Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Сибирски - ако имаш в предвид надписа - менте е.

Ако имаш в предвид нещо друго военно, то обясни го така, че и лаиците да разберем.
    Знаеш кои сме .
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      ... И друга гледна точка на картата:
      [ATTACH=CONFIG]730964[/ATTACH]
      Честита Ви победа. Довечера да гледаш празднична заря над Киiв!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Сибирски - ако имаш в предвид надписа - менте е.

Ако имаш в предвид нещо друго военно, то обясни го така, че и лаиците да разберем.
        Знаеш кои сме .
        Няма какво да се добави към снимката, само мен ме забавлява факт, че новата украинската техника отива не във воюващи (и загиващите) тяхните армейци, а за Нацгвардия, в която са се събрали онези от горните ми снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от big_dragon Преглед на мнение
          Нещо от вчера:

Освен това Обама е изразил загриженост за нарушаването от руска страна на договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, влязъл в сила през юни 1988 г. Администрацията на Белия дом заяви, че Русия не изпълнява договора, по силата на който се забраняват производството и изпитанията на определени видове ракетно оръжие.

Май някой иска да промени един договор от преди 27 години.
          Това до колко има връзка с темата не е ясно, предвид че Русия няма нужда от подобни системи при евентуален пълномащабен военен конфликт с Украйна. А иначе разбирам какви са подбудите да се променят договори подписвани от национални предатели и пияници, под натиска на новите партньори. Добре знаем как се съсипваше и ограбваше онази Русия от големия партньор, питайте някой руснак - не случайно наричат онези години "черните деветдесет". И това, което се случва сега и от години, не е проста форма на реваншизъм, например за тогавашният период, а е форма на оцеляване.
          И пак казвам, в контекста на кризата с Украйна, въпроса за тези ракети не стои на дневен ред.
          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            Аз пък виждам друго, всеки що годе разумен украинец, изкарайки малко в този АД, разбира че са го излъгали. Всеки пленен украинец го твърди!
            Аз пък мисля, че под подобен стрес и с неистовото желание да не бъдеш бит и/или убит, ще твърдиш каквото е угодно на пленилите те. Едва ли пленниците изживяват в плен душевен катарзис и катарзис на възгледите и убежденията си. Но все пак съм съгласен, че със сигурност много от тях се чувстват излъгани и предадени от някой, за нещо.

И още нещо, в момента украинската армия загива, а онези скачащи и позиращи в чистите новички униформе не е воюват, а стоят далече от реалните сражения.
            Сам знаеш, че винаги има такива и няма как да е другояче. Винаги има стратези в тила, които редят бойната обстановка и изпълнители, които са на предната линия. И едните, и другите са еднакво важни за крайния успех.
            Всеки трети е шести

Коментар

Новина от днеска:

РОСТОВ-НА-ДОНУ, 4 авг — РИА Новости. Более 400 украинских военнослужащих в понедельник обратились к российским пограничникам с просьбой об убежище, им открыли гуманитарный коридор, сообщил РИА Новости представитель погрануправления ФСБ РФ по Ростовской области Василий Малаев.

"Ночью 438 украинских военнослужащих обратились к российским пограничникам с просьбой об убежище", — сказал Малаев.
              Сотрудники погрануправления открыли гуманитарный коридор и пропустили их в Россию. Среди военнослужащих 164 сотрудника Государственной пограничной службы Украины.
              Честита победа, мистър п-плевен!

Коментар

На мен на третия клип ми направи впечатление че танкова формация и артилерийска позиция са разположени в непосредствена близост.Също прави впечатление и бусолята на полето пред танковете.Тоест позицията на разузнавачите е 300-400 метра пред артилерията и на 100 метра пред танковете.Цялата тази масовка е една отлична препоставка за ответна градушка и нови клипчета с изпепелени машини.Да не говорим че в тактическо отношение е безумно.И все още не мога да разбера какво прави редовна армия в партизански конфликт.Отделен въпрос че в случая армията няма и подготовка а и желание май.
                BMW X6

Коментар

Новина от днеска:
                  РОСТОВ-НА-ДОНУ, 4 авг — РИА Новости. Более 400 украинских военнослужащих ...
                  Сибирски, каква е процедурата с тези войници, които излизат от обкръжение.
                  Формално те преминават в държава, която не участва в конфликта.
                  До колко дни, трябва да им позволят да се върнат в Украйна ?
                  Вчера се видя, че войните на УА, не считат това за предателство а за извеждане от обкръжение.

Коментар

Още новини за великата перемога (победа, укр.), при това от украински сайт http://vesti.ua/donbass/63932-materi...h-vse-brosili:

- В понеделник в Запорожье съд ще избере превантивна мярка за останалите 18 бойци на 51-а механизирана бригада. 41 войници от това поделение вече са обвинени, че са изоставили бойните си позициите и преминали границата с Русия, откъдето те са били върнати обратно в страната. Те са заплашени да бъдат осъдени от 5 до 10 години лишаване от свобода.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Сибирски, каква е процедурата с тези войници, които излизат от обкръжение.
                      Формално те преминават в държава, която не участва в конфликта.
                      До колко дни, трябва да им позволят да се върнат в Украйна ?
                      Вчера се видя, че войните на УА, не считат това за предателство а за извеждане от обкръжение.
                      Нямам никаква идея. Според международното право май те трябва да бъдат интернировани до края на въоръжен конфликт, ама росийската страна ги връща. А там ги съдят за дезертирство и измяна (см. мой пост#2064)

Коментар

Мое мнение...сепаратистите вече опряха гърба в дувара ...без разни джобове на съпротива. Територията им стана доволно малко, ама пък вече се покрива идеално от всякви артелерийски ситеми ..от Русия. Ако има желание от руска страна, тези граници ще останат за неопределено време или пък ще има контра настъпление посока Крим?

Коментар

http://www.bbc.com/news/world-europe-28637569

A group of Ukrainian soldiers is reported to have retreated into Russian territory because they ran out of ammunition during fighting with the separatists.
                          Then one of the groups ran out of ammunition and supplies, and some of their military vehicles on the battlefield were damaged, prompting them to flee across the border, a spokesman for the Ukrainian "anti-terrorist" operation in Donbass told the RBK-Ukraina news website.
                          Като редник от запаса с изстреляни 20 патрона "сватбарската" си мисля, че АКО Русия е страна в конфликта, то украинците са се предали на противника... Но АКО Русия не е, то те са преминали за да не ги изколят като пилци ...
                          Която теория се различава от гръмката новина от синия екран с петолъчка горе-десно...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Да, войниците от УА, не са се предали на противника.
                            Чисто юридически, нямат повод да ги съдят.
                            Но както виждаме ги съдят, за дезертьорство.
                            Което показва, че войнишко възстание е напълно възможно.
                            Тогава вече ще имаме друга ситуация.
                            Всичко това ме кара да мисля, че част от генералитета на УА - готви преврат.
                            С подобаващи мерки, които чухме от клипчетата, изказани от редовите бойци.

Коментар

Последната карта от BBC ми се струва леко неточна, долу в дясно до Русия е територията, на която двете украински бригади се предадоха и дезертираха в Русия.
                              Ще помоля модераторите да спрат да ми трият мненията, които са по темата и спазват добрия тон. Знам, че хора от модераторския екип имат други виждания за събитията, но все пак форума е място, на което всеки може да се изкаже.
                              Благодаря предварително!

Коментар

Започва да се изяснява, какво целят сепаратистите.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X