Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Носещият винт се въртеше и още как...
    То вярно че по видеото трудно може да се отсъди, но според мен не се въртеше от двигателната сила, дори и за авторотация оборотите бяха изключително ниски... освен това, вертолета се премята неконтролируемо, без никаква хоризонтална скорост, каквато е необходима примерно на бойните вертолети за да изпълняват фигурен пилотаж.А за да стигне до такава ситуация, като отсеем всички възможни предпоставки, остава една основна причина-загуба на подемната сила.Поради това съдя че носещия винт не се върти, тоест-няма обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
      ...оборотите бяха изключително ниски...
      Отново - много трудно могат да се преценят оборотите на хеликоптерно витло по филмче снимано с аматьорска камера. Този операторски трик няма начин да не си го виждал:

За филма - секунди преди експлозията винта се върти доста читаво. А и не знам какво има да се гледа винта при положение че се вижда как скоростта намалява всеки път като се хоризонтира машината.
      Последно редактирано от Goblin; 26-06-14, 23:31.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да, трика съм го виждал, между другото имаше и разработена схема за проверка на лопатите на НВ по този начин... Маркират се, развърта се и се заснема и след това ясно се вижда коя е излязла от конуса.
        Признавам си, че по това видео е трудно да се съди за случката, а може би няма и смисъл да я коментираме, след като бе разкрито, че това не се е случило въобще в Украйна.
        П.С.И на мен експлозията ми е малко нереалистична-не видях никакви останки да падат след нея.

Коментар

За спасяването на въртолета - едва ли е било възможно - явно бе неуправляем (дали заради прекъснати приводи или заради екипажа..)
          За останките и дима - дим се вижда в първите моменти на взрива в горния ляв ъгъл... А в долния ляв ъгъл хвърчи нещо много приличащо на вала на опашния привод, барабар с редуктора му... Обаче видеото си е недостатъчно информативно - по време на взрива се виждат няколко обекта да излизат от кадър в посока надолу... Но какъв им е размера им - не се знае...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Славянск, трофей на опълченци.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              Славянск, трофей на опълченци.
              Тия "огради" имат ли си и врати? А отвътре има ли някакъв шанс да се води стрлба с леко стрелково оръжие? То ако не може (както ми се струва) - какво все пехота ли трябва да тича за да не му метне некой граната отгоре ?
              Последно редактирано от derhunter; 29-06-14, 20:57.
              висете отпуснато

Коментар

Тези огради иначе се казват РЕ - решетчати екрани. При грамотно изпълнение са доста ефикасни срещу кумулятивните боеприпаси. Десант в БТР-4Е може да стреля, обаче не знам РЕ дали не им пречи.
                А дали може да се унищожи този сарай, ми според мен всичко се унищожава.

Коментар

Хубава 30мм пушка има тоя бетер и тепловизора ще свърши работа, ВСУ го използват за керектировчик на танковете

Коментар

[QUOTE=Sibirski;2537588]Славянск, трофей на опълченци.

QUOTE] Какви са му ТТ данните на това чудо ? Броня ; силова установка ; оръдие ? На вид са го докарали като Москвич
                    Последно редактирано от derhunter; 29-06-14, 20:57.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Какви са му ТТ данните на това чудо ? Броня ; силова установка ; оръдие ? На вид са го докарали като Москвич
                      http://www.military-today.com/apc/btr_4.htm
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Или тук http://trucks.autocentre.ua/news/kom...-gb-55686.html

Виждам че в ДО има бойници за леко стрелково оръжие на десанта, ама с тези седалки, или по-скоро с тяхното расположение, не знам как ще се стреля през тях.

Коментар

Поне на книга е добра машина .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            Или тук http://trucks.autocentre.ua/news/kom...-gb-55686.html

Виждам че в ДО има бойници за леко стрелково оръжие на десанта, ама с тези седалки, или по-скоро с тяхното расположение, не знам как ще се стреля през тях.

Седалките са закрепени неслучайно с ексцентрична тръбна конструкция за тавана. Вижда се, че лесно могат да бъдат обърнати и да се разположат гръб о гръб.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Седалките са закрепени неслучайно с ексцентрична тръбна конструкция за тавана. Вижда се, че лесно могат да бъдат обърнати и да се разположат гръб о гръб.
                              Загледай се в закрепването и виж че съвсем няма да е лесна ротацията. По-скоро могат да се сгъват към тавана.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Загледай се в закрепването и виж че съвсем няма да е лесна ротацията. По-скоро могат да се сгъват към тавана.
                                На тавана, съвсем близо до централната ос, се виждат скоби, предполагам за закрепването на седалките в положение за стрелба (гръб в гръб). Колко да е сложно - вадиш 2 шплента, вадиш осите, завърташ седалката, набиваш осите, осигуряваш с шплентовете.
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X