Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Законен начин за самоотбрана?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    До: Законен начин за самоотбрана?

    Колеги, както написах по-горе темата се измести. Аз за себе си стигнах до решението с кучетата.
    Последно редактирано от господин никой; 06-06-08, 16:00. Причина: typo...

    Коментар


    • #62
      До: Законен начин за самоотбрана?

      И според мен кучето е най-удачно. Така хем ще пази майката докато е на разходка, а и когато децата са навън с него пак ще са защитени. Друго си е все пак защитата ти да може да мисли, а не да се свежда до парче метал
      Танки грязи не боятся!

      Коментар


      • #63
        До: Законен начин за самоотбрана?

        Темата ужасно се е разводнила.
        Мисля да се осигури адекватно противодействие на всички заплахи към една млада майка е необходимо да си наемеш екип професионални бодигардове.
        Те ще си дойдат с цялото оборудване и с добре тренираните рефлекси.
        По-скъпо решение е но според мен си има предимства.

        П.П.Разбира се нямам нищо против да някоя майка с дете да татуира отблизо в парка, някой насилник.Да го татуира примерно с .357 лейди Смит па дори и зареден с 38 специал+П

        Децата очакват родителите им да ги защитят.........дори и ако трябва да пръснат тиквата на някой боклук.
        Не ми се вярва детенце да израсте с някакъв психически проблем ако мама го защити с оръжие в ръка.
        В обратния случай обаче срещите му с психолози и психиатри ще са чести и за дълъг период.
        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

        Коментар


        • #64
          До: Законен начин за самоотбрана?

          Колега ,прав си за всичко друго,без за травмата на децата,и в двата случая се травмират.Преди години когато големия ми син беше малак,реших да се намеся в един скандал,на страната на по-слабите,неискам да ти казвам колко време ми отне след това да успокоявам и обяснявам на детето нещата.Озлобението на възрасни те ,по-време на боя,неможеш да го обясниш на потресеното дете.И то при положение че бях ме печеливша страна ,а не дай боже майка му да гръмне някой.

          Коментар


          • #65
            До: Законен начин за самоотбрана?

            r_vardarov Травмата над детето, при такава случка е недълготрайна освен ако не ти се случва често. Когато това е изолиран случай, ако детето е много мъничко в количка то може дори да не види какво се случва. В този случай с течение на времето може да му се обяснява какво се е случило и то да го осмисли. Ако детето е по - голямо, след като премине афекта от видяното то ще почне да го осмисля и с твоя помощ и тази на майка му ще може да разбере случилото се без това да се отрази на здравето му. Друго щеше да е ако ти не беше на печелившата страна. Това вече би се отразило много по-зле на детето.

            Аз лично бях първи или втори клас, когато баща ми се сби с човек (не без причина разбира се) и също беше на печелившата страна. Да. Много ревах, беше ме страх. Но след половин час вече осъзнавах какво е станало. Имах сигурност в лицето на баща си и знаех, че той може да ме защити и сега и занапред. А с годините все по добре, без да се травмирам се научих, че самозащитата и защитата на близките е много важна. Да трудно е да му обясниш, но му обясняваш и то разбира дори и след време. Но за него щеше да е много много по трудно да разбере защо баща му лежи на земята целия в кръв например.

            Травмата от подобни случки е факт на момента, но може би не е толкова вредна. Показва се на детето, че то може да бъде защитено и се чуства сигурно и уверено. Разбира се идеалният случай е въобще да няма такива случки, но това не зависи от нас.



            Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            ... Честно казано, ако не се занимаваш с търговия на наркотици или нещо подобно, не виждам какви притеснения за нещо повече от открадната чанта можеш да имаш... но ти си знаеш. Освен това колкото и да е хладнокръвна жена ти, не подценявай майчиния инстинкт, който тук ще изиграе обратна роля, колкото и да е готова да защитава децата си, никоя нормална жена не би решила да влиза в престрелка около детската количка... Пък тези дето режат уши и пръсти и от които се притесняваш толкова, не се движат невъоражени... А, ако и двете страни извадят оръжие... само при мълта за свистящи куршуми около детската количка...
            А притеснения за изнасилване и побой?????

            Зарежи чантите и кражбите, те са ясни - ще се прости с тях.

            Ами физическото и душевно насилие? Ще разчиташ, че насилника ще иска само да и открадне чантата ли?


