Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Само искам да знам правиш ли разлика между войниците тръгващи на мисия с каквото им дадат и тъпунгерите които ги пращат без патрони и станции,за другото не говорим.Само това кажи - разлика между войници и тъпунгери правиш ли?

И като уж си прочел цялата тема искаш ли да се върнеш пак на нея и да ми цитираш мое изказване там към войниците били на мисии или по инерция да я караме без да се замисляме какво пишем?За теб може да е умно да си пращаш войниците без патрони,да не искаш да си признаеш грешката и да се правиш на велик с Падни пред подчинените си.......а за мен като проС разжалван ефрейтор си е ТЪПОТИЯ та дрънка.
    Интересна тема показваща какво е било или е нивото в мммммм АРМИЯТА и то на префесионално ниво кьдето акьлите пращащи войници на мисия са имали време,информация и план за действие.Забравили им патроните и по радио на 5 камиона се падало............и колкото и да я препрочитам то толкова повече ми става ясно,че не си ли покриеш млякото сам в началото пьк и изобщо то има да чакаш.
    Е ако се разчита на едни гащи,някакви пьтьци и пушка то да,все ще се намери нЯщо,но какьв ще ни е шанса срещу малко по-добре подготвени партизани с нормално оборудване се чудя и почесвам.За пьлноразмерна война не говорим,че ще минат през нас преди да трябва да зареждат я в Турция я в Румъния.

Това!!!И да знаеш съм в строя ако ти говори нещо г–н ..... разжалван Ефрейтор
    Христо Георгиев-0889022988
    Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г

Коментар

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Май най добре да си се занимавам с темите по Оффроуда и Състезанията че тук много натопорчено!Лудо Куче успех и продължавай със съветите ти безценни са!Поздрави и

Коментар

Първоначално публикуван от madshpic Преглед на мнение
        Интересна тема показваща какво е било или е нивото в мммммм АРМИЯТА и то на префесионално ниво кьдето акьлите пращащи войници на мисия са имали време,информация и план за действие.Забравили им патроните и по радио на 5 камиона се падало............и колкото и да я препрочитам то толкова повече ми става ясно,че не си ли покриеш млякото сам в началото пьк и изобщо то има да чакаш.
        Е ако се разчита на едни гащи,някакви пьтьци и пушка то да,все ще се намери нЯщо,но какьв ще ни е шанса срещу малко по-добре подготвени партизани с нормално оборудване се чудя и почесвам.За пьлноразмерна война не говорим,че ще минат през нас преди да трябва да зареждат я в Турция я в Румъния.

Това!!!И да знаеш съм в строя ако ти говори нещо г–н ..... разжалван Ефрейтор
        това ....какво това?Ниво на оборудване,сами си го казвате,човека във вестника го казва,на снимки се вижда.......ниво на оборудване.Нямали на кой да зачислят картечницата......ТАПОТИЯ според мен и без да съм бил там.

