Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Всъщност, и в Украйна, и в Югославия, и в Ирак, и в Сирия, нещата започнаха с партизански действия на паравоенни формирования. Мобилизация като мобилизация и поемане на инициативата от държавата, със съответната организация, се състоя месеци след началото. В Турция, просто държавата се оказа достатъчно стабилна и със съответния ресурс (респективно - "другите" не го обладаваха), за да не се допусне ескалация до степен гражданска война.
    Превратаджиите са доста различни в Турция и другаде, целите и последиците също.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Различно е само нивото, но на едно и също са и двете страни - част от държавния апарат, срещу друга част от същия.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Някъде някоя от частите подпомагала ли се е от някой и ако да- на кой етап, не от кого? Ако не-не.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          А такааааа,е какво очакваме на държавата тогава като ще сме я докарали до каквото всеки има и си носи?Или старшинката ще ме гони с наколенките из града и ще ме тьрси сграда по сграда.........да бе да.
          Аз не се опитвам и да налагам мнение или да убеждавам кой да е в каквото и да е,пьлно е вьв форума с хора мнооооого по запознати от мен умножен по колко кажеш какво трябва и как става,хора с реални бойни мисии и хора които най-малкото са си пили пиенето с хора участвали в такива.
          Тук теглим списьк какво е нужно или полезно да има един войник при партизански или полупартизански / е те това е термин,да го смята кой как иска /кютек на наша територия,че както казах ако говорим за война като война то нас няма да ни има.

Никой не убеждавам,че му трябва бинокьлче да речем,но гледам последните няколко кютека по света враговете се познават по лентичка я на рькава я на крачето,че униформите им са или кой какво набарал или кой какво му дали,но и противника е така.От там влиза в употреба и радиото / тоз наш ли е или не / и бинокьлчето / бем ли го,дай да видя /.Вече кой колко як да носи,кой колко иска да купува или има,кой колко смята и какво смята за нужно е сьвсем друга тема,това все едно да питам колко от джипките у форума имат шнорхели...........на 100 000 регистрирани / толкова ли сме или повече тук / колко имат шнорхели?

Е за това си говорим - хора били там и видели,хора с опит и знания ни дьрпат списьк какво е добре да имаме.Аз само като на барабан малката прьчка пригласям,че поне по четено из нета и разговори с професионални войници сьм си направил в главата един списьк кое,какво и защо.Няма и да питам по-добре ли щяха да са нашите в Кербала ако всеки имаше плоча като хората,снайпер с добрите патрони за спиране на ГАЗки,САУ м249,уреди за нощно или нормална пушка в техния калибьр ........

Да отворя дума за химията - какво се носи за да стоиш буден,какви наркотици един вид се зобат в напечена ситуация и има ли кой да кара куадроптера с камерата за разузнаване па ега старшинката ми намери такьв.Ма не питам,питанка няма,да не се смеете пьк,че не е за смях дано не го разбираме.
          Бенц, не живееш ли в Сан Диего, Калифорния и в тази връзка да те питам, че не ми стана ясно - там, в Сан Диего ли очакваш бойни действия или при възникване на обстановка в България ще дойдеш с цялата екипировка и в самолета ли ще товариш пушките или мислиш да ги пратиш с контейнер?
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
            Бенц, не живееш ли в Сан Диего, Калифорния и в тази връзка да те питам, че не ми стана ясно - там, в Сан Диего ли очакваш бойни действия или при възникване на обстановка в България ще дойдеш с цялата екипировка и в самолета ли ще товариш пушките или мислиш да ги пратиш с контейнер?
            Не знам,планове нямам,гледам не карали по устав Граничните та това е добре или има поне база за действие ако се наложи или ми дойде на акьла.Е помниш видеоклипове от Украйна как цивилни се разхождаха с куфарите малко спед стрелбата на площада.Тия може да идват от сьседния град или от сьседната дьржава,но идват от някьде,не ходаят да си ги взимат от старшинката и склада му.Вече дали и как се товарят да не се стига до там ма тогава ще се мисли.

Дали тук или там пак планове нямам,като резервната гума един вид - дали ще спукам у Невада или на 3 преки от нас е все тая,нов Мишелин в багажника на нова джанта с резервни болтове,крик и 2 ключа.Не ми се пука гума и за сега сьм сменил една за 15 години на 3 коли ма си ги нося.

Ако сметна и колко от оборудването се ползва по палатки или ваканции с децата и колко е чисто бойно мммммм 70 или 80% става за цивилния живот.Е на ски да отидеш или на стрелбички или палатка в пустинята не си ползвам бойната жилетка,но си нося маската,мултитула,ножа,кобура с пищова / е така да имам нещо в колата /клинове,кубинки,якета,рькавици,кемьлбека,радиото,резервната аптечка.............все неща които ни храна ни вода искат,сменям батерии на 2 години и подновявам аптечки,това е.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
              За прекарването на инвентара през граница- толкова е лесно, че чак е плашещо /ще ви помоля да не спорим, минаваме граници по няколко пъти на месец, и то истински граници.../.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Лесно е докато никой не ти гледа в джобовете. Ама вие си знаете.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Лесно е докато никой не ти гледа в джобовете. Ама вие си знаете.
                  Границата с Мексико е на 20 километра. Прекарват наркотици като гламави. Другите пък са вкарали всичко възможно от подводни микрофони до дронове с инфрачервени камери. Вероятността да мина метър е над 95%... Няма да казвам как се пристига в Барселона с лодка плаваща под флаг не принадлежащ на страна от евро гейския съюз, и колко гледат и проверяват /Африканския континент е на 2 дни на платна, даже и нафта не гориш.../.
                  За протокола- бръсна се на 2 седмици, и съм изгорял като бургаски циганин продаващ дини на плажа- мене като не ме проверят...

Коментар

Нищо не си разбрал. Просто не знаят че сте близнаци, и следят само брат ти
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Що бе, Асен да не ходи на работа с фрак?

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Нищо не си разбрал. Просто не знаят че сте близнаци, и следят само брат ти
                        Последния чичко от ФБР дето дойде в нас знаеше за брат ми. Всъщност можеше да ми напише биографията по-добре от колкото майка ми може...

Коментар

Ще напиша за едно средство което не е лекарство но е много полезно и винаги си го държа в аптечката.Става въпрос за обикновена тубичка цианокрилно лепило(Капчица,Каноконлит,Момент и т.н),със него успешно,бързо и чисто се лепят(затварят) всякакви прорезни рани.Лично бях свидетел как на едно плаване в Средиземно море нашият дивизионен шаман(доктор) залепи с такова лепило сцепената кожа на главата на един колега-проми и подсуши раната и докато е още суха сложи върху нея парче тоалетна хартия,преди тя да се е напоила с кръв мина с лепилото по хартията върху самият срез и малко в страни и сложи отгоре още едно парче тоалетна хартия.След 4-5 минути с вода изми излишната хартия и остана само тази с лепилото върху среза.Никакви игли,конци и шевове.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                            ...тубичка цианокрилно лепило...
                            Цианакрилатните лепила са замислени и използвани точно с такава цел, а после се оказало, че може да се ползват като монтажни лепила ( то горе-долу същата работа, де) а впоследствие да се продават и като ширпотреба.

Предвид горното, а също и рязкото намаляване на залепващите свойства на лепилото с усвояване на влага - това е лепилото, дето замества хирургическата игла и конец.

Коментар

Няма ли опасност от инфекции ?

Коментар

От самото лепило няма никаква вероятност да се инфектира раната.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X