            Ако отвориш бгмама форума, пълно с млади майки с деца живеещи в най разнородни квартали и градове, има една тема "Колко от вас са били унижавани" . Анкета е с няколко отговора. Гласували са 322 души. 67 са били изнасилени, 103 са били бити. Ако прочетеш и мненията ще видиш колко много са били жертва на опит за изнасилване. Аз съм твърдо за самозащитата с всякакъв тип оръжие, дори и да е пистолет. Пък дали ще го използва е друг въпрос...

            Може да се погледне и от друга страна. Една въоръжена независимо с какво жена има самочуствие и самоувереност. Такава жена има по-голям шанс да запази някакво самообладание от такава, която няма оръжие (това е до конкретния човек разбира се). Когато притежава оръжие жената знае, че има поне някакъв шанс срещу насилника, той може дори да усети излъчването на такава жена, да усети сигурността и и да страни от нея предварително. Всеки има интуиция дори и нападателите. Не мисля, че ще се отрази зле на психично здрав човек да има оръжие за самозащита и не мисля, че може да се разчита на добрия квартал и заможните хора особено в България.

            И пак казвам на детето може да му се обясни, когато майка му или баща му са наранили нападател (включително и с пистолет) ,за да го защитят , детето дори го усеща и с времето го разбира и осмисля все по-добре независимо, че на момента е афектирано. Ако обаче детето гледа как майка му лежи на асфалта пребита и изнасилена и това е станало пред очите му, със сигурност ще му се запечата в съзнанието и ще го травмира за вбъдеще, като това няма да доведе до нищо добро.

            И Zaarine точно защото имаме един живот не искам само защото някакъв боклук е психично болен, изратен или надрусан жена ми и детето ми да са психично травмирани за цял живот, което би могло дори да разруши семейство. Дали ще е на цената на един изтрел в корема не ми пука. Не мисля, че съд ще осъди майка защитила себе си и детето си с пистолет дори и в България.

            Изпозваемостта на различните оръжия сте я обсъдили и АЗ СМЯТАМ КУЧЕТО ЗА НАЙ-ДОБРО РЕШЕНИЕ И ПОСЛЕ ВСЯКАКВИ ТИПОВЕ ОРЪЖИЯ, КАТО ПИСТОЛЕТА САМО ЗА НАЙ-КРАЕН СЛУЧАЙ.
            Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

            Коментар


            • #66
              До: Законен начин за самоотбрана?

              Не искам да излезе,че съм против,една майка да може да защити,децата си,независимо по какъв начин.Но според мен за да можеш да "пръснеш"черепа на някой боклук,както каза колегата,се иска много кураж и съвсем друга психологическа нагласа от тази на една майка.На въпроса неможе да се даде еднозначен отговор,както и не може да има еднотипни ситуации,за който да е подготвена една жена.Иначе варианта с едно голямо куче ми се вижда много удачен,особено като се има предвид,привързаноста на децата към животните.

              Коментар


              • #67
                До: Законен начин за самоотбрана?

                Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                Една въоръжена независимо с какво жена има самочуствие и самоувереност. Такава жена има по-голям шанс да запази някакво самообладание от такава, която няма оръжие (това е до конкретния човек разбира се). Когато притежава оръжие жената знае...
                Има ли смисъл да се разказва за пореден път вица за младия кауой, когото старите каубои съветвали да си изпили мушката?
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

                Коментар


                • #68
                  До: Законен начин за самоотбрана?

                  За сега съм решил да търся по-нормален квартал за семейството си (ще последвам съвета на Zaarin). Това плюс ДВЕ кучета, мисля ще е сравнително добре за защита... Вече имахме староанглийска овчарка, много съм доволен от породата, но този път ще търся обучени кучета. За pepper spray не ми се мисли - определено не става за целта - просто няма как да избяга с количка. Търсих някакви по софистикирани неща като електро шоков пистолет, но това е много скъпо и недотам ефективно решение, ако не си обучен в стрелбата и подготвен за нападение. Милена не е от най-кротките, като тийн се мъкнеше с пеперудка, но това ми е меко казано смешно в текущото положение - по-скоро бих и купил боен нож, отколкото подръчни средства или огнестрелно оръжие.

                  Коментар


                  • #69
                    До: Законен начин за самоотбрана?

