Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    На телефона съм и ми се спи, та затова накратко - "десетката" на "Град" (грубо) от пределна дистанция е правоъгълник с площ 200 (по фронта) х400 (в дълбочина)метра (4 футболни полета), в нея падат приблизително 50% от БЧ в залпа. Границата на максималната разсейка в дълбочина, на тази дистанция е 1 600 метра, а 800 метра по фронта - в тези граници падат останалите 50% от залпа. Нещо което грубо да се вписва в тези цифри да виждаш на видеото...?!! Всичко от залпа с изключение на двата дълги изстрела пада (приблизително) в квадрат 300х300 метра.

Относно останалото - ако не можеш поне един футболен стадион да ми нанесеш на картата и да го улучиш, нямаш място в артилерията! В конкретния случай точно това се иска, а не да ми "кастриш клони по избор" от 17 км.

Относно въпросното КПП - то е разположено на пътен възел (разклон) и точните му координати (той и GPS-а има допуск 5 метра) могат да се вземат по 100 различни начина от коя да е точка на планетата. Не е проблем дори и за новобрански разчет, да вкара КПП-то в гореописания правоъгълник (1 600х800 метра).Разбирай като поне половината БЧ щяха да ударят КПП-то и всичко в радиус 300 метра около него. Вместо това там пада само една БЧ...
    Страхотен си, няма как да не се съглася с теб...
    И щом като като накриването на КПП-то не е проблем и за пълни льольовци, това че градушката пада в полето какво значи?
    Единствено, че стрелящият се е целил май в полето. Един вид изстрел по курса "Вие сте следващи, разкарайте цивилните".
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Можеше да почнат с него
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Не е всичко. Имаше в нет-а и един украински анализ на случката, на който бяха нанесени върху сателит попаденията от ракети и там имаше и такива отзад и отляво на камерата.
        Ето снимката от безпилотника на osce

пп
        вижда се, че "където падне, в радиус 100м. всичко мре" също не е вярно, по-скоро 15-20м. е въпросния радиус

Демек далечната стрелба с град е пълно тото и показуха. ( работа не върши )
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Ето снимката от безпилотника на osce

пп
          вижда се, че "където падне, в радиус 100м. всичко мре" също не е вярно, по-скоро 15-20м. е въпросния радиус

Демек далечната стрелба с град е пълно тото и показуха. ( работа не върши )
          Това е следствие от работата на една установка. Представи си ако по тези координати удари една или повече батареи как ще изглежда пейзажа или това което е останало от него... Снимката от въздуха определено намества логиката, и събира теорията с фактите. Не бях попадал на тази снимка досега. На нея се виждат доста попадения останали извън зрителния ъгъл на камерата на КПП - то и автомобила. Вече съм напълно съгласен и, че наистина просто не са улучили и всички освен хората в автобуса са изкарали невероятен късмет. КПП-то е в периферията на залпа.

Коментар

Незнам дали ще излезне видеото.
            Коментар нямам.... Всъщност имам, ама не е за пред публика.

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
              Незнам дали ще излезне видеото.
              Коментар нямам.... Всъщност имам, ама не е за пред публика.
              Герррррррррой бля !

П.П. Между другото, интересни са и коментарите на "братушките" под видеото ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Тия май не са чели Сун Дзъ.
                Всеки трети е шести

Коментар

А междувременно в Луганска област различни групировки на т.нар. "опълченци" си изясняват отношенията с помощта на оръжие ...

На фоне боевых действий в Донбассе, активизировашихся в январе (боев за донецкий аэропорт, наступления на позиции украинских войск в районе села Крымское), группировки, действующие на территории самопровозглашенной Луганской республики, продолжают выяснять отношения с применением оружия. Очередное столкновение произошло в Ровеньках. По некоторым данным, там противостояли друг другу казаки и представители силовых структур ЛНР. Применялись гранатометы и бронетехника, точных данных по потерям сторон нет.
                  ...
                  http://lenta.ru/articles/2015/01/22/clash/
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Ооо, това беше преди седмица, настъплението изглади противоречията ))

Коментар

По повод видеото: И това трябва да е поведение на "победители" - зер, нали уж сепаратистите настъпват по всички фронтове. А какво ли ще е ако са наврени в кучи... Ами същото - маргинала, си е маргинал.

Много ще ми е интересно да коментира поведението на любимците си, "саранският казак" ...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Това е следствие от работата на една установка. Представи си ако по тези координати удари една или повече батареи как ще изглежда пейзажа или това което е останало от него... Снимката от въздуха определено намества логиката, и събира теорията с фактите. Не бях попадал на тази снимка досега. На нея се виждат доста попадения останали извън зрителния ъгъл на камерата на КПП - то и автомобила. Вече съм напълно съгласен и, че наистина просто не са улучили и всички освен хората в автобуса са изкарали невероятен късмет. КПП-то е в периферията на залпа.
                        А каква е причината според теб, да ползват град вместо гвоздики за КПП-то. Все си мисля, че три гвоздики ще са далеч по-прецизни и ефективни.
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
                          [
                          Едно видео от обстрела.
                          На това горе е наложена звукова цензура. Ето оригинала :

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

А каква е причината според теб, да ползват град вместо гвоздики за КПП-то. Все си мисля, че три гвоздики ще са далеч по-прецизни и ефективни.
                            Нямам отговор на този въпрос или по-скоро не искам да гадая! Цялата тази свинщина там (визирам всички замесени) ще ни върне точно 100 години назад...

Коментар

Не са взаимозаменяеми. Освен, че гърмиш с каквото имаш, град-ът 1. има почти 50% по-голяма далекобойност 2. има по-малък разчет 3. изсипва бързо голямо количество "изделия" . Недостатък-точността.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                                Не са взаимозаменяеми. Освен, че гърмиш с каквото имаш, град-ът 1. има почти 50% по-голяма далекобойност 2. има по-малък разчет 3. изсипва бързо голямо количество "изделия" . Недостатък-точността.
                                Освен ако не е търсена точност, а "терор", "страх" и т.н.... Какво толкова има на това КПП, че да изсипеш 40 реактивни снаряда отгоре му, без дори да си даваш много зор в прицелването - на принципа "Каквото сабя покаже?"..?! На видеата военна колона не видях на пътя. Дори и окопана бронирана техника не се вижда около КПП-то, както в други случаи. Имаше само цивилни - местни хора, "свои" хора, хора които би трябвало да са братя, сестри, майки, бащи и деца на тези - стрелящите срещу тях! "Град" е оръжие стрелящо "по площ" (наистина голяма площ), а "площа" на въпроснто КПП, е едва десетина квадратни метра... Ако целтта е била КПП-то, като "важна опрорна точка на противника" по пътя на евентуално настъпление, защо обстрела не продължи до неговото унищожаване..?!! Това си беше класическо хладнокръвно убийство! Това не е "война", ако ще и да и викат "хибридна"! Това е геноцид и за него трябва да бъдат съдени и едните, и другите. Не мога да го проумея наистина - как човешкият живот продължава да не струва нищо..?! В 21-ви век, в Европа, след цели две световни войни и десетки милиони погубени животи...?!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X