Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Защо да не е нормален ? Във военно време за мародерство особено над цивилното население се разстрелва на място . От такива ситуации се възползва криминалния контингент . На руски болгарка казват на ъглошлайфа и козия крак така че пряка връзка едва ли има .
    Указ Президиума СССР о военном положение, датиран 22.06.1941? Не ми се струва адекватна препратка.

Коментар

Опълченците нямат собствени закони, не щат да спазват украинските и от няма накъде се позовават на руско военно законодателство - макар и старо, но може би заради строгостта му.
      Разбира се това е само предположение.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
        Не ти разбирам въпроса, нито защо е червеното ? На какво се вживявам ? Споделям пред колегите опита си от казармата.

Ако прочетеш какво съм писал ще видиш, че е същото което ти си писал.

Ако имаш повече опит от мен, моля сподели.
        ЗИЛ 131 с 30 KW агрегат и боен фар, вероятно си имаш на идея колко тежи всичко това, с две дупки от 5.45 в предна гума слиза 16 км от вр. Ком до долната застава без проблем. Това само един пример. Тук има хора с доста повече опит които по-напред понаписаха но ти явно си по спец.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Този тип гуми работят максимум на 3.5 атмосфери и по руска инструкция могат да се спадат до 0.5 атмосфери за кратковременно повишаване на проходимостта . Аз лично съм спадал гумите на ЗиЛ 131 до 1.5 атмосфери и под една не бих рискувал да ги спадна защото опреш ли да спадаш гуми значи сериозно си се закопал . Тогава натоварването върху гумите е огромно и при ниско налягане съществува реална възможност външната да се отлепи и да превърти повличайки със себе си и вътрешната а това води до моментално откъсване на винтила .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            ЗИЛ 131 с 30 KW агрегат и боен фар, вероятно си имаш на идея колко тежи всичко това, с две дупки от 5.45 в предна гума слиза 16 км от вр. Ком до долната застава без проблем. Това само един пример. Тук има хора с доста повече опит които по-напред понаписаха но ти явно си по спец.
            Ами сменял съм по полето и на Зил и на Краз гума.
            На Краза я проби арматура от паднало в тревата старо бетонно колче - куршума горе долу такава дупка ще направи. Напомпващата система не се справи до там, че да се управлява нормално камиона.
            Тъй че не мога да повярвам, че простреляна с няколко куршума, гумата (и компресора) ще се справят.
            Когато пускахме налягането (на Краза) после чакахме минимум минута - две за да го вдигне нормално, нищо че има много атмосфери в бутилките.

Иначе това за издръжливостта на куршуми си е стандартно обяснение във всяко поделение от край време - и на нас така ни казваха. Разбира се куршумите могат да причинят различни поражения, но ако са няколко, винаги поне единият ще е направил голямата поразия.

Коментар

Аз лаишки да си питам: всички ли КАМАЗи имат такава система за въздуха?
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

По-скоро си е комплектация по желание на клиента.Според мен трябва да е 6х6, за да има смисъл от това.
                Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Чудя се на акъла ви, там в момента умират хора, а вие бистрите гумите и тн "система централизованной автоматической докачки шин"... Междувпрочем, преди малко в Славянск свалили още един Ми-8.

Коментар

http://news.liga.net/news/incident/1...slavyanske.htm
                    На борту находился начальник управления боевой и специальной подготовки ГУ ВВ МВД Украины генерал-майор Сергей Кульчицкий.
                    Плюс още 13 човека. В самият Славянск днеска загинали 6 човека мирни жители, един от тях е 14-годишно момче.

Коментар

Касапницата там, тепърва ще се разраства, за съжаление...

Коментар

Дааааа... Кульчицкий бил е мой съученик.

Завършил бурсата като офицер на морската пехота.

Коментар

ЗА мен не е нормално 21 век в Европа да загиват хора по този безумен начин .Жалко че и двете страни не полагат никакви желания за мирно разрешаване на проблемите . Явно цената на човешкият живот в Украйна е много ниска и никой не й обръща внимание . Каквито и да са причините за сблъсъка не вярвам че ако положат усилия няма да намерят разумно разрешение .
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Учтивите човечета са се намесили. С цялата си техника.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Факти? Или пак информация от архивите на агенцията ЕБК? Ако Вежливите ще се намесят, нещата няма да се опрат само до един свален хеликоптър!

Коментар

Особено ако се намесят с цялата техника .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X