Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ирак, последни новини...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ирак, последни новини...

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Ей появи се най-накрая! Ха добре дошла!
    благодаря,направихте ме щастлива с топло посрещане

Коментар

ТОС-1А в Багдад.

Коментар

За сега кои го държат,че като гледам Идилията какви оръдия беше напипала та се чудя това до кога ще е в добри ръце?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Засега е в ръцете на армейците на Малики.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Двама стрелят, двама лентоват, а двайсет само гледат и викат "Аллах акбар"...!!! Интересно е, че и онези отсреща със сигурност викат "Аллах акбар". Любопитен съм, за един и същи Аллах ли става дума и ако "не", чий Аллах е по-акбар..?!!
            А на 1:03 единия от кибиците даже мързеливо се почесва по големия седалищен мускул. На другите само им липсва по една фунийка семки в ръката, и става мила-родна картинка - кибици на футболен мач "Аре играйте бе... подай, подай... те'ева в некадърника, така ли се спира топката бе....". Стрелците се крият зад стената, а 10 човека в пълен ръст се блъскат като деца в МакДоналдс и зяпат кво става Сигурни ли сте, че клипчето не е някаква рекламна постановка ? Шото ако това им е редовната армия - съюзниците шимпанзетата от Багдатския зоопарк да бяха обучавали, сигурно повече щяха да ги докарат да приличат на войници...
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
              ...Сигурни ли сте, че клипчето не е някаква рекламна постановка ? Шото ако това им е редовната армия - американците шимпанзетата от Багдатския зоопарк да бяха обучавали, сигурно повече щяха да ги докарат да приличат на войници...
              Щях да питам същото. Има ли данни какво всъщност е снимано ?
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

В самия клип отгоре се пише - Ирак, 28 юли 2014, сражения в провинция Дияла. А с какво този клип се различава от другите клипчета с иракската армия?

Коментар

По темата:

http://www.gloria-center.org/2013/03...o-round-holes/

WESTERN VERSUS RUSSIAN TRAINING AND LOGISTICS SYSTEMS

At this point, the issue of Western versus Eastern European, particularly Russian, should be considered. The Russian system of training, doctrine, and logistics differs considerably from the Western, at least in their application in the Arab world. From my observations and the observations of others,[42] the Russian system is more compatible with Arab culture in a number of ways. Their logistics system is predicated on less operator maintenance, with greater reliance on depot maintenance. The non-commissioned officer (NCO) is not as important in the Russian system and certainly the paranoia and secrecy of the Soviet system was much more in keeping with the Arab style. The author often heard from the Egyptians that Soviet equipment was easier to repair and keep operable. Our equipment was often termed “delicate.” On the other hand, just as the Iraqis did, they often blamed their reverses in battle on the better Western equipment of their adversaries or on some failure of their outside support.[43]

At this point the American influence on the Iraqi military is rapidly dwindling and will gradually disappear. We were there much too short a period to have any lasting effect. It is unfortunate because the U.S. officers who served with the Iraqis and trained them, although they experienced the usual frustrations of working with Arab militaries, also expressed admiration for their bravery and willingness to learn.[44]

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    В самия клип отгоре се пише - Ирак, 28 юли 2014, сражения в провинция Дияла. А с какво този клип се различава от другите клипчета с иракската армия?
                    Юра, съвсем нормално е да питаме. Не знам за Goblin, ама аз служих в БА в години, в които стандартите бяха силно занижени, и то в род войски (ПВО към ВВС) в които въпросните стандарти (що касае дисциплина, устави и т.н.) традиционно стържеха дъното. Та на фона на цирковата трупа от клипа, аз и моите набори сме били направо звездни рейнджъри, и то без да слагам в играта умилителното "ех, ние едно време какви войници бяхме"

Съвсем сериозно - трудно ми е да повярвам, че това сборище, снимано на клипа е регулярна армия, пък било то и в Ирак. Но ако наистина това им е нивото на армията - сега разбирам защо ИДИЛ-овците ги разнасят като свиня-блажен вестник
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Огромен процент не искат да се бият вьобще та и това е една голяма причина да ги плякат половин агитка.Как ако искат да се дерат до кокьл ще ми пленят 30 орьдия някакви вьшльовци с 30 пикапа и по една куца картечница вьтре?А как се бяга с броня от пикап ма се бяга,3 или 4 броя дим да ги няма,а ги атакува насмьркан ИДИЛец с пикапче,ония зад картречницата даже не стреля,че му е ясно колко има смисьл да чеше бронята.

Стрелят по мен,аз сьм клекнал зад стената,моите покриват и аз какво...........шляпам бос 'щото нямам време да си надена чепика.Иначе много добре се бяха сьбрали,да ги зачеше един как са кацнали всичките на тоя покрив,един с драгунов да има зад храстчето...........мани мани,и това са хора в чиято дьржава се води война ...........УЖАСт
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Разликата според мен е че май са ги загащили там и тея няма да мърдат.Като гледах клипа си стреляха във всички направления и ако съм прав - тези "войници" вече не са живи.
                        BMW X6

Коментар

Армията в Сирия къде-къде по-добре го даваше. Тия тука (в Ирак) са бая завалии.

Коментар

Сирийците, винаги са били добри войници. Може би най-добрите сред арабите.
                            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                              Сирийците, винаги са били добри войници. Може би най-добрите сред арабите.
                              http://waronline.org/fora/index.php?...r-56-pdf.5973/

Коментар

ИГИЛ заплашват да взривят язовир:

http://www.bfm.ru/news/267683

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X