Нали за оборудване и кой какво му е нужо пишем в темата?За войници пишеш ТИ,аз пиша за оборудване и кой какво е имал или му е нужно или ще му е нужно.Ако изперкам някой ден мога да се опитам леко да критикувам нещо което не разбирам или не съм му бил свидетел ма не съм изперкал толкова.От плоча,сумка и радио разбирам или поне съм виждал та и за това пиша.
        Последно редактирано от BENZBOSS; 15-08-16, 20:53.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Толко. И плочите бяха ама съвсем плоски. За това им викаха "билярдните маси".
          Миналия век бяха 16 кила. Плоски плочи, застъпени като кермиди, дунапрен отвътре. Първия ден ги носиш на редовни занятия 1 час. Втория ден- 1ч.10 мин. Третия ден- 1ч. 20 мин... докато стигнеш 4 часа. Една седмица почиваш и пак. Спираха Макаров и ТТ. Калашник от 50 м. ги правеше на дреп. Стигаха до топките и не можеш да седнеш с тях, без да разхлабиш ремъците. Готиното беше, че правеха безпредметно носенето на сумка и брадвичка, та поне тия неща не те бият постоянно при тичане.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Да питам запознатите - има ли нови в момента и модел нещо,марка,спецификация?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Прочетох цялата тема за мисиите ни извън граница и какво само негативизъм към Българския Войник това ли е това ли заслужава той????Само подигравки и присмех!Защо никой не споменава как дни наред се пазеше кметството в Кербала от тези тук наричани с грозни епитети Войници,как когато никой не искаше да излиза вечер на патрул пак тези Войници бяха на вън как и защо ни оставиха да охраняваме една от най-големите бази в Афгана от кулите сами и т.н!??От това е болен Българския народ от хора НЕ УВАЖАВАЩИ АРМИЯТА СИ!!!!Бързо забравихте тези "торбари","Банкоматаджии" които на всяко наводнение,пожар и др.стихийни бедствия им се разказва играта!Елате в Родопите и попитайте хората преди две години когато падна снега ако я нямаше тази за вас смешна Армия какво щеше да бъде!Как с това "откраднато и продадено имущество " се осигуряваше ток,вода и храна на една цяла община как на гръб се носеха елементи за високоволтови стълбове на гръб изкачвайки се с въже на стотици метри как в почти всяко лечебно заведение имаше ток благодарение на онези стари и ненужни агрегати на БА как войниците не се прибраха със дни а ако се приберат застъпват наряд!!!Господа не е честно не е почтено да говорите така за армията ни!Съжалявам но се инфектирах много!
              Никой не упреква в нищо редовите войници . Нещата се вмирисват както обикновено много по нагоре в командната верига . Докато няма единни стандарти на НАТО за подбор ; екипировка ; техника и обучение така ще е .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Засега само чета. Първо защото преди месец направих 63 години и вече не ме ловят нето запаси, нито мобилизация /ако се наложи ще партизанствам по дънки и кожено яке, и каквото имам в касата / и второ споделям мнението на някои колеги, че В МОМЕНТА държавата ни не е в състояние да направи мобилизация в приемливи срокове и количестно личен състав. Може и да греша, но нищо не ми дава повод са мисля обратното.
                Чудя се дали в правителство, военно министерство и консултативен съвет при главнокомадващия /президента/ си задават тези въпроси и разискват тази тема която "цивилните гарги" нищим вече десет страници?
                Калин дава добри съвети и отправни точки, ма дали има някой който да ги чуе?
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Има от 2006 ниво на защита 3А+ за куршум ако не се лъжа.Българско производство е!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                    Засега само чета. Първо защото преди месец направих 63 години и вече не ме ловят нето запаси, нито мобилизация /ако се наложи ще партизанствам по дънки и кожено яке, и каквото имам в касата / и второ споделям мнението на някои колеги, че В МОМЕНТА държавата ни не е в състояние да направи мобилизация в приемливи срокове и количестно личен състав. Може и да греша, но нищо не ми дава повод са мисля обратното.
                    Чудя се дали в правителство, военно министерство и консултативен съвет при главнокомадващия /президента/ си задават тези въпроси и разискват тази тема която "цивилните гарги" нищим вече десет страници?
                    Калин дава добри съвети и отправни точки, ма дали има някой който да ги чуе?
                    Ще ти се да си дърт. Имам един познат чичко на 65 , който е по- ефективен от 12 командоса. Ама това е тема на друг разговор.
                    Аз също мисля че на въпроса не се гледа достатъчно сериозно.
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

Има от 2006 ниво на защита 3А+ за куршум ако не се лъжа.Българско производство е!
                      На свободна продажба има ли ги,къде ги има пък за парите ще му мислим?

Чиче ти ако си дърт......или айде аз като съм по-млад та какво,на Сибирски примерно мога да му се опъна на табла ммммм ако щипя заровете.То да не става ,че ......ма за снайпер ще ставаш,да не ти влиза цистерна в двора.Ако има кой да даде снайпер от някъде,аз ще ти донеса оптиката.
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 15-08-16, 21:16.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Има всичко - у нас не се контролират тези неща. Всъщност в цялот ЕС не се особенно .

Коментар

Ох ще те излъжа за свободна продажба мисля че бяха габровско производство а за цена утре ще проверя и ще пиша!На мен лично не ми допада прави ме леко скован

Коментар

Ох ще те излъжа за свободна продажба мисля че бяха габровско производство а за цена утре ще проверя и ще пиша!
                            Марс Модулни Системи, по настоящем Марс Армор - Костинброд. Жилетката СВ казва БСЧ-IV. Плочите са Френски Ниво IV мулти хит (държат 6 попадения 7.62х54R Б-32 ).

Коментар

Така за тези хора не казван нищо защото с някои хора от другата тема съм ял и аз там дръвцето така че виждаш ли как се отсява тези хора няма и да пишат защото знаят за какво говоря!!!Пишат драскачите ВАЗЕЛИНАДЖИИТЕ
                              Нещо за втори път се опитваш да ме репликираш, без да си разбрал и вникнал какво съм написал. Самия аз имам чин, офицерски чин от БА. Ще обясня и за вазелина, вероятно има и други като теб не разбрали! Накратко мнението ми е, че днешните младежи не се интересуват от подобна тематика, а от ....'вазелин'. Това не ме радва! Не ме радва и състоянието на БА! Не съм във възторг и кой, къде, какво преподава, съветва....../лично мнение изградено на някаква база/
                              ПП Дръж се като български войник, а не пушечно месо и в този смисъл не настъпвай всичко без да си разбрал кое, къде, какво е......
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Ето ти я обществената поръчка за доставка с бройките по години . Дали са доставени толкова повече или по малко един господ знае . Вътре пише че ако има евентуално пари може и повече ако няма може и нищо . Общо бронежилетки 4850 бройки каски 3100 бройки . Дали са достатъчни за БА всеки сам да си прецени .
                                http://www.aop.bg/case2.php?mode=sho...72832&newver=2
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X