Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Може пък и гласуването на клуба на ветераните от SAS да е доста показателно - на първо място в света за най-добра сухоземна войска в момента поставят "Спарта" и "Сомали". Втори са израелци и т.н..... И то признание от "врага" ...
    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
      Може пък и гласуването на клуба на ветераните от SAS да е доста показателно - на първо място в света за най-добра сухоземна войска в момента поставят "Спарта" и "Сомали". Втори са израелци и т.н..... И то признание от "врага" ...
      Може ли източник ?
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Индия?
        Индия прескачайки руснаците да достави на Украйна оръжие ? Това няма как да се случи . Индия е най големия клиент на руско оръжие и е в изключително добри отношения с Русия .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
          Може, ако е една лятото имаше съобщение за една превзета. Нямаха боеприпаси за нея.

Разбира се прав си, но аз все пак ще си чакам почерпката за Уругвайската ръка на Путин ))

Прочетох какви сте ги писали и май честно казано няма смисъл да си обясняваме как работи артилерията. Вече беше споменавано няколко пъти още лятото и въпреки това на който не му уйдисва си говори каквото му е кеф. РСЗО с точност 1м или там 5м. на 20 км. . РСЗО по карта 1:20 000. Хора, че нали ще му трябва линеал дълъг 1 м да си разчертае позицията. Мислете малко.

По учебниците които съм учил аз пределът е 1мм от мащаба на картата за стволна артилерия. Постига се или с пристрелка или с Пълна Подготовка на Данните за Стрелба. Като в ППДС влизат от корекции за метеорологичната обстановка и каквото се сетите та чак до деривацията от въртенето на снаряда, а при наистина далекобойните неща навярно и Кориолис. Ако не си ги сметнал със сигурност няма да улучиш целта. И това ти е ясно още докато смяташ данните.

На филмчетата от Волноваха стрелящият си е знаел, че ще издумка всичко в полето. Където е насочена камерата )). Между другото докато камерата се завърта към автобуса Порошенко вече дава интервю.

А забелязахте ли, че на второто филмче на взрива до автобуса с онзи дето се е втурнал в канавката, забелязахте ли какво хубаво сферично огнено кълбо се вижда съвсем ясно... и казвате, че това е ОФ снаряд на нивото на земята? При положение, че банкета е под нивото на пътя? Сравнете поне с другото филмче с разривите в полето, малко се различават май, а?
          Айде доматите и колците в различни чинии, моля.

И не, не казвам, че обстрела идва примерно от Волноваха, или че на картата точно след съобщението за взрива Докучаевск става сепаратистки или че север-североизток е Новотроицкое. Напълно си е възможно да са гърмяли ДНР. Напълно е възможно също така взривът убил хората в автобуса да е мина. МОН или дори ОЗМ-72.
          Нямам достатъчно данни.

За минирането. Дано не съм прав, но ако е имало масово миниране началото на кърската работа напролет може да стане кърваво....
          И ние прочетохме какви си ги написал... Прочети за декартовата координатна система и се върни на поправителен. Никой не излиза на къра със карта без координатна мрежа на нея - няма кой да те чака да вадиш еднометровия линеал и да чертаеш. Работи се само с квадранта който те интересува, а затова ти върши работа и най - тривиална линийка или транспортир...)! Ако искаш и с триангулация по азимути, става работата - стига да знаеш как... За метео данните и прочее - прав си, но пак ми прочети мнението (този път внимателно).

Поздрави

П.П. - Ще се радвам и да ме "светнеш" как по клипа разбра, че в конкретния случай се стреля от 20 километра, пък после аз ще ти докажа, че е стреляно от много по-близко ако искаш?
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 24-01-15, 06:17.

Коментар

Аре аз, като един неграмотен лаик да попипам,
            Кой е параметъра, който винаги прави прецизната далечна стрелба(над10км) тото ?

За да се избегне той,
            ти е нужно наблюдение/сканиране/инфо на практика по цялата траектория на фърчащото неуправляемо нещо, и дори да си имал инфото, пак нямаш дори 99% сигурност.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Може ли източник ?
              То източник все ще се намери от някаде. По интересни са критериите, по които това се определя.

Поне на сайта на УК-спец няма нищо...
              Последно редактирано от Dagobar; 24-01-15, 11:59.
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Може ли източник ?
                Сайта на SAS ветераните е блокиран оттук (БГ) втори ден. Странното е, че излиза, че е блокиран по закона за хазарта . Пробвай оттам да влезеш. Ама два дни дава "сървър грешка" и през дарк нета....
                висете отпуснато

Коментар

Пусни адреса, аз ще го пробвам тука от Германия и ако излезне ще го постна.

Коментар

Eто ти автентичния адрес на новината
                    http://politikus.ru/events/41092-bri...-i-somali.html
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мдааа, май ще излезе кьорфишек - 'новината' се вижда само в тенденциозни руски издания (не само политикус).
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Коментарите са забележителни, достоверността на информацията - извън всякакво съмнение - пълни глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Мдааа, май ще излезе кьорфишек - 'новината' се вижда само в тенденциозни руски издания (не само политикус).
                          Много ясно, че е кьорфишек. SAS като част и на подчинение на UK ще дават положителна оценка на сепаратиска част, когато цялата им държава е впрегната в противоположния геополитически лагер?! А и по какъв критерии да стане това? Ако критерия е победи над укр. армия в момента, то тогава по-скоро им се подиграват.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                            Сайта на SAS ветераните е блокиран оттук (БГ) втори ден...
                            Откога се блокират интернет-сайтове в България? Я дай връзка?

Коментар

По чл.22, ал.1, т.14 от Закона за хазарта се блокират сайтове в България.

Коментар

Въпросът беше откога някой реално ги блокира.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 13 потребители онлайн. 0 потребители и 13 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X