Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    Добре де, аз пак да питам - защо толкоз много държим да одрискаме и тая тема?

Не виждам нотка на императивност в това което пише Калин (купи си каска или умри в адски мъки). Човеко споделя (отново да подчертая дебело - безплатно) - бях там, видях това, аз лично бих се подготвил така. Други пишещи (green, r_vardarov, сигурно пропускам някой в бързината) също споделят реален опит (безплатно) - там ходих, това преживях, сега ако можех да се върна, бих направил това и това различно.
    Дразним ги, за да извадят скритите козове от ръкава, но няма да стане. Аптечката вече съм я заредил. Тоалетната хартия е Zeva, става и за салфетки на импровизирана вечеря на свещи.
    Хората мислят и съветват от позицията на професионални войници. Аз ако ти кажа да си купиш един понт- рийз или петконечен оверлок, ей така, да си ги имаш, ако ти се наложи, дали ще си ги вземеш? Неслучайно, Кучето раздели нещата на използуваеми и неизползуваеми в мирно време. Списъкът е дълъг, цените са сериозни, мотивацията е малка, а мобилизацията- несравнимо по- скъпа и ненадеждна, от партизанска война с подкрепа на каквото е останало от държавата.
    Рота срещу рота, нямаме шанс. В гората, мисля че ще опукам повече от един, преди да ме трупясат. Което си е точка за нашите.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• От: Паметка на мобилизирания или какво всъщност ще ни трябва при война/ мобилизация..

Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнение
      Ташак, моля другарко.
      Бях в Турция по време на "преврата" и никой не изкара чифтетата и специалните препърски аксесоари, що така не знам.
      Спекулацийка ако приемаш - извадил е кой каквото има и то мераклии които са излезли,много други не са.И говорим тук за някаква мобилизация,а не са безидейна ситуация с 5 танка по улиците и то Турски в Турция.Не омаловажавам кютека там,но ако ще си говорим за бойни действия то по-близко до нашия сценарий тук е положението в Украйна или Югославия или Сирия или Ирак ако искаш.Говорим за мобилизация и едни основни неща в 21 век за да ти се увеличи шанса срещу средно добре подготвен противник защото за мен по-зле от Вьшкарник с Калашник е само вьшкарник БЕЗ Калашник.

Препьрски или не като четем какво е положението при граничните,какво е били положението с оборудването при професионалисти на реална бойна мисия и като се сетя евентуално какво ще е положението ако засвири сирената и не раница ми 2 ще си взема,а дали и как ще ги ползвам вече е друга бира,с гол мерак и раница може да се научиш,без..........ахм тц
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

Ако имаш 5 часа свободни - намери си "Yugoslavia - suicide of a nation" на BBC, там в началото има едни кадри един чичко как си излиза от къщата с вдигнати ръце (след като съвсем "дискретно" си хвърли документите в розовия храст с надеждата че няма да го видят) и тона и настроението на войничето с автомат което го питаше нещо в духа на "Чичко, кой ни стреляше от тази къща ?", ама с не съвсем дружелюбен тон. Че после и едни камиони с трупове влизаха в кадър.

Това я ми го обясни бавно кьде го тьрся,че ми е интересно,ББС ли каза?В момента чета My War Gone By, I Miss It So и има какво да се научи поне на книжка кьде и какво е било преди 20 години.Мали удьртЕх баси.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Бенц... проблемът е, че 80 % от хората тук не вярват в мобилизацията като средство за защита. Има някои подразделения, които биха могли да противодействат на евентуален противник, но те са плюнка в капучиното на действителността. При истински военни действия на наша територия, нямаме друг шанс, освен партизанска война.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Бенц... проблемът е, че 80 % от хората тук не вярват в мобилизацията като средство за защита. Има някои подразделения, които биха могли да противодействат на евентуален противник, но те са плюнка в капучиното на действителността. При истински военни действия на наша територия, нямаме друг шанс, освен партизанска война.
            А такааааа,е какво очакваме на държавата тогава като ще сме я докарали до каквото всеки има и си носи?Или старшинката ще ме гони с наколенките из града и ще ме тьрси сграда по сграда.........да бе да.
            Аз не се опитвам и да налагам мнение или да убеждавам кой да е в каквото и да е,пьлно е вьв форума с хора мнооооого по запознати от мен умножен по колко кажеш какво трябва и как става,хора с реални бойни мисии и хора които най-малкото са си пили пиенето с хора участвали в такива.
            Тук теглим списьк какво е нужно или полезно да има един войник при партизански или полупартизански / е те това е термин,да го смята кой как иска /кютек на наша територия,че както казах ако говорим за война като война то нас няма да ни има.

Никой не убеждавам,че му трябва бинокьлче да речем,но гледам последните няколко кютека по света враговете се познават по лентичка я на рькава я на крачето,че униформите им са или кой какво набарал или кой какво му дали,но и противника е така.От там влиза в употреба и радиото / тоз наш ли е или не / и бинокьлчето / бем ли го,дай да видя /.Вече кой колко як да носи,кой колко иска да купува или има,кой колко смята и какво смята за нужно е сьвсем друга тема,това все едно да питам колко от джипките у форума имат шнорхели...........на 100 000 регистрирани / толкова ли сме или повече тук / колко имат шнорхели?

Е за това си говорим - хора били там и видели,хора с опит и знания ни дьрпат списьк какво е добре да имаме.Аз само като на барабан малката прьчка пригласям,че поне по четено из нета и разговори с професионални войници сьм си направил в главата един списьк кое,какво и защо.Няма и да питам по-добре ли щяха да са нашите в Кербала ако всеки имаше плоча като хората,снайпер с добрите патрони за спиране на ГАЗки,САУ м249,уреди за нощно или нормална пушка в техния калибьр ........

