Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

    Вероятно вече се въртят в периферията и само където отдолу има техни части . Не че и така не могат да свалят хеликоптер но е по малка вероятността .
    Последно редактирано от sek.1; 15-05-14, 19:41.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

      Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      AH-64 само ВЕДНЪЖ бил е задействан в бой срещу противник с що-годе организирана ПВО. Въпрос - къде, кога и с какъв резултат?
      Aко не бъркам по време на втората война в Залива(т.н. освобождение на Ирак).Бяха им организирали една хубава засада с зенитни оръдия и разпердушиниха цяла част с АН-64(май го водят ескадрон, може би около 40 машини).Имаше свален САМО ЕДИН Апач, тоя дето изтипосаха после пред него един дъртак с чифте от прабаба му и си правеха гаргара че този селянин го е опукал.Всичко друго се е добрало до базата си, няколко машини се говореше, че са били до такава степен пострадали че не подлежат на възстановяване(имам някакви спомени за около 4-6 бройки).В крайна сметка машината на янките носи на бой, но все пак срещу калибър от 30 нагоре няма големи шансове ако седи на едно място и чака(част от зенитките са 57 мм ).Та като кадърни хора като са видели зора, са си обрали крушите докато могат.

      Коментар


      • От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

        По принцип Ми-24 се създава да превозва десант. Въздушен БТР, по-добре въоръжен от земните му събратя.В Афганистан избягват да правят такива упражнения ако не е наложително(евакуация да речем) поради голяма надморска височина и жегите пада мощността на двигателите( всички машини на ВВС страдат от това и хеликоптери и изтребители, по-късно на вертолетите слагат двигатели с повишена мощност).

        Коментар


        • От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

          Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Чувал съм че командира на "Графа" по време на "Виденовите блокади" е прибирал под строй в колона колите на офицерите от поделението до Пловдив и на първата барикада след "Няама да минете, стачка, дрън дрън бабина..." е командвал "Господа офицери За бой". После до "победата" пак е имало барикада, но колите на военните са минавали безпрепятствено и в двете посоки.
          През същата зима, ни връщаха с камион от стрелбище до Варна.Бяхме ходили може би на втората си стрелба.Аспаруховия мост беше блокирано от стачкуващи.Взводният ни свали от камиона и последва заповед "Сложи ножа", "На ремък" и към моста.Като наближихме имаше и възгласи да ни вземат автоматите, но последва масово ръкопляскане и бяхме пуснати да минем.Други после не отидоха на стрелби от частта.Бяхме новобранци на има няма месец, месец и малко.Какво щеше да стане ако бяха тръгнали да ни вземат железарията идея си нямам.Ние бяхме 30 те над сто, мъже и жени работници.

          Коментар


          • От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

            В аэропорту Донецка сбит украинский вертолет, сообщают СМИ

            ДОНЕЦК, 26 мая — РИА Новости. Ополченцы, ведущие в аэропорту Донецка бой с Нацгвардией, подбили вертолет, сообщили РИА Новости в штабе народного ополчения.
            Вертолет стоял на взлетно-посадочной полосе аэропорта. Сейчас он горит, от него идет сильный дым. Перестрелка между ополченцами и украинскими военными в аэропорту продолжается.


            Коментар


            • От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

              Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
              В аэропорту Донецка сбит украинский вертолет, сообщают СМИ
              ...
              Вертолет стоял на взлетно-посадочной полосе аэропорта. ...

              Това ми звучи като разминаване между заглавие и съдържание на материала. Ако хеликоптерът си е стоял на пистата, не им се признава за "свален" .
              Ние не сме неутрални!

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X