                    Колеги малко се отнесохте към областта на психологията но за персонална защита на една млада майка единственото приложимо според мен (повтарям се) е т.н. тейзър... електрошок изстрелващ кукички с присъединени жици по които пуска тока... Поразява до 5 метра, има светеща точка и фенерче и може да се ползва лесно и ефективно...

                    Ако това не може да помогне на една майка то смяната на квартала е по-правилното решение...
                    VPetrov.photography

                    Коментар


                    • #70
                      До: Законен начин за самоотбрана?

                      Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Не искам да излезе,че съм против,една майка да може да защити,децата си,независимо по какъв начин.Но според мен за да можеш да "пръснеш"черепа на някой боклук,както каза колегата,се иска много кураж и съвсем друга психологическа нагласа от тази на една майка.На въпроса неможе да се даде еднозначен отговор,както и не може да има еднотипни ситуации,за който да е подготвена една жена.Иначе варианта с едно голямо куче ми се вижда много удачен,особено като се има предвид,привързаноста на децата към животните.
                      Всъщност аз нямах впредвид огнестрелно оръжие задължително.
                      "Пръскането на черепа" е крайност, която може да се случи по скоро случайно от объркване и страх , не и умишлено. Но със сигурност си прав, че не могат да се правят глобални обобщения по този въпрос...

                      Да, иска се кураж и нагласа за използване на оръжие, но се предполага, че ако жена доброволно е поискала средство за самоотбрана то тя би го използвала. Това всъщност няма значение, важното е да го има под ръка и ако се наложи и и се отдаде възможност да има какво да използва. Както казах това би дало увереност в ситуацията и би намалило ефекта от най опастното в случая - паниката. Дали ще го използва някога е отделен въпрос.

                      Венци, аз мисля, че точно в психологията е най-правилният отговор за подобна афектираща ситуация. Но най-добре би се изказал професионален психолог по въпроса..

                      Тазера, е ефективен и е доста добро оръжие...ако нападателя е един. Ами ако са двама? Ами ако са петима роми или дрогирани младежи?

                      Може и да не съм прав но според мен ако на жена и се наложи да бърка в чантата за оръжие и има възможност да го направи е най - добре да извади от там нещо, което може да се ползва повече от веднъж.

                      И искам да попитам поне софианци кой точно софийски квартал е безопасен?
                      Аз се сещам за едно място, беше някъде в Борово и представлява няколко жилищни кооперации оградени с ограда , видеонаблюдение и няколко души охрана. Излезнеш ли от него всичко е еднкаво.
                      Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

                      Коментар


                      • #71
                        До: Законен начин за самоотбрана?

                        Две неща - първо тренировки по Тае-куон-до - аз лично не го харесвам за мен, но за жена (дете) би било идеално - достатъчно просто е за да се схване сравнително бързо и, което е по-важно според мен, набляга се предимно на ритането - тук идва психологическият ефект - повечето хора са тромави и да ритнат някой с техния ръст в гърдите е върховно постижение. Да не ти обяснявам как като ритна някой с моя ръст (1.85) в главата и моментално около мен се образува доста голяма празнина. Щом е хладнокръвна - успее ли да го ритне в главата, очаквай, че в по-голямата част от случаите мисълта му ще е нещо от сорта "Тая е каратиска, я по-добре да бягам".
                        Друго, да си пренареди ключовете на ключодържателя да са с подоходящ размер (ако трябва да ги раздели на 2 отделни) и с малко тренировки, ако са в ръката й, за около секунда може да си ги нареди между пръстите и да ги използва като бокс - в такива случаи се удря в очите - 2см ключ подаващ се измежду пръстите й е достатъчен да му направи сериозни поражения, ако го улучи в окото. А обикновено в поражения по очите истинкта на човек е да се наведе и да се хване с ръце за лицето - тогава може да го ритне в носа и без да е тренирала особено
                        И последно, но не на последно място - отвертка, доста сериозно оръжие е и не могат да те съдят за него - отвинтва й се винт от количката и постоянно й се налага да го завинтва Само не прави грешката да заточваш отвертката допълнително - повярвай ми, ак ое норамлна права в повечето случаи е предостатъчно остра и така.

                        Коментар


                        • #72
                          До: Законен начин за самоотбрана?

