмично разни пози без да се изпотят и сбият като хората ще я обръснат в живота.....
    Колега, четеш ли като пишеш, или го караш "щедро на едро"?Последно, един път ли те наръгаха, или 2001 пъти/горещо се надявам да е първото/?

...а тва с винг чуна - не ставай смешен.....
    Моля, не така категорично, пък и малко по - уважително! Ти имаш ли представа от Винг Чун? Темата е достатъчно обобщаваща, нека не започваме пак с меренето...!
    "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
      Явно в реалното ежедневие големите мъже ММА-ци ги ръгат с ножа и понеже са "мъже на честта", разчитат на господа да оцелеят ... к'ви ножове, к'ви 5 лева Хайде моля ти се, не ставай смешен с ММА и мешането му в бойните изкуства . Това си е спорт като леката атлетика ...
      И да - ако носиш пистолет и знаеш кога и как да го използваш, нямаш нужда от ОФП, поне докато не ти свършат патроните. Би било много тъпо да се биеш с някой, ако може да го спреш по друг начин, нали?
      Първо аз не съм МММ-ец(практикувам непрофесионално друг спорт, но имам наблюдение върху тези спортове като цяло , и ако потърсиш и от друго място компетентно мнение ще разбереш предимствата на ММА),второ не желая на никого от тоя форум да го ръгат или бият,трето сравнението с личното оръжие го направих защото ти самия неуместно намеси в темата меч катана и няква тояга,четвърто има разлика между боен спорт и лека атлетика,пето възможността за използването на оръжие според мен и според закона е при неизбежна отбрана и крайна необходимост(ако си мислиш че ще гръмнеш някой младеж за това че те е сритал на публично място - ГРЕШКА и лоши последствия за теб)
      И шесто - предлагам ти да се съобразяваш с добрия тон .

Коментар

Извинявай, ако съм те обидил с нещо - не е било нарочно. Тренирал съм ММА и да - спортът си е спорт. Неговата цел е различна от "оцеляване с минимални щети", което пък е целта на бойните и военни изкуства.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
          Колега, четеш ли като пишеш, или го караш "щедро на едро"?Последно, един път ли те наръгаха, или 2001 пъти/горещо се надявам да е първото/?

Моля, не така категорично, пък и малко по - уважително! Ти имаш ли представа от Винг Чун? Темата е достатъчно обобщаваща, нека не започваме пак с меренето...!
          2001 година на 19 декември - само един път - признавам изразих се неточно .
          Не умаловажавам това китайско бойно изкуство,не ме разбирай погрешно имам двама приятели от Стара Загора , които се занимаваха с това и са показвали доста завидни техники.Както казах аз не съм ММА-ец(занимавам се със самбо и джудо непрофесионално),но имам доста приятели борци,боксьори,кик-боксьори,каратисти,таекундисти и т.н. републикански,европейски шампиони - все доказани спортисти , които са на мнение че ММА е спорта с най-всеобхватно приложение на бойни техники.Не напразно този спорт се развива с най-бързи темпове в света.Всеки е наясно че там няма място за бойци със слаби страни в играта си - за всички е задължително да имат техника,сила,издръжливост,рутина и много умения на земя и в стойка.
          Не ме разбирай погрешно аз не възхвалявам това или онова,нито оплювам друго.Просто казвам , че съвършения и завършен боец е най-близо до ММА.

Коментар

ММА е хубав спорт, но погледнете този клип: http://www.vbox7.com/play:35ad1f90 Боксьорът се справи отлично благодарение на правилното движение. Ако в такава ситуация започнеш бой на земята със сигурност ще бъдеш пребит! Има си тактики за бой срещу няколко души, като главното е те да си пречат взаимно и да не могат да те атакуват едновременно. Това в ММА го няма....
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Пичове - някой съображения от моята си камбанария.
              Имайки НЯКАКЪВ- подчертавам не голям и не малък опит из бойните спортове и изкуства, приложимостта им в кютека е леко ограничена.
              пример- ок- искам да знам как да работа с нож и палка- филипино кали.
              Искам да имам набор от вътрешни техники за малки дистанции- вин чун.
              Искам да имам набор от техники за непосредствен контакт- джудо самбо и не на последно място борба.
              Искам да имам набор от техники за разстояние "един протегнат крак"- киоко шин кай.
              Искам набор от техники срещу огнестрелно оръжие- крав мага (въпреки, че аз лично го наричам бойно изкуство срещу майки с деца).
              Т.е. в момента липсва онова синтезирано бойно изкуство , което в достатъчна степен да съчетава всички тези неща в едно- правейки го оптимално за съвременните условия на боя. Огнестрелното оръжие извадено на пределно ниски дистанции може успешно да Ви бъде навряно в гъза от човек с правилната подготовка по темата. Хладнътъ - да ви бъде забито в сънната артерия - пак от същия.
              Това което обаче липсва е правилно синтезирана , изчистена от философии и енергия "Чи" система даваща правилна база и основа и отговаряща на всички изложени по- горе ситуации без да вкарва обучаемият в сложни форми на медитация.
              С приятели от бойните изкуства от години сме си говорили по темата че трябва да направим един семинар и да видим какво ще излезе, ама все не остава време. От там нататък остава кръчмарския кютек и обръгването в него... от личен опит съм забелязал , че когато без да издаваш агресия "обърнеш" носа на пациента така че да събира дъждовна вода (повечето от вас знаят- става с прост и не елегантен удар от долу на горе с долната част на дланта) - ако ще да е пети дан каратека - спора е приключен.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Погледнете руската "Система".
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  ММА е хубав спорт, но погледнете този клип: http://www.vbox7.com/play:35ad1f90 Боксьорът се справи отлично благодарение на правилното движение. Ако в такава ситуация започнеш бой на земята със сигурност ще бъдеш пребит! Има си тактики за бой срещу няколко души, като главното е те да си пречат взаимно и да не могат да те атакуват едновременно. Това в ММА го няма....
                  В ММА и бойното самбо боят започва в стойка и в даден момент се пренася на земя(не винаги е задължително,просто в един момент работата продължава там),не е като в джиу-джицу и събмишън граплинг.Всеки опитен ММА боец с добър тайминг може да да се справи в подобна ситуация.

Коментар

Всеки с добър тайминг може да го направи.
                    Младежо, пиши като използваш по-разбираеми фрази.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Най-често става следната комбинация от техники...http://www.vbox7.com/play:a4365f01

Коментар

Най-често става следната комбинация от техники...http://www.vbox7.com/play:a4365f01
                        Тоя ги смля тия ,ама късметлий

Коментар

Здравейте. Търся контакт с Петър Петрушев /мейл, телефон/ Интересува ме дали преподава още и къде.

Коментар

Игра, за напреднали.

Коментар

Тея са некфи бунаци, тва се тренира за попивка на ритника... а не да си стягаш краката, ако прибереш ритника изобщо не се усеща, проверено и отработено...

Коментар

Днес малкия взе още една степен в Таекуон-до,всички деца играха супер,дори и най дребните!Още няколко тренировки и излизат в почивка,а ние в къщи с дребния влизаме в обучението по "шивари"!
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X