Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: БОЙНИ ИЗКУСТВА-ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС?

Треньора ми се видя сериозен и яко натренирано момче.Административни конфликти между Федерация и Клубове много не ме вълнуват,важно е детето да тренира след като има желание,дори да не ходи по състезания.Познавам доста бойци които не отстъпват на никакви шампиони,за мен това е важно ,трениране на стила ,като морал,дисциплина и техника!Благодаря за информацията!Успех!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
      За съжаление не си попаднал на правилното място. На стадион Васил Левски тренировките ги води Амалия Колева - световна и европейска шампионка. ЦПК са в конфликт с Българска федерация по таекуон-до ITF. Решението си е ваше.
      Едно време, мисля, Амалия беше в ЦПК, май съм тренирал известно време с нея.През ония години там беше треньор и един страхотен пич - Данчо.Беше много добър в спорта и страхотен педагог, за мен беше пример.После той замина в щатите и май следите му се загубиха.През онези години тренирах и с едно момче - Боби - който тренираше таекуон-до с нас в залата на стадион Раковски и отделно тренираше и джудо на друго място.Сега се изявява в свободните боеве.
      Всеки трети е шести

Коментар

Данчо докато беше в ЦПК всичко беше на 6. Наистина пич.
        Проблемът е, че сега е един Венци, който се има за велик и ... спирам да говоря.
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

И Венци и сестра му Гери ги познавам добре, нямам лоши спомени и впечатления от тях, особено от Гери.В сегашно време Венци го познавам и в друга светлина, която не е свързана със спорта.Ще се въздържа от коментар.А иначе имаше и други пичове, например един Марто, който май замина за Франция.Кажи нещо повече за Данчо, ако знаеш, че ми е интересно, наистина той за мене беше сърцето и душата на отбора и страхотен наставник в спорта.Може да се окаже, че и теб те познавам.

п.п.: Ми той Венци пое нещата, щото май нямаше останал кой друг да ги поеме.
          Всеки трети е шести

Коментар

Може да си приказваме на лични. Все пак тук е тема за бойни изкуства и не е добре да го обръщаме на говорилня.

Основното, което препоръчвам на всеки, който записва детето си да тренира, е да се поинтересува кой е треньора и какво е постигнал. Все пак това е критерий за умения в известен смисъл.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Основното, което препоръчвам на всеки, който записва детето си да тренира, е да се поинтересува кой е треньора и какво е постигнал. Все пак това е критерий за умения в известен смисъл.
              Съгласен, с уговорката, че не винаги от успелия състезател става добър треньор. Аз не харесвам коментирания стил, и не го одобрявам за малко дете, но решението си е в
              Ваше. Успех на младежа!
              "Make love, not war!"

Коментар

Честно казано при децата стила няма значение. При тях първото нещо, на което трябва да се научат е дисциплина и постоянство. После могат да продължат с какъвто стил си искат. Някъде след петгодишна възраст е добре да ги запишем, а до 10 реално се учат на горните две неща. Наистина, това, което е постигнал състезателя не е от голямо значение за уменията му като треньор, но е добра основа. Подходът и работата с деца пък са съвсем други способности.

Затова съм дал таквиа препоръки. Иначе - свобода на избора.
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Може да си приказваме на лични. Все пак тук е тема за бойни изкуства и не е добре да го обръщаме на говорилня.
                  Прав си.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Здравейте колеги,

Спретнали сте си страхотна дискусия тук.Прочетох цялата тема два пъти.
                    Интересувам се от занимания по Винг Чун, но местата където има такива в София ми идват все надалеч.Може би ще можете да ми препоръчате човек или школа която да не е прекалено далеч от ж.к. Хаджи Димитър и тренировките да са след 19:00ч.
                    Само да кажа, че не съм тренирал до сега.Занимавал съм се две години с карате като малък, но това беше доста отдавна..
                    Човек е ~70% вода. Ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Guberkov Преглед на мнение
                      Здравейте колеги,

