Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Законен начин за самоотбрана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Законен начин за самоотбрана?

Андро,какъв ти е проблема да го носиш зареден в джоба на якето???Принципа на действие му е съвсем различен и не е възможен самоволен изстрел.Аз не казвам,че няма неудобства-има и то много,но все пак е по-добре от нищо...
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
      Андро,какъв ти е проблема да го носиш зареден в джоба на якето???Принципа на действие му е съвсем различен и не е възможен самоволен изстрел.Аз не казвам,че няма неудобства-има и то много,но все пак е по-добре от нищо...
      Нямах предвид твоя, за газовия става въпрос.
      Обаче и с твоя е същата работа. Моето мнение е че за жена най удобен е спрея. Малък, готов за употреба, може да го държи в джоба, дори да го стиска в ръка. Като му изтече срока на годност купува друг.
      Пищовите един път че са тежки и обемисти, ами искат и подръжка.
      Много не си представям жена ми да се прибере и да почне да си разглобява и почиства пищова.

Коментар

Човека е взел може би най-правилното решение в случая като се е сдобил с кучета,сега му остава само добре да ги обучи.Като за в краен случай на близък контакт може да се вземе малък нож с Т-образна дръжка ,която ляга в дланта(може да си има и име ама не го знам).Ножа с калъфа пасва идеално на колан и се вади изключително бързо.При нападение е най-добре да се забие в бедрото и да се завърти,дори и добре сложен мъж пада на земята при тази интервенция, при минимални усилия от страна на отбраняващия се.След това е въпрос на стрес,афект и т.н.,например може да се продължи с вадене на някое око,вярвайте дори и група да е ще се пръснат когато инициативата премине на страната на жертвата.Слабото място е че жертвата трябва психически да е готова да нарани друго същество,ако е така физическата част е лесна.Иначе и базука да носи на рамо все ще е тая.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
          жертвата трябва психически да е готова да нарани друго същество,ако е така физическата част е лесна.Иначе и базука да носи на рамо все ще е тая.
          Това твърдение може би е най-съществената част на тази дискуссия.
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Без да имам претенции за експертно мнение по въпроса, ще нахвърлям някои мисли.

СО2 пистолет (със сгъстен въглероден двуокис) дава енергия на проектила между 5 и 20 J.

Това е твърде недостатъчно за някакъв стопиращ ефект върху човек.

Чашката или съчмата дори да са преминали през дрехите и кожата на нападателя, нямат сила да нанесат сериозни поражения.
            Болката е повърхностна и лесно може да се преодолее в състояние на агресия.

Бързата последователна стрелба с такова оръжие води до последователно отслабващи изстрели поради рязкото падане на скоростта им.
            Дължи се на бързото разширяване на газа и се усеща по рязкото охлаждане на бутилката му.

Следователно, всеки следващ изстрел при бърза стрелба е все по-слаб от предходния.

СО2 пистолетите често са пълни копия на реални бойни оръжия.
            Ваденето на такъв пистолет може да предизвика като ответна реакция ваденето и употребата на истинско оръжие срещу използващия го.

Съдебният казус в последствие е много вероятно да се развие на страната оцелелия участник.

Газовите пистолети и револвери имат ниска ефективност, зависеща от много външни фактори - разтояние до нападателя, метереологични условия, състояние на нападателя (пиян, дрогиран) и т.н.

Качествен газов пистолет или револвер струват над 200 лева.
            Много бройки от турските полуавтоматични пистолети засичат често.
            Поради това е за препоръчване да се ползва револвер - надеждността му е по-добра

Газов пистолет + муфа за сигнални ракети + гумено топче е лоша комбинация от моя гледна точка.
            Изстрелът е само един и то слаб.
            Отделен факт е, че може да се тълкува като огнестрелно оръжие според ЗКВООБ.

Газов спрей е добро решение за близко разстояние.
            Компактен е, използва се лесно и върши работа.
            Ефективен вариант е CS спрей с активно вещество капсамицин (технически пипер).
            Безвреден е, но причинява силна болка, ако попадне в очите.
            Ефект има само ако нападателят се напръска в лицето.
            Доказани марки - Sabre Red и Defence technology.

Нож - сериозно оръжие.

За правилното боравене с него е нужно обучение.
            Обикновено раните от него са много сериозни, често фатални.

Не всеки е в състояние хладнокръвно да намушка друг човек, било то и в състояние на нападение.
            Самозащитата с нож е доста спорна в съдебната зала ако нападението е извържшено без оръжие.

Бойните изкуства, както вече отбелязаха колегите, изискват години труд и себеотдаване като ефекта съвсем не е гарантиран.
            Голяма част от съществуващите техники съвсем не са адекватни на улицата.

Да се избегне нападение не винаги е възможно, независимо от положените усилия.

Ако нападението се случи, запазването на самообладание и трезвата преценка на ситуацията са най-важните предпоставки за оцеляване.

Коментар

Добре казано колега!
              Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                За себе си както на два пъти по-горе казах съм намерил решение... бях решил да не го казвам трети път, но...

Решението е просто: ДВЕ кучета и по-читав квартал.

София не е Кербала само на име - поне в някои от кварталите... Не желая да навлизам в подробности, но това е положението за мен.

На полиция не разчитам, на директен контакт не разчитам, на анонимност от типа "на мен не може да се случи" не разчитам... може и да прекалявам, но това е по-разумно, като се има предвид какво се рискува - ако някой е склонен да позволи да изнасилят или бият жена му... е той си знае - аз не съм.