Да отворя дума за химията - какво се носи за да стоиш буден,какви наркотици един вид се зобат в напечена ситуация и има ли кой да кара куадроптера с камерата за разузнаване па ега старшинката ми намери такьв.Ма не питам,питанка няма,да не се смеете пьк,че не е за смях дано не го разбираме.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Бенц,на Флота най-простото средство да не заспя когато съм на "кучешката вахта" е кола с разтворено в нея нес кафе,ама пак внимавай ако не си добре със сърцето.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                Бенц,на Флота най-простото средство да не заспя когато съм на "кучешката вахта" е кола с разтворено в нея нес кафе,ама пак внимавай ако не си добре със сърцето.

М&М и К&К - Монстьр с Марлборо и Кола с Кафе ма тежи и не се бьзикам.Все някой е измислил нещо / да не изброявам аз какво,че не ми е работа,моите вахти за по 6-8 месеца в годината /което те оцькля и е законно да се купи на хапчета да речем.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Това я ми го обясни бавно кьде го тьрся,че ми е интересно,ББС ли каза?В момента чета My War Gone By, I Miss It So и има какво да се научи поне на книжка кьде и какво е било преди 20 години.Мали удьртЕх баси.
                  https://www.youtube.com/watch?v=M_Pz...0msl9d4nHdV4Pu

Цялото, по реда. Струва си.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Нещо май залитнахме в спам.Исках да дам пример ,че ако се усложнят нещата никой няма да те гони по устав или да те третира като новобранец през 1985г.Нещата се канализираха при нас още след пьрвия месец.Най-важния ни коз е човешкия ни фактор.Имам много положителни впечатления от хората,оказа се че в по-трудна ситуация българите сме твърдо племе и понасяме несгодите доста по-нормално от немци,поляци и разни други.Приятно съм изненздан от хората от малките населени места,(там може и очите да си вадят) но на границата старите служители съм чувал да правят следните коментари.Нека новобранеца остане тука ,аз ще ходя,недай боже да стане нещо как ще срешна техните в града.А пък младите се бутат винаги напред-аз,ще ходя нали така тябва младите да са отпред.

Коментар

Коле като се видим лично на някое състезание предполагам на Зверино а и по рано ако дойдеш на Верея искам ти обясня за да ми схванеш тезата!Поздрави

Sent from my HUAWEI Y600-U20 using Tapatalk
                      Христо Георгиев-0889022988
                      Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г

Коментар

Списъкът е дълъг, цените са сериозни, мотивацията е малка, а мобилизацията- несравнимо по- скъпа и ненадеждна, от партизанска война с подкрепа на каквото е останало от държавата.
                        Съгласен съм с това, и то е важно в контекста на темата. Иначе е много хубаво и полезно какво ни споделя колегата, но трябва да се има предвид, че при описваните сценарии, държавата не осигури ли значителната част от екипировката, просто хората ще са голи и боси. На общия фон, единици ще са така оборудваните (иначе като абсолютна стойност няма да са и хиляда човека), още по-малко ще са хората умеещи да ползват адекватно оборудването. Не говорим просто да си разхождат камуфлажите и да се накичят с аптечки и други неща. Цялата работа би била полезна, ако се обсъжда в някоя парламентарна комисия заедно с комисия от МО, което предполага нещата на държавно ниво да са съвсем различни и напреднали. Иначе, ако държавата ще провежда мобилизация на принципа "въжетата си ги носете сами", то по-добре да свиваме знамената, че и без това тогава хептен няма да има кой да бъде мобилизиран.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Пак ще достигнем до Национална Гвардия и Военно Обучение май.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                            Тоя номер го практикуват тираджиите от незапомнени времена Може да се каже че това е първообраза на съвременните енергийни напитки .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Спекулацийка ако приемаш - извадил е кой каквото има и то мераклии които са излезли,много други не са.И говорим тук за някаква мобилизация,а не са безидейна ситуация с 5 танка по улиците и то Турски в Турция.Не омаловажавам кютека там,но ако ще си говорим за бойни действия то по-близко до нашия сценарий тук е положението в Украйна или Югославия или Сирия или Ирак ако искаш.Говорим за мобилизация и едни основни неща в 21 век за да ти се увеличи шанса срещу средно добре подготвен противник защото за мен по-зле от Вьшкарник с Калашник е само вьшкарник БЕЗ Калашник.
                              Всъщност, и в Украйна, и в Югославия, и в Ирак, и в Сирия, нещата започнаха с партизански действия на паравоенни формирования. Мобилизация като мобилизация и поемане на инициативата от държавата, със съответната организация, се състоя месеци след началото. В Турция, просто държавата се оказа достатъчно стабилна и със съответния ресурс (респективно - "другите" не го обладаваха), за да не се допусне ескалация до степен гражданска война.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

...
                                Да отворя дума за химията - какво се носи за да стоиш буден,какви наркотици един вид се зобат в напечена ситуация и има ли кой да кара куадроптера с камерата за разузнаване па ега старшинката ми намери такьв.Ма не питам,питанка няма,да не се смеете пьк,че не е за смях дано не го разбираме.
                                Веществото за война е кокаинът. Споко, ще се появи в изобилие на ниски цени и с добро качество малко преди да започне пукотевицата и ще го има през цялото време.

Бая народ се цени наемник къде ли не по света само заради него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X