Спретнали сте си страхотна дискусия тук.Прочетох цялата тема два пъти.
                      Интересувам се от занимания по Винг Чун, но местата където има такива в София ми идват все надалеч.Може би ще можете да ми препоръчате човек или школа която да не е прекалено далеч от ж.к. Хаджи Димитър и тренировките да са след 19:00ч.
                      Само да кажа, че не съм тренирал до сега.Занимавал съм се две години с карате като малък, но това беше доста отдавна..
                      Каквато и школа да намериш поинтересувай се по кое течение работят. Във Уин Чън има две течения, носещи имената на двамата Грандмастери, които са ги обособили- Уон Шун Люн и Люн Тин. Горещо ти препоръчвам течението на Уон Шун Люн. Течението на Люн Тин е създадено да събира пари от учениците
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        Каквато и школа да намериш поинтересувай се по кое течение работят. Във Уин Чън има две течения, носещи имената на двамата Грандмастери, които са ги обособили- Уон Шун Люн и Люн Тин. Горещо ти препоръчвам течението на Уон Шун Люн. Течението на Люн Тин е създадено да събира пари от учениците
                        Това може да го каже само някой, който не е наясно. Школите са със сигурност повече от две и със сигурност едната не е по-добра от другата. Тренирал съм при едните и при другите и при трети... Пълни глупости и пропаганда. Винг Чун-а си е един! Системите са по-добри или по-лоши единствено заради личните симпатии към начина на преподаване. Плювките в която и да е посока са повече от безсмислени.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                          Това може да го каже само някой, който не е наясно. Школите са със сигурност повече от две и със сигурност едната не е по-добра от другата. Тренирал съм при едните и при другите и при трети... Пълни глупости и пропаганда. Винг Чун-а си е един! Системите са по-добри или по-лоши единствено заради личните симпатии към начина на преподаване. Плювките в която и да е посока са повече от безсмислени.
                          Колега, преди да изречеш нещо подобно е добре първо да помислиш
                          Аз съм пристъпил прага на клуб "Багатур" на 4 май 1988г. Тренирал съм с Кирил Апостолов, Данчо Цолов, Добрин Василев, Стефан Кунев, Дориан Александров и т.н. Това беше единствената Уин Чън школа в София та смея да твърдя, че познавам голяма част от днешните инструктори. Тогава работехме по Люн Тин, като самият той направи семинар в София в края на 1990(или началото на 1991г- не помня вече). Участвал съм на първото републиканско първенство по у-шу в Стара загора през септември 1990г.
                          Течението на Уон Шун Люн у нас го вкара Красен от Пловдив(то дойде от Швейцария чрез Филип Баер), като аз за първи път се "докоснах" до него през лятото на 1992г(буквално, защото специално ходихме до Пловдив да тренираме с Красен).
                          Да кажеш, че няма разлика в двата стила за мен означава, че не си вникнал в същността на изкуството или просто нямаш достатъчно практика. Разликата е малка, но много съществена и се състои в различно изпълнение на позициите, въртенето и начина на изпълнение на защитите. Пренасянето на тежестта при въртене на единия крак води до нестабилност на позицията и тромавост в придвижването на практикуващите течението на Люн Тин(между другото самият Люн Тин при спаринг и свободни "Чи Сао" не се движи и върти, както преподава, а както трябва...).
                          Всичко, което съм написал съм готов да демонстрирам практически.

Коментар

Аз преди време се поинтересувах от Винг-Чун, единствено през интернет разбирасе, ама много неудобна ми се видя тази стойка с разпределението на тежеста 30 на 70%.Много се изморява задния крак или пък аз остарявам?

Коментар

Не остаряваш Това е най-малкия и проблем. Лошото е, че е нестабилна,тромава и неестествена.

Коментар

... Разликата е малка, но много съществена и се състои в различно изпълнение на позициите, въртенето и начина на изпълнение на защитите.
                                OK - може и аз да не съм вникнал достатъчно, но изпълнението на позициите, въртенето и защитите се коренят в принципи. Принципите са еднакви. Всяко движение, което противоречи на принципите е грешно. Толкова. Когато вникнах до толкова, до колкото съм в момента (не казвам, че съм получил просветлението), разбрах защо има толкова много школи и течения и подстилове. Всичко е заради разликите в хората, а не заради разликите в стила. Да, всички които изброяваш по-горе тренират и/или подават в момента само по едната от двете системи. Нали знаеш защо? Каквото и да ти говорят ...
                                Пренасянето на тежестта при въртене на единия крак води до нестабилност на позицията и тромавост в придвижването на практикуващите течението на Люн Тин (между другото самият Люн Тин при спаринг и свободни "Чи Сао" не се движи и върти, както преподава, а както трябва...).
                                Даваш ли си сметка, колко абсурдно звучи да спорим за начина на въртене в даден стил или подстил??? Това сигурно е заучена фраза от пропагандата. Друга сигурно е и тази, че едните били обръщали повече внимание и работели само на залепване и реално не ставали за нищо. Знам и тая, че лепкавите ръце се правят толкова дървено, че и дървения човек може да влезе при чи сао срещу трениращи по Вонг. Блабла глупости са това. Всичкия Винг Чун дето се учи тук е тоя от Ип Ман. Всеки един от горе изброените са толкова различни и като преподаване и като практически движения, че ако ги познаваш, знаеш колко абсурдно е деленето на стиловете по Вонг и Тин. Все едно да ми делиш школите по Кунев и Печанов (между другото, разликите между тях са с пъти по-големи, въпреки, че преподават "по един подстил").
                                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X