За да съм пределно ясен - преди време бях наблюдавал развитието по подобен случай и определено няма да допусна да се стигне до там. Замислих се - ако това се случи на мен - на жена ми... какво ще правя? Първата ми реакция беше, че просто ще избия абсолютно всичи свръзани - дори и домашните им животни... после се поохладих и си дадох сметка, че голяма част от роднините на такива хора (предимно на социопатите, които са общо взето големият проблем в такива случай), въобще не си дават сметка със какъв човек живеят...

Прегледайте тези сайтове те са на един популярен треньор на кучета от САЩ за лична защита от български произход Иван Балабанов.
                http://www.ivanbalabanov.com/protection.html
                http://www.malinois.com/otvitosha/
                и този също на клуба за спортна дресура на кучета в София Сируис
                http://www.sirius-bg.net/index.php?p=8

Коментар

Първоначално публикуван от steff_s Преглед на мнение
                  Прегледайте тези сайтове те са на един популярен треньор на кучета от САЩ за лична защита от български произход Иван Балабанов.
                  http://www.ivanbalabanov.com/protection.html
                  http://www.malinois.com/otvitosha/
                  и този също на клуба за спортна дресура на кучета в София Сируис
                  http://www.sirius-bg.net/index.php?p=8

Благодаря, ценно четиво.

Коментар

Бе, има нещо попресилено в тази тема...
                    То са оръжия, то са бойни тактики, то е чудо!
                    Нямаше да си мисля така, ако ставаше въпрос за самоотбрана по принцип /има доволно достатъчно такива теми във форума/. Само че, тука въпроса е много конкретен. Не мога да си обясня, огромното притеснение - вие сте обект на фактическа заплаха ли, очаквате някой целенасочено да ви преследва ли /или това вече се случва/?!
                    Аз също имам деца, едното е бебе на четири месеца и жената прави обиколки от по пет километра из махалата /докато беше по-топло времето/, и през деня, и на смрачаване, и из парка /Борисовата градина/.
                    Никога не сме се шашкали толкова задълбочено. Жената така и така не ходи окичена като елхичка с бижута, за да се притесняваме за тях. Не, че се е случвало, но ако някой е толкова мераклия на телефона и за триста лева... - ми ще му го удари в главата, баси, да го влачи и да върви по дяволите. С по-повече от петдесетина лева за кафе също не ходи, така че и чантата и не е въпрос на живот и смърт.
                    Препоръката, която мога да ти дам е да се поуспокоиш и да се поосвободиш малко от параноята /щото тя и сама по себеси тормози достатъчно/.
                    Ако продължиш да се задълбочаваш в тази посока, може да решиш да се облича със скафандър, понеже на тротоара може да и падне саксия на главата, да я блъсне кола, пък и въздуха е доста мръсен, и какво ли още не...
                    Поздрави и не се натоварвай толкова!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• До: Законен начин за самоотбрана?

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                      Ето тук: http://street.judoday.com/safety.html малко практически съвети
                      не знам дали е при всички, но на мен трябва модератор да ми погледне мнението, че да се покаже и този линк не съм го забелязал. Съветите са доста добри, но бих искал да направя едно доуточнение, за което забравих онзи ден - психолози съветваха в случай на нападение, жената-жертва да започне да вика "Пожар!", защото на "Пожар" околните биха отреагирали най-бързо.

Коментар

На никой ли не му е идвало на ум за това..Euro Security Products: Stun guns, exandable batons, antiriot batons, tonfas, flashlights, belts, pepper spray, holders, door-wievers, self defense products, law enforcement supplies..,аз това си ползвам и гарантирам за ефекта.Особено ако жена ти е спортна натура и не и тежи палката да я размахва.

Коментар

Първоначално публикуван от GrEmLiN Преглед на мнение
                          На никой ли не му е идвало на ум за това..Euro Security Products: Stun guns, exandable batons, antiriot batons, tonfas, flashlights, belts, pepper spray, holders, door-wievers, self defense products, law enforcement supplies..,аз това си ползвам и гарантирам за ефекта.Особено ако жена ти е спортна натура и не и тежи палката да я размахва.
                          Аз имам същата и си я държа в колата, понякога я нося в калъф на кръста. В клипа обаче има малко неточности - продава се в Щатите, моята е точно оттам, даже имаше книжка с упътване къде като удариш какъв ефект да очакваш
                          Аз лично не съм я ползвал по предназначение, но мой познат е ползвал...ефекта при него беше точно като в клипа..1 правилно позициониран удар и ефекта е гарантиран...
                          Друг е въпроса дамата дали ще може да борави спокойно с нея.
                          Per aspera ad astra.

Коментар

Можеш да си купиш тактическа звукова, светлинна или димна граната. Мисля, че цената им е около 40 лв., но не съм сигурен. Светлината граната е с еквивалент 1000 свещи и служи за дезориентация и заслепяване. Звуковата е към 80 Дба и служи за дезориентация. Димната - прикриване на действия и дезориентация. Все пак не съм сигурен, че се продават свободно.
                            Лошото е, че за да ограничиш пораженията върху себе си, трябва да ходиш постоянно със слънчеви очила, тапи за уши и противогаз. Но пък ако се разхождаш така екипиран , надали някой ще се засили да те напада. Най - много да те вземат за откачен.
                            Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
                            B (Rh +)

Коментар

http://music.lib.ru/o/ogurcy/alb4.shtml#kastet
                              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от GrEmLiN Преглед на мнение
                                според мен това ( http://www.euro-security.info/euro-s...style=stunguns ) може да влезе повече в употреба от палката, защото ако попаднеш в хватка, в която няма как да замахнеш с палката с тази джа джа направо ще му опържеш айцата..500 000V
                                По-добре известен пияница, отколкото анонимен алкохолик!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X