Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Я вземи и сравни я с тази карта?

Нещо да ти направо бие на очите?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      Чакай да си ги преместя ба една страница.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Сибирски, вземи разтълкувай карата и тенденциите във фронта, според теб, а недей да се бориш за справедливост.
        Такава няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Сибирски, вземи разтълкувай карата и тенденциите във фронта, според теб, а недей да се бориш за справедливост.
          Такава няма.
          В района на Зеленополье на предишните карти имаше притиснати към границата с Русия украински сили. На последната карта ги няма, като изключим някаква малка част в едно малко "чувалче".
          Ние не сме неутрални!

Коментар

То няма много за обясняване, тн Южен Котел, три бригади на УВС попаднали в окръжение, са унищожени. Сега остатъци от тях или преминават на територията на Руската Федерация, или в момента водят преговори с опълченци. Доколкото аз знам, остатъците от три бригади са напълно разбити, деморализовани и искат от опълченците те да им предоставят коридор за преминаване. Взамен те предлагат да се предаде наличната техника и въоръжението.
            Другото и важното, за териториите. На практика не съществува никаква фронтовата линия, няма позната по филмите от Втората Световна война многокилометрова линия на окопите и други инженерните съоръженията. БД там се водят само и единствено мобилни и полупартизански, и от този факт, че сутринта в селото Долно Нагорнище влиза два БТР-а на УВС и се слага украинското знаме, а след обед влизат опълченци и на негото място слагат флаг на ДНР, реалното значението на тези два факта е никакво.

Коментар

След като няма фронтова линия, как би могло да има преговори ?
              Трябва да има очертана някаква територия, спиране на огъня и нови граници.
              В крайна сметка, не се вижда изход с пълна победа на едните над другите.
              Докога може да продължи това ?

Коментар

Обаче г-н Гелетей, министър на отбрана на Украйна, смята че:
                - Украинската армия е близо до победа над сепаратистите. (С) Сума ти бригади на УВС унищожени, ВДВ като отделен род на войските на Украина е на практика останали в миналото, а този папагал...

Коментар

Има ли информация каква е щатната численост на една украинска бригада ? То ако кажат цялата истина вероятността да ги измайданят е много голяма . Не могат и много дълго да крият реалното състояние на нещата . Тя победата има няма едни 4 месеца все е близо .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо
                    Вероятно пак ще ми изтрият мнението защото не е по техническата част, а чисто икономическо
                    Докато белоглавия орел не рзбере че това си е бърлогата на мечката, все ще е така ....и "Бясно куче" ще продава каски за сваляне на украински девственици

То разбирането става само по един начин. И не по лесния ....
                    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Терористите обстрелват собствените си градове, бабушка видела.............а ето и видеопотвърждение:

Коментар

Според мен УА набира опит.
                        Това което остава след ситото е качествено. Който не отчита този факт - греши.

Коментар

Само че не си правят никакви изводи от натрупания опит .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Нещо от вчера:
                            Освен това Обама е изразил загриженост за нарушаването от руска страна на договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, влязъл в сила през юни 1988 г. Администрацията на Белия дом заяви, че Русия не изпълнява договора, по силата на който се забраняват производството и изпитанията на определени видове ракетно оръжие.
                            Езика е дипломатически...
                            Ето и още:http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...istite-6018894

Май някой иска да промени един договор от преди 27 години.

Коментар

Аз пък виждам друго, всеки що годе разумен украинец, изкарайки малко в този АД, разбира че са го излъгали. Всеки пленен украинец го твърди! И още нещо, в момента украинската армия загива, а онези скачащи и позиращи в чистите новички униформе не е воюват, а стоят далече от реалните сражения. И още една ясна снимка:

Коментар

How accurate is this map?

Its not. For example Ukrainians control Orlivka-Ivanovka and Rozsypne, among others. The southern cauldron reduced to two dots is funny as well, given that seps not once reported take over of any of the both border crossings in south-eastern part. Lutuhyno, Bile, Yuvileine and whole western and southern outreach of Luhansk is under UA control which is laying siege from those directions etc. etc.

Or as kiririn said - useless. Just as most of the maps.
                                И друга гледна точка на картата:
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:map.jpg
Прегледи:1
Размер:157.2 КБ
ID:5603814
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X