                          Пичове, моите уважения, сигурно сте много добри на бокс, джудо карате, таекуондо и куп още бойни спортове, но не сте разбрали темата. Тука не става въпрос как да станеш професионален "бияч" а как да се самозащитиш. Какво имам в предвид: тези бойни спортове които предлагате не се учат за кратко време, не става и за година, две. Първо трябва да се влезе в много добра физическа форма. При правилна програма това става най малко за две години. След това избираш какъв боен спорт да тренираш и може да започнеш. За да станеш що годе добър и там ще отидат още две години. Същевременно трябва да подържаш и физическа форма. За целия този период това са най малко 4-5 тренировки седмично по два пъти на ден.
                          Как си го представяте един нормален човек който всяка сутрин излиза в 8, работи до 6, при това интензивно, след работа има ангажименти най малко към семейство да може да отделя такова време и енергия? Сега някой ще каже че не е необходимо чак толкова. Неоходимо е защото като започнеш да тренираш, в залата навсякъде около теб виждаш подготвени спортисти, дори и откровенни биячи, срещу които ти се готвиш да се изправиш и твоите постижения, в собствените ти очи ти се виждат смешни. Това ти действа психически и те прави още по неуверен. Ако успееш да се пребориш с тези комплекси и си достатъчно упорит чак към 3-4г. започваш да ставаш наистина добър и имаш увереност в себе си.
                          И това не е достатъчно, веднъж започнал не можеш да спреш, не можеш да си позволиш да загубиш форма. А тя се губи много лесно.
                          И като я позагубиш (само един месец е достатъчно), губиш и увереноста и самочуствието което си имал. Това е все едно човек да е носил продължително време оръжие и изведнъж да го няма. Чустваш се беззащитен.
                          В същото това време тия бандити, които се готвиш да биеш не са чак толкова ангажирани с работа и семейни задължения и си тренират яко, и по цял ден само за това мислят и се готвят. Баба ми лека и пръст викаше: те са си вкарали главата в торбата. Напълно нормално, на тях това им е професията.
                          Ами за оръжията? Кой по лесно си набавя незаконно? Докато замахнеш да ритнеш някой в главата, що не помислиш че другия през това време ти е пръснал мозъка. Щото ние не сме силова структура и обикновенно сме сами, а ония са задължително в група.
                          Още като малък съм получил следния мъдър съвет: Никога не се бий с повече от един човек. Казал съм го и на сина ми.
                          Така че намалете малко с гледането на филми.
                          Последно редактирано от Аndro 160; 16-09-08, 15:33.

                          Коментар


                          • #73
                            До: Законен начин за самоотбрана?

                            Взех всичко това в предвид, когато избрах две кучета, а не едно... За мен въпроса е Милена да НЕ влиза в контакт! Стигне ли се до контакт се стига до риск, а това не е това, което искам! Ако става въпрос за мен... или ще раздам няколко шамара и ще си бия камшиците в суматохата, или ще бия същите веднага - боя с подготвен и потенциално по-многоброен противник не ти дава шансове!

                            Коментар


                            • #74
                              До: Законен начин за самоотбрана?

                              Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                              ...плюс ДВЕ кучета, мисля ще е сравнително добре за защита... Вече имахме староанглийска овчарка, много съм доволен от породата, но този път ще търся обучени кучета...
                              Поддържам идеята, изпробвано е лично. Преди години, когато децата ми бяха малки и живеех в така да се каже "рисков квартал" (бургазлии знаят какво представлява Меден Рудник), имах две кучета, едното от които, точно староанглийска овчарка. В последните 300 години тази порода е обучавана точно за игра с деца, пази децата, дори малката ми дъщеря има белег на рамото от ухапване, при опит да я задържи да не падне на земята... но за охрана не става... Второто ми куче беше ризеншнауцер, изключителна дисциплина, невероятен пазач. Не случайно това е предпочитаната порода от немската полиция... Много тежка обаче е раздялата, кучетата живеят по 10-15 години... отидоха си от старост, когато вече нямахме нужда от тях, но не само аз, а и цялото ми семейство, не можем да ги забравим...
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

                              Коментар


                              • #75
                                До: Законен начин за самоотбрана?

                                Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                                Много тежка обаче е раздялата, кучетата живеят по 10-15 години... отидоха си от старост, когато вече нямахме нужда от тях, но не само аз, а и цялото ми семейство, не можем да ги забравим...
                                Което не е непременно лошо нещо във възпитанието на една дете Преживяната загуба е нещо, за което никаква теория не може да те подготви. А от нея нищо не може да те